APC Electric VS APC SF

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
eset

APC Electric VS APC SF

#1 Příspěvek od eset »

Jaký je rodíl mezi vrtuli APC Electric a APC SF ? Mimo toho ze ta druha je mekci a je urcena pro slow flyery ... dneska sem dal na super zooma verzi Electric 10x5 a zda se mi ze to lita o neco hur nez s 10x4,7 SF, dokonce jsem musel pro spravny chod prohodit kabely u motoru, tzn obratit chod na opacnou stranu...
Easy Glider Electric
Super Zoom 4D
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: APC Electric VS APC SF

#2 Příspěvek od LV »

eset píše:dokonce jsem musel pro spravny chod prohodit kabely u motoru, tzn obratit chod na opacnou stranu...

Čo je to za blud :roll: :roll: :roll:
diablotin

#3 Příspěvek od diablotin »

záleží co tam máš za motor (ona je ta elektric trochu těžší)takže jí motor nemuší utočit ale jinak to obracení chodu motoru je hovadina leta že by si koupil vrtuli točící se na druhou stranu :twisted: :twisted:
Naděje umírá až po nás.
SrAjni

#4 Příspěvek od SrAjni »

LV píše:
eset píše:dokonce jsem musel pro spravny chod prohodit kabely u motoru, tzn obratit chod na opacnou stranu...

Čo je to za blud :roll: :roll: :roll:

ty vole co to je za kravinu ? jA pouzivam 11x4,7 na Zoom zoomaa APC SLOWFLYER su najlepsie.neprehybaju sa tak jak velke GWSKY a dost toho vydrzia.
Ale s tymi prehodenim kablov... :oops: :oops:
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kabriolin »

eset píše:Jaký je rodíl mezi vrtuli APC Electric a APC SF ? Mimo toho ze ta druha je mekci a je urcena pro slow flyery ... dneska sem dal na super zooma verzi Electric 10x5 a zda se mi ze to lita o neco hur nez s 10x4,7 SF, dokonce jsem musel pro spravny chod prohodit kabely u motoru, tzn obratit chod na opacnou stranu...

Tak jediné vysvětlení je, že si koupil levvotočivou vrtuli...To že ti to chodí hůře může být třeba zrovna váhou vrtule..chce to vždy laborovat a hledat tu správnou,ale někdy je to trošku drahé hledání.
s3030150

#6 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:27, celkem upraveno 2 x.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vzduchoplavec »

eset: Na jaky motor jsi to dal?

Ja jsem mel podobnou zkusenost (zhorseni vykonu u EP) pri pouziti 11 x 5 EP misto 11 x 4.7 SF na motor POT 200 W. Je fakt, ze POT ma nizke otacky, takze se dostavil efekt, ktery popisuje semir.

Obracney smysl otacek je nesmysl. Musel bys jedine mit opravdu levotocivou vrtuli.
Naposledy upravil(a) Vzduchoplavec dne čtv 31.05.2007 12:28, celkem upraveno 1 x.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Abu »

Podivej se jake maji ty dve vrtule tvar (a plochu) listu a taky profil. Z toho je hned jasne, ze SF bude mit mnohem vetsi tah a taky vic zatezovat motor (odber vetsi klidne o 30%), nez E se stejnymi "cislicky". Vrtule SF jsou vhodne na spis nizkootackove motory, Ecka (maji i pevnejsi listy u korene) jsou lepsi do vyssich otacek. Jsou proste urceny kazda trochu na neco jinyho a nejde je primo zamenit.
A stejne je to u tech dvou typu vrtuli GWS (HD a I).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
eset

#9 Příspěvek od eset »

tak blud to neni, chod motoru jsem otocit musel, ale je to asi vazne ta levotociva. Mam tam AXI 2212/26 + regl jeti advance a kdyz jsou vsecky barvy kabelu u sebe (cervena na cerveny atd) tak tahne dozadu :) Jenