Flash RC-factory(výškovka,směrovka)

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stenly
Kontaktovat uživatele:

Flash RC-factory(výškovka,směrovka)

#1 Příspěvek od Stenly »

Ahoj chtěl bych vám ukázat jak mám na Flashovi udělanej náhon výškovky a směrovky.Třeba se to někomu bude hodit :wink:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Zbytek fotek
Acromaster(Multiplex)-NEW designFlash (Rc-factory)JAZZ (Rc-factory)EasyGlider (Multiplex)HK450(komplet Alu)Trainer 60Optic 6 (Modul Assan 2.4Ghz)Moje modely: http://stenlyjirec.rajce.idnes.cz/
HonzaS

#2 Příspěvek od HonzaS »

Díky! Jsem si jist, že tím někoho inspiruješ!
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Lafacer
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lafacer »

Uplně stejně to je udělaný u Piageta
Surgical

#4 Příspěvek od Surgical »

Dělám to na svých RC-Factory plackoletech velmi podobně, pouze na každé táhlo dávám vodítka po třech, abych zabránil prohýbání a uhýbání oného (používám jako táhla uhlíkové dráty 1 mm v průměru). Původní inspirace byla z RC-Groups....
To spíš ještě nafoť, kde máš páku na směrovce, aby ti nekolidovala s výškovkou při plné výchylce....
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Bumpy_SK »

aky priemer maju tie tycky? mam to riesene podobne na yakovi, len ako voditka som pouzil tie drziaky pre boticky koliesok
milost
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od milost »

Co to dela v zime?
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TomasC »

milost píše:Co to dela v zime?

To bude v pohodě, prostě přetrimuje :-)

to Stenly: zmenši obrázky na 640, díky
JMalik

#8 Příspěvek od JMalik »

to Stenly,
všichni se toho bojí, tak to napíšu já. :wink:
Je to dobrý nápad, ale "nitě" jsou lepší.
Surgical

#9 Příspěvek od Surgical »

JMalik píše:to Stenly,
všichni se toho bojí, tak to napíšu já. :wink:
Je to dobrý nápad, ale "nitě" jsou lepší.

Čím jsou lepší? Já je měl akorát na prvním Flashi, od té doby dělám ostatní plackolety od RCF výhradně s táhly.
Moje teorie - jsou levnější (z hlediska výrobce). Podobně jako náhrada uhlíkovách pasnic zařezávaných do křídla v původních stavebnicích Flashe uhlíkovými dráty v pozdějších seriích a ostatních stavebnicích....
JMalik

#10 Příspěvek od JMalik »

Když dáš do pák serv šroubky, tak to velmi rychle seřídíš. Při ráně když lepíš trup, nebo kormidla, tak jenom povolíš, utáhneš šroubky.
Pokud použiješ uhlíkové táhlo jen z jedné strany, tak je to nedostatečně tuhé na výchylce na druhou stranu, pokud dáš táhla z obou stran, tak je to velmi náročné na přesně symetrické umístění páky v kormidle a stejně se to po čase páčí proti sobě, protože EPP se někam pohne.
Surgical

#11 Příspěvek od Surgical »

Děkuji za vysvětlení.
Jinak doplňuji také vzpěry mezi kýlem trupu a výškovkou v ocasní části horizontální stabilizátor je docela měkký a mávací, výškovka sama má aspoň ve středové části vyztužení proti prohýbání se...Co se týče samotné směrovky...taky by si asi zasloužila vyztužit proti ohybu v podélném směru....
Jinak spojení křídlo-trup krom stávajícího průběžného nosníku ze zaříznutých pasnic 3x0,5 mm (nahrazuji jimi dodávané dráty, které pak používám na táhla :) ) dle návodu doplňuji ještě pasnicemi stejného průřezu délky zhruba 35-36 cm, zaříznutými symetricky zhora i zdola zhruba v polovině vzdálenosti mezi hlavním nosníkem a náběžnou hranou křídla....
Stenly
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Stenly »

Ahoj,v zimě to nic nedělá a ještě doplnující info.Všechno je uhlík(uhlíková trubička a dlouhej uhlík 1.5mm.).Na druhym Flashovi mám nitě a ty jsou podle mě horší než táhla,ale na haláka jedině nitě :wink:
PS:Obrázky ted nemužu změnit jsem ted celej tejden na foru přes Mobil,ale během tejdne fota zmenšim :lol:
Acromaster(Multiplex)-NEW designFlash (Rc-factory)JAZZ (Rc-factory)EasyGlider (Multiplex)HK450(komplet Alu)Trainer 60Optic 6 (Modul Assan 2.4Ghz)Moje modely: http://stenlyjirec.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Dílna“