Sklotextit a EPP - čím slepit ?
Sklotextit a EPP - čím slepit ?
Nazdárek kolegové modeláři piloti. Sand nebud za totálního mamlase, když se zeptám, čím slepit sklotextitovou destičku a EPP. Na sklotextit je přišroubovaný střídavý motor číňan P100 a to potřebuji přilepit na EPP. Je to na Toro 900.
aha a potom sa nato nahodí motor však ?... ja by som radil purex, to drží najlepšie na EPP, ale ktožvie čo povie na to sklotextil, musel by si to dobre prebrúsiť. Ďalej by si to mohol stredne riedkym sekundovým + aktivátor alebo by si mohol použiť ešte aj dáky epoxy.
Osobne by som použil sekundové + aktivátor alebo možno aj purex
... neviem to sú moje oblúbené lepidlá purex, epoxy L285, sekundové a ponal. Vieš ja by som sa pre jedno rozhodol až keby prišlo na lámanie chlaba.
Nech to zalepíš purexom, sekundovým alebo L285 v každom prípade to bude držať ako fras.
Osobne by som použil sekundové + aktivátor alebo možno aj purex
Nech to zalepíš purexom, sekundovým alebo L285 v každom prípade to bude držať ako fras.
Děkuji, netušil jsem, že to bude dobře držet jak Purexem, tak vteřiňákem. Epoxidů taky pár mám, ale o něm jsem myslím někde četl, že moc na EPP nedrží. Jestli se ale pletu, tak se omlouvám, nejsem si tím zase tak moc jistý a proto jsem se tady napřed chtěl poradit. Měl jsem v plánu nejdřív Purex, ale mám obavu, aby moc nenapěnil a nenadzvedl celou destičku s motorem. Lepil jsem s ním půlky křídel a drží parádně, ale o tom jsem věděl. Vteřiňákem si zase tak jistý nejsem, EPP s ním taky drží parádně, ale nevím jaké, to bude v kombinaci právě s tou textitovou destičkou 
helbo píše:ak to budeš lepiť purexom tak použi rapid a dáko to aj pozichruj, aby sa to nepohlo... buď to drž pokial to prischne a potom nechaj už tak a zbytok orež alebo tam sprav malé dierky, cez ktoré dáš špendlík...
Hm, s těma dírkama a špendlíkem, to mě nenapadlo. Dík, ale asi vyzkouším ten vteřiňák, doufám že bude držet dobře
Pezza píše:helbo píše:ak to budeš lepiť purexom tak použi rapid a dáko to aj pozichruj, aby sa to nepohlo... buď to drž pokial to prischne a potom nechaj už tak a zbytok orež alebo tam sprav malé dierky, cez ktoré dáš špendlík...
Hm, s těma dírkama a špendlíkem, to mě nenapadlo. Dík, ale asi vyzkouším ten vteřiňák, doufám že bude držet dobře
určite bude... keď ho skombinuješ s aktivátorom, takto bude držat na sto bohov
Ja jsem tu desticku na Toru 900 prilepil epoxidem a motor jsem prisrouboval cca 4 cm dlouhymi vruty skrz tu desticku primo do EPP. Zatim drzi perfektne, prezil nekolik karambolu. Nevim jakym zpusobem chces ten motor upevnit na tu desticku, ale moje reseni mi umoznuje motor kdykoli pozdeji odmontovat aniz bych tu desticku oddelaval. Krome toho mezi prirubu a tu desticku muzu u jednotlivych vrutu pridavat podlozky na upraveni vyoseni motoru (ten trup Tora 900 dava v tomto smeru docela velkou vuli a pokud to pri lepeni netrefis tak se ti bude Toro vzpinat kdyz pridas plyn, nebo naopak pujde k zemi).