je to zadarmo

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
mnov

Re: zuby

#31 Příspěvek od mnov »

zdzd píše:Zubař nejsem, nicméně mám dojem, že amalgámová plomba je ze značné části ze stříbra. Kdo se v tom vyzná?

Taky se v tom nevyznám, ale bohužel značná část amalgámové plomby je tvořena rtutí.
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od hanz393 »

jo je tam aj rtut..je to nejak na dil urciteho kovu dil rtuti...
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
JaL

#33 Příspěvek od JaL »

Opravu v autoservisu lze reklamovat, zubaře jen těžko. Sám jsem přišel kvůli kvalitní práci mého minulého zubaře o 4 zuby (vše záněty po špatném vyplnění kanálků), kolegyně po ročním martyriu a věčných bolestech a běhání po doktorech konečně přešla k jinému zubařovi a pokud nasype tomu novému 40 tis. tak jí ty zuby možná ještě zachrání. Zubařů je málo a tak to takhle vypadá. Proti tomu je amalgámová plomba prkotina. Do privátního zdravotnictví teče spousta peněz a nikdo to nehlídá (nesmyslně opakované výkony, účtování neprovedených výkonů atd.). Tohle taky nikoho nezajímá.
macpro
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od macpro »

zdzd píše:
macpro píše:pro ZDZD :Stribro v hube nemam, mam tam asi 20 amalganovych plomb a nejak moc nedrzej, jednou za 2 roky jich zubarka vymeni 5, takze je asi neco v neporadku

Zubař nejsem, nicméně mám dojem, že amalgámová plomba je ze značné části ze stříbra. Kdo se v tom vyzná?
Není tam rtuť ?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Nakadah »

Je tam med, cin, stribro a rtut. Ptal sem se na to zubare, sem totiz zvedavy a zpovidam ho celkem casto :D Nak
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od hanz393 »

ano stribro,cin,med a rtut- bavime se ovsem jen o tech tmavych amalgamech..ty bile sou z jakesi pryskirice,kremicitany atd..naku ty si rychlyyy :lol:
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
macpro
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od macpro »

Nakadah píše:Je tam med, cin, stribro a rtut. Ptal sem se na to zubare, sem totiz zvedavy a zpovidam ho celkem casto :D Nak
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amalg%C3%A1m
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od maroslong »

Jetson píše:...Když už máš potřebu nás hodnotit...

Nemám potrebu vás hodnotiť, ani proti vám nič nemám, mám v čechách aj rodinu a narodil som sa v Československu. A o migrácii študentov neviem nič, ani o pomere príjmov a výdavkov u vás a u nás.

Len mi udrela do oka téma, ktorá zarýpla do mentality národa (našich bratov ako sa hovorí) ktorá podľa mňa robí z RC manie HC maniu a občas mi to tu pripadá ako fórum bezdomovcov so záujmom o modelárčinu. To je všetko. Nič osobné ani žiadny šovinizmus. Len ma mrzí, že sa tu stále trepe len o cenách a číne a šetrení. A mrzí ma to preto, lebo kedysi som sem rád mrkol aj párkrát denne, niečo zaujímavé sa dočítal a občas aj mohol v niečom poradiť.

Možno sa mýlim, ale myslím že myšlienka tohto vlákna vôbec nie je o zubároch.

A čo sa týka platenia zdravotného poistenia a následného platenia všetkého so zdravím súvisiaceho, nemám pocit že by to u nás bolo iné ako u vás. Minulý rok som u zubára nechal dosť peňazí, ale beriem to tak, že to bolo kvôli mojej blbosti a niekoľkoročnému zanedbaniu prevencie. Navyše som si vybral zubára ktorý nemá žiadne zmluvy s poisťovňami a všetko sa uňho platí. A to preto, že je najlepší v okolí a veľa ľudí mi ho odporučilo.
HonzaS

#39 Příspěvek od HonzaS »

vitousek píše:
kovaco píše::lol: Ano, za plombu 400,-Kč strašné prachy, ale za karton cigaret 700,-Kč 4x do měsíce je samozřejmostí. K tomu několik Radegastů denně, že jo. Fakt národ XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX :lol:
OK53

Na jednu stranu máš pravdu, ale proč tedy platíme zdrav.pojištění ???

Proto, že kdybys nedej bože potřeboval operaci za 10 mega, tak jí nebudeš platit ze svého.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Jetson »

HonzaS píše:
vitousek píše:Na jednu stranu máš pravdu, ale proč tedy platíme zdrav.pojištění ???

Proto, že kdybys nedej bože potřeboval operaci za 10 mega, tak jí nebudeš platit ze svého.

