Ahoj máte někdo zkušenost s tímhle lítadlem...?
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38261 Na pohodové polítání by kouslo i nějaké to drcnutí a časem
dodat motr nebo je to na začátem mooc velé sousto...!? Díkes
Létá bezvadně, ale na začátečnické otloukání je poněkud dražší, pokud chceš samobrko, když začneš s Torem, jako drtivá většina zde, určitě se nespleteš....nebo jsou i alternativy, koukni u Hackera....
Moje představa byla že by se s nim dalo i plachtit....
dá se složit vejpul a je k tomu hafo dílů náhradních..! Možná blbá otázka, s torem se dá taky plachtit...?
Potvrzuju, udeal jsem s Torem na dvouclanek dve a pul hodiny na jedno nastoupani a pak me bolelo za krkem a musel jsem dolu, ale je to spis vyjimka, to uz to musi opravdu nosit aby se Toro chytlo, termicky special to neni
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Jestli byl ten dotaz na me tak svah to nebyl - byl to placek za domem v jednom z tech dnu, kdy to nosi jako zbesile pres pul oblohy.
Na zaklade toho jsem si udelal na toru letovy rezim pro termiku, protoze ho v kluzu musim drzet dost natazene, prestoze pod motorem leta jako po kolejich pri jakemkoliv plynu
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Toro 900 vs. Swift II. vs. Xeno
Jak se od sebe liší co se letového projevu týče ...!?
Zajímalo by mě kterej z nich je stabilnější atd... A dá se s nima lítat i uplně bez motoru...?
motor aspoň na nejakých pár stúpaní s malou baterkou je vždy iba plus. aj na miernom svahu sa potrebuješ dostať do určitej "minimálnej" výšky, aby to začalo svahovať, aspoň svah tu poblízku.
Toro 900 je cenove úplne inde ako Xeno, ak nie je problém s peniazmi, určite nebude xeno zle lietať...
Osobne mám Toro 900 - osvedčené vekom, cena dosť nižšia oproti xenu, samozrejme keď som sa rozhodoval Xeno som vyradil iba kvôli cene...
Důležitý rozdíl je že jediné Xeno má hladký povrch - takže má menší odpor a může létat rychleji. Navíc je skládací - je na to dokonce i přímo od Multiplexu speciální taška pro transport