cilek píše:Ale beru i argument, že když se člověk nemůže rozhodnout, zvolí mód podle kamaráda, který mu může např. pomoci se záletem.
Ja se ale porad nemuzu zbavit dojmu, ze pokud nekdo nevi, tak je to jen proto, ze si to alespon na simulatoru nevyzkousel. Nejak si nedokazu predstavit ze si dotycny vyzkousi alespon jeden mod, idealne vice, a ani pote neziska pocit, ze mu urcite usporadani vyhovuje vic nez jine.
Nerikam ze to tak neni, ale presto podle me vzdycky by se mel clovek snazit kazdeho zacatecnika dotlacit k tomu, at si to nejdriv zkusi, nez se rozhodne. Pokud i presto zvoli mod tak, aby mu to kamarad mohl zaletat tak uz se neda nic delat, ale alespon voli na zaklade nejake zkusenosti.
TomasC psal ze odmita zaletavat letadlo v jinem modu nez lita. To myslim asi vetsina lidi, ale na druhou stranu si tak rikam, pokud zacatecnik ma opravdu letadlo vhodne pro zacatecnika (pomale, hodne a velice odolne), tak mu ho myslim zkusenejsi modelar celkem bez problemu zaletne v jakemkoliv modu, kdyz ho predtim upozorni na to, ze riziko lepeni je o neco vyssi
Ja hlavne doufam ze se vyrobci konecne chytnou za nos a prestanou vyrabet radia bez podpory prohazovani modu. Pak ten protivny argument "budes spatne shanet nekoho kdo ti to zaletne" konecne vymizi
Ja osobne jsem to ale stejne resil, ze ero se zaklouzne hozenim, podle toho dovazi a dotrimuje (ero ktere se neda zaklouzat hozenim do vysoke travy neni podle me pro zacatecnika), zacatecnik dostane rady jak na to, ale leti hned sam pouze pod dozorem.
Kamaradi kterym jsem tako "pomahal" uz mi doufam odpustili

Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.