Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1051 Příspěvek od JirkaA »

pakozdy píše:
Troll píše:
Tohle vyřešíme snadno- máš správně nastaven směr gyrování na vrtulkovém servu?

ja mam quad.

Konfigurace 3/X/4/6 nehraje roli, zkus nastavit reverz gyra směrovky.
OK2WY
Troll

#1052 Příspěvek od Troll »

Quad anebo tricopter, to je úplně fuk pokud je směr " gyrování" yaw opačně, tak se to stále vrtí a nejde to zastavit. :) .
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#1053 Příspěvek od CyCo »

Ahoj,
jak upevňujete řídící desku na rám.Natvrdo přes distanční sloupky, nebo musí být chráněná proti případným vibracím jako je tomu u vrtulníkových gyrech.Napadá mě tedy jen desku uchytit na čtvereček ze sklotextilu a ten přilepit ne spojovací desku ramen.Stačí to takhle nbo jste to řešily jinak?Předem dík za nápady.
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#1054 Příspěvek od celestyn »

CyCo píše: jak upevňujete řídící desku na rám

Ja ted zkousim pouzit distancni sloupky. Ale diry pro ne jsem udelal vetsi a do nich vecpal gumove pruchodky, co se davaji na serva. Stejnym zpusobem jsem upevnil i motory (srouby jdou prez pruchodky). Vysledek zatim nevim, snad to prez vikend zaletam.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#1055 Příspěvek od CyCo »

Dík za tip, je to elegantní řešení, vyzkouším to.
Dareba

#1056 Příspěvek od Dareba »

Mám na tricoptéře regly Mystery 20A, Desku KK od a-jirky. Oživení šlo parádně. Jen mám problém se zadním motorem. Strašně pomalu reaguje na změnu polohy plynu. Když dám dozadu tak se mi rameno sklopí dolů a hrozně těžko se vyrovnává zpět. Přední ramena jdou dobře. Když zapojím přední rameno místo zadního je to to samé.
Myslím, že bude něco špatně nastavené, ale co?
hanzipv
Kontaktovat uživatele:

#1057 Příspěvek od hanzipv »

Mám ověřeno že deska příjimač je upevněna čtverečky 2 na sobě /u desky/
3M oboustrankou.Drží to parádně a je to pružněNad rameny mám ochranný rám z dural.plechu 1,2mm.Na rámu mám ještě desku z 1,2mm překližky jako stříšku,která skvěle chrání i konektory a kabely.Měl jsem havárku vlastní vinou a zlomilo se jen jedno rameno a vrtule.Rameno mám uděláno do zásoby takže oprava za 15 min.Ochraně desky věnujte pozornost !Dal bych foto ale nevim jak.
BoKKeR

#1058 Příspěvek od BoKKeR »

Mam otázku, nedal by sa UBEC nahradiť s obyčajnymi baterkami pre RX ? ( http://www.dealextreme.com/p/4-x-aa-battery-holder-for-r-c-planes-71760 )
hanzipv
Kontaktovat uživatele:

#1059 Příspěvek od hanzipv »

Ubec nepozřebuješ,lítám normálně na regulátory a jejich BEC.
Stačí si pohlídat čas stopkama,aby ti jeden nevypnul dřív.
Prostě lítaš tak aby jsi nevybil lipolku.
Mně to vychází skoro 15min,při 8 min.vylitam 1100mA/h a mám 2200 lipolku.
BoKKeR

#1060 Příspěvek od BoKKeR »

ok, dik, ja som to pochopil tak, že on je potrebný na štart.
Troll

#1061 Příspěvek od Troll »

Pokud použiješ nějakou řídící elektroniku,zde se nejvíce používá KKmulticopoter, tak externí BEC ( baterka poslouží stejně) není potřeba. Pokud bys měl jenom gyra a regly bez řídící jednotky, tak se obvykle bez externího napájení neobejdeš.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1062 Příspěvek od JirkaA »

hanzipv píše:Ubec nepozřebuješ,lítám normálně na regulátory a jejich BEC.
Stačí si pohlídat čas stopkama,aby ti jeden nevypnul dřív.
Prostě lítaš tak aby jsi nevybil lipolku.
Mně to vychází skoro 15min,při 8 min.vylitam 1100mA/h a mám 2200 lipolku.

No ono by bylo hlavně dobře vypnout na reglech hlídání baterek. Jinak je to jistá cesta k crashi při přetáhnutí limitu..
OK2WY
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#1063 Příspěvek od celestyn »

JirkaA píše:No ono by bylo hlavně dobře vypnout na reglech hlídání baterek. Jinak je to jistá cesta k crashi při přetáhnutí limitu..

Zrovna se s timhle trapim. U mystery modrych 12A reglu v podstate nastavim baterky na Nimh a vypnu brzdu. Nic vic asi nenastavim. Docela me nici pipat tech 6 regulatoru bez karty.
Mozna nekomu pomuze navod: http://www.rc-france-modelisme.com/shop/attachment.php?id_attachment=23
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
hanzipv
Kontaktovat uživatele:

#1064 Příspěvek od hanzipv »

JirkaA má pravdu,HLIDANI BATEREK!
U nás litame s kolegou tal že máme nastavene TURNIGY PLUSH 18A samostatně kartou,ještě před instalací,nastaven střední předstih,plynulé vypínání motoru,baterky jsem nechal na lipol-střední ochrana,nebo nízká.
Používám nove li pol 2200mA/h...je důležité mít lipolky ve 100% stavu.Pokud ne nepomůže moc žádné nastavení.
Na vysilači jsem zkouškami nastavil motorovy čas 8 min a vím že vylítám
1100mA.Takže vám že můžu létat bezpečně 8-10 min a při nabíjení si ověřím kolik jsem do baterky dostal.Prostě hlídat čas,spotřebu batrek a budeš mít jistotu že nespadneš na baterky a zároven je budeš chránit.
Při cenách baterek není problém mít více sad a polítáš skvěle.
Já lítám hlavně letadla...a dlouho,takže tento princip používám vždy,při záletu zjistím odběry atd,potřebnou bezpečnou zálohu a víš že jsi udělal vše potřebné.
celestyn
Kontaktovat uživatele:

switching frequency

#1065 Příspěvek od celestyn »

Kdyz jsme u toho programovani regulatoru, mam menit parametr switch.frequency? Volby jsou 8 nebo 16 kHz.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“