Můj dům-můj hrad....

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
robotmz

#16 Příspěvek od robotmz »

rušičku hlavne nikto nedokáže... :wink:
Borek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Borek »

volente píše:Občas mě to myslivci u nás také slibují, ale jde o žert a nikdo by si to nedovolil.

To je moc neznáš. Internet je plnej story jak myslivec zastřelil psa na soukromým pozemku apod. Dokonce jsem četl, naprosto neuvěřitelné, jak práskal zastřelil kočku sedící (nebo na ni jen vystřelil, přesně si nevzpomínám) v okně domu. Proti tomu je střílení FPV letadýlek naprostá sranda. A že to je protizákonné? Nenech se vysmát, většinou to skončí nedostatkem důkazů.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Můj dům-můj hrad....

#18 Příspěvek od DAF »

Mirek J. píše:Souvisí to s FPV neboť pokud se mi tam něco takového bude producírovat, budu to považovat za narušení soukromí (šmírování třeba tipařů/zlodějů) a bez pardonu to sundám palbou z legálně držených dlouhých zbraní !!!Názory?

Stav se na svém nejbližším inspektorátu pro zbraně a střelivo a toto jim nadnes. Až s tebou vyrazí dveře a ty je opustíš bez zbrojních průkazů, dojdi si za psychoušem. Předokládám, že jsi řádně (nikoliv úplatou) získal zdravotní prohlídku, složil zkoušky a získal tak zbrojní průkaz. Měl bys tedy znát podmínky za kterých jde zbraň použít. Jak už tu řekli ostatní, buď to máš jako sportovní náčiní a střílíš na sportovní střelnici, nebo jsi myslivec, popř. to máš na osobní ochranu, nedokážu si ale představit dlouhou zbraň na os. ochranu. I padající projektil(y) mohou zranit náhodnou osobu, pak by se mohlo jednat o ublížení na zdraví z nedbalosti, nehledě na to, že zničení, zde vědomé, cizí věci zná náš trestní zákoník také jako trestný čin. Takže pravidlo můj dům, můj hrad, má své hranice. Howgggh.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“