MaxiSwift

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Patas_
Kontaktovat uživatele:

MaxiSwift

#1 Příspěvek od Patas_ »

jako nosič jsem zvolil maxi swifta a proklínaje den kdy jsem se tak rozhodl marně dumám jak to vyztužit. Nejraději bych to celý olaminoval a vnitřek vykuchal pak už bych věděl :-) Zvažuju že to vyztužím uhlíkovejma tyčkama, skelnou páskou a pak potahem z nažehlovací folie. Trochu dumám zda ta výztužná síť z uhlíkových tyček na větší vzdálenost nemůže dělat paseku s anténama. Mám se kouknout po jiných drátech třeba ze skla nebo neřešit? Uhlíku je plná police, ale ...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od TomasC »

Udělej to a pak dej vědět. Já osobně to nepokládám za dobrý nápad, ale je třeba vyzkoušet všechno.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Myslim ze Vigo ma Maxiswifta na FPV... urcite to je nejaky vetsi samokridlo, jestli primo tohle si uz nepamatuju... je spokojenej, snad se k tomu vyjadri.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-ms-
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od -ms- »

do maxiswifta sme navrtali metrovu uhlikovu tycku ako nosnik a zatial k spokojnosti uzivatela ,skus hodit SZ majitelovi (jameson)pouziva ho na fpv takze pretazene je to dost
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

Maxiswifta na FPV používám s maximální spokoejností. Letadlo je hodné, unese vekou zátěž a létá stabuilně. V případě potřeby se nebojí kolmého sestupu ani akrobacie. Pár fotek je tady:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=15

Odkazy na videa jsem tady už také dával. Kdyžtak mrkni na Youtube na videa uživatele "vigomat"

Vyztužení je na fotkách vidět. Zhora a zdola jsou vždy proti sobě dvě pásnice. Přední asi 50cm a zadní asi 30cm dlouhé. Není to moc, ale stačí to. Hlavní funkci nosníku dělá skelná páska. Model s ní není potažen celý, ale jen částečně viz fotky. Páska se v mrazu při akrobacii odlepovala a tak jsem ji podlepil uhuporem. Nyní drží jak čert. Letadlo slouží od konce zimy a zcela bez komplikací. Výhodou konstrukce je možnost startu a přistání prakticky kdekoli.
jova
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jova »

Nějak nechápu v čem máš problém?
Maxi swifta jsem rozšiřoval o nějakých 20cm vložením gondol a středu a žádný problém. Do křídel po dvou páskách uhlíku proti sobě a přes ten zeslabený střed pás z laminátu. Nosí to foťák takže žádné divočiny, ale pár ran to už schytlo a zcela v pohodě: http://www.volny.cz/jova1/modely/letadl ... foto_2.htm
Další letadýlko na FPV je Toro. To má výztuhy z kulatin ve tvaru A (křídla, střed). Video 2,4GHz, 200mW, a na dodané antény (pendrek na vysílači i přijímači) jsem to při posledním testu řídil zcela bezpečně na vzdálenost 1,2km, s občasným zašuměním obrazu: http://www.volny.cz/jova1/modely/torofpv/toro_fpv.htm
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TomasC »

Pokud řešíš vyvažování vrtule, tak doporučuji použít TROJ-LISTou vrtuli. Jednak se lépe vyvažuje, ale hlavně kmitá JINAK. Já jsem zaznamenal výrazné uklidnění obrazu.
jova
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jova »

Děkuji za radu. Jestli se k nějaké dostanu tak to zkusím.
Zatím používám na focení ty oranžové GWS, a na Toru FPV šedé APC. Všechny samozřejmě před použitím dovažuji na mag. vyvažovačce. Toro FPV neřeším, tam jde obraz do brýlí a je v pohodě.
Vibrace jsem řešil na Maxovi kvůli fotografování a dost to pomohlo. Odstranilo se jemné chvění, s kterým si stabilizace foťáku neporadila a které se ve fotografii projevovalo lehkou neostrostí. Fotím s časem 1/800s a motor vypínám před focením spíše už ze zvyku, než z nutnosti.
EPP samokřídla
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jameson »

Ideálne riešenie je sklenená trubka vzadu v blízkosti motora a pásnica vpredu + dve sklenené pásnice pozdĺž nábežnej hrany + olaminovať nažehlovaciou fóliou. Ja som bol na to lenivý a zohnať u nás hocičo zo sklolaminátu je takmer nemožné, tak som tam dal uhlík a namiesto laminovania som len kritické miesta polepil skelnou páskou... Drží to zatiaľ fajn, viz. http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=38957
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Patas_ »

hm zajdu k Reichardům a mrknu zda maj sklo místo uhlí. Pak dám pásku, 3M spej a pak nažehlovačku. Už se mi to vybavení slízá na stole tak ať s tím trochu pohnu. Ty stabilizátory jsem vyměnil za coroplast a ještě dumám co s těma gumovejma křidýlkama.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jameson »

Patas_ píše:ještě dumám co s těma gumovejma křidýlkama.

Až vydumáš, daj vedieť - ja som tam dal do kríža dva uhlíky a je to vskutku nanič. Ak to valím nosom dole a potom pritiahnem, tak mu dosť dlho trvá, kým sa uvedomí, že dačo po ňom chcem. Vie to byť dosť adrenalínové...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Genagen »

Patas_ píše:... ještě dumám co s těma gumovejma křidýlkama.

Ja mam sice mensi kridlo nicmene muj postoj je zhruba nasledujit. Bublinkate elevony jsem zahy vymenil za balzu 3mm zpevnenou skelnou paskou. Dalsi verze bude balza 3mm olaminovana tenkym sklem. To uz snad bude finalni...
jova
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jova »

Patas_ píše:... ještě dumám co s těma gumovejma křidýlkama.

Já je rozříznul na půl. Dal dvě malá serva a sílu od páky vynesl do větší plochy páskem na stojato. Plusem navíc je možnost brždění.
EPP samokřídla
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Patas_ »

tak jsem ty elevony odřízl a olaminoval 3x23g sklem na skleněné desce, jsou v krutu velmi pevné, ale nárůst váhy z 12 na 45g jedno křidýlko mě trápí. Ještě podumám udělat nový bedničkově z 2mm balsy, ale asi budu línej.
mIc

#15 Příspěvek od mIc »

Hlásím se do klubu :-)

Obrázek

Obrázek[url]

Nemám rád horní instalaci, vyztuženo uhlíkem, ještě zpevním skelnou páskou a můžeme...[/url]
WindLife.cz,
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“