Beta 1400 - stavba
Zatim to tedy asi nechám jen na té skelé pásce a uvidí se. Taky mi dnes přišlo že, se křídla prohýbají míň. Ale dnes šíleně nárazově foukalo, tak jsem se do žádného většího blbnutí nepouštěl.
U mě regulátor i po 10 min na plný plyn byl stejně tepleý, jako když lítám baterku 40 min. Ale mam tam 25A turnigy basic. a taky sem u toho přišel o kabinku, takže se asi docela chladil...
U mě regulátor i po 10 min na plný plyn byl stejně tepleý, jako když lítám baterku 40 min. Ale mam tam 25A turnigy basic. a taky sem u toho přišel o kabinku, takže se asi docela chladil...
Tak to si ju musel poriadne prehánat. Moja beta má za sebou nejaké to negatívne preťaženie, aj ked nie veľa, ale občas trochu zablbnem. Pri lete som si všimol že pri negatívnom preťažení majú konce krídel tendenciu sa vyrovnávať čo je pochopitelné ale necakal by som ze by sa to mohlo nalomiť. Máš krídla nejako vystužené?
V té době byla jen vyměněna původní trubka za silnější, protože nepřežila náraz do země po 20 vteřinách 1. letu. jinak žádné vyztužení nebylo.
Tak prohánět, mno, nad kopcem vedle letiště se blýskalo, a motor stéle na plný plyn 10 minut, než došla baterka. Takže jak to lítání asi tak mohlo vypadat...
Tak prohánět, mno, nad kopcem vedle letiště se blýskalo, a motor stéle na plný plyn 10 minut, než došla baterka. Takže jak to lítání asi tak mohlo vypadat...
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
MartasB píše:A to tam mám originální vrtuli. K čemu je dobré, že je s větší vrtulí údajně z bety stíhačka když nevydrží ani tu originální při asi z mé strabny neuváženém blbnutí?
Asi budeš muset nově získaný výkon využívat jinak než na vnější loopingy
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Martin104 píše:já mám betu taky vystuženou přesně jak píšeš, skelnou pásku z vrchu i ze spodku křídel. Pro zpevnění jsem podlepil i trup skelnou páskou a je opravdu hned celé letadlo pevnější a obratnější.
BTW, když jsme u toho vyztužování -- taky vám beta při ovládání ocasních ploch "mrská ocáskem"?
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Já právě nevím, jestli mam vůbec vetší vrtuli kupovat...
S tou uvolněnou baterkou je to pro mě docala zajimávý postřeh, to mě nenapadlo. Ale na 2. stranu, baterka mi drží si myslím dobře. Ty negativní přetížení nebyli takové, jaké dělám pozitívní. Ty mohli být tak poloviční.
A nějak nevím na co by mi byl jinak větší tah. Na stoupání si myslím že to stoupá hezky, Dnes při tom větru se to proti větru šplhalo vpodstatě kolmo nahoru (vůči zemi). Pravda, to kolmé stoupání vypadalo efektně
.
S tou uvolněnou baterkou je to pro mě docala zajimávý postřeh, to mě nenapadlo. Ale na 2. stranu, baterka mi drží si myslím dobře. Ty negativní přetížení nebyli takové, jaké dělám pozitívní. Ty mohli být tak poloviční.
A nějak nevím na co by mi byl jinak větší tah. Na stoupání si myslím že to stoupá hezky, Dnes při tom větru se to proti větru šplhalo vpodstatě kolmo nahoru (vůči zemi). Pravda, to kolmé stoupání vypadalo efektně
Ja jsem betu kupoval TADY maximalni spokojenost do dvou dnu doma jeste maji dva kusy
jeste dotaz chtel bych vedet co znamena to druhy cislo u uhlkivy trubicky treba 6x4 atd dekuji planuji ji koupit a nejak nemuzu pochnapat kterou
jeste dotaz chtel bych vedet co znamena to druhy cislo u uhlkivy trubicky treba 6x4 atd dekuji planuji ji koupit a nejak nemuzu pochnapat kterou
- Vladanmyska
Gluck píše:Ja jsem betu kupoval TADY maximalni spokojenost do dvou dnu doma jeste maji dva kusy
vnější a vnitřní průměr
Hitec Optic 6----------------Blade DancerEasy GliderCessna 480Beta 1400 , 6x4 APC , více lepidla než EPP :-D
Borek píše:Nástroj na úpravu průměrů --> pilníkTak jsem nasazoval stávající vrtuli (tu původní se mi podařilo při pádu zlomit, jsem talent). Každopádně vyvažovačka za 50 Kč není tak moc, to si koupit můžu... třeba přijdu i na to, jak se to vlastně používá.
Jak vypadá magnetická vyvažovačka je třeba tady (zhruba uprostřed stránky)
http://www.lomcovak.cz/dilna/dilna.html
Nebo do google zadej "magnetická vyvažovačka" a dej obrázky.
Pokud je jeden list těžší než druhý, tak na zadní část konce toho lehčího (co je nahoře) se napatlá lak na nehty. Lak na nehty proto, že je relativně pružnej.
Pilníkem na vrtulovou díru? No, kulatym pilníkem budiž. Já mám doma sadu vrtáčků odstupňovaných po 0,5mm od manželky k vánocům a ty se mi odvědčily nejvíc.
vyvaruj sa letu v nizkej vyske, budes prekvapeny ked to pustis prvy krat ako rychlo leti. zisti si smer vetra, pusti presne proti vetru a nechaj vystupat.. tam poskusaj reakcie na pohyby packami ovladaca, poskusaj plachtenie a radsej ho nechaj chvilu vo vyske nez by si sa mal splasit a chciet pristavat. Pod stresom sa pristava zle, clovek nie je trpezlivy a zapichne to do zeme. Lepsie pomaly nalietavat az kym nie si spokojny a nechat ho bez plynu dosadnut.. a nepristavaj to zdanlivo neskodnej repky. slnecnice a podobnych plodin.. mne pri jemnom pristati urvali vyskovku. Najlepsia je trava, alebo nepokosena luka...
kazdopadne po vyhodeni stupaj do vysky.. ja som nestupal, splasil sa a potom uz nebol cas na korekcie
kazdopadne po vyhodeni stupaj do vysky.. ja som nestupal, splasil sa a potom uz nebol cas na korekcie