Bohužel ani tak to nefunguje, bo nejsou peníze a tak operace za 10 mega bude zamítnuta jako nepotřebná s nejistým výsledkem.
JMalik

#41 Příspěvek od JMalik »

maroslong píše:.................... občas mi to tu pripadá ako fórum bezdomovcov so záujmom o modelárčinu.................

...................Možno sa mýlim, ale myslím že myšlienka tohto vlákna vôbec nie je o zubároch............................

Jak se to říká ?
Trefil jsi hřebík na hlavičku :lol: :lol: :lol:
FlyBear

#42 Příspěvek od FlyBear »

AR1 píše:
macpro píše:Jo to bych taky chtel videt, pro ZDZD :Stribro v hube nemam, mam tam asi 20 amalganovych plomb a nejak moc nedrzej, jednou za 2 roky jich zubarka vymeni 5, takze je asi neco v neporadku

Zuby?

Nejen zuby, ale i ten amalgám je v nepořádku, když v něm není stříbro :wink:
FlyBear

#43 Příspěvek od FlyBear »

JMalik píše:
maroslong píše:.................... občas mi to tu pripadá ako fórum bezdomovcov so záujmom o modelárčinu.................

...................Možno sa mýlim, ale myslím že myšlienka tohto vlákna vôbec nie je o zubároch............................

Jak se to říká ?
Trefil jsi hřebík na hlavičku :lol: :lol: :lol:

No jo, to my nesmíme ani naznačovat... :D
siki
Kontaktovat uživatele:

-

#44 Příspěvek od siki »

Pro všeobecnou osvětu ještě doplním citaci ze skript :) :
Klasické amalgamy jsou slitiny obsahující značné množství rtuti. Po namíchání jsou kašovité, avšak během desítek minut ztuhnou bez významné objemové změny (kontrakce). Kovová rtuť je vzhledem ke své „ušlechtilosti“, tj. poměrně vysokému elektrochemickému potenciálu potřebnému na tvorbu sloučenin, vcelku netoxická. Potíže však působí na styku s jinými kovy; tehdy vzniká elektrický proud, který je pro pacienta
velmi nepříjemný. Jiný problém spojený s amalgamovými výplněmi je potřeba zabránit styku se slitinami zlata, rovněž užívanými ve stomatologii a dentální praxi. Rtuť totiž silně napadá zlato a mění
je na mechanicky velmi málo pevný amalgam. Dochází tak k výrazné korozi zlatých korunek a jiných předmětů.
Typické slitiny na amalgamové zubní výplně:
Cu: 6 %, Ag : 65 %, Sn 29 %
Tyto slitiny v práškové podobě se smísí se rtutí. Přesné poměry se málo kdy uvádějí.

A jinak platit za amalgámové plomby (a ještě k tomu 400Kč) je pěkná magořina. Pokud chce někdo nějakou extra super výplň, tak dobrá, ať si připlatí. Nějaký základ (obecně plně uspokojující dané potřeby - vytrhnutí zubu místo použití výplně to není) by však měl být plně hrazen ze zdravotního pojištění. Jinak to prostě nemá logiku. Na kazivost zubů má vliv celá řada faktorů, pravidelné čištění je jen jedním z těch, které lze ovlivnit, ale pokud má člověk zuby jako máslo, tak si je může čistit sebevíc a je mu to prd platný. Tento návrh na hrazení takového základního základu :) jakým je amalgámová plomba, podle mě vychází jen z nenasytnosti velké části zubařů.
Šiki
mhabr

#45 Příspěvek od mhabr »

1. Platit, resp. připlácet za amalgámové plomby, proč ne. Ale 400,- Kč je trošku ujetý, když nyní si můj zubař účtuje za kompozitovou (tzv. bílou) plombu 500Kč a tvrdí mi, že je to reálná cena, bez doplatku pojišťovny.
2. Vydlážděnou mám téměř celou hubu, přestože se o své zuby starám pomali nejlépe z celého okolí. Pouze péčí o zuby se nedá zajistit bezchybný chrup, když genetické vlohy jsou proti.
3. Reklamovat špatnou práci zubaře lze jen velmi těžko. Sám jsem se o tom přesvědčil.
4. Maroslong je magor. Souhlasím s tím, že občas RCMánie vypadá jako fórum bezdomovců, kde a co koupit, resp. opatřit zadarmo, ale ať do toho ten deb*l netahá jen Čechy. Zdá se mi, že by snad měl umět počítat a tak by si mohl spočítat, kolik Čechů a kolik Slováků tady na fóru řeší, kde co koupit levně a levněji. Ale to on nechce, on se raději bude nasírat do Čechů a pak to ještě "zaklíncuje" tím, že napíše, že proti Čechům nic nemá. Prostě MAGORLONG.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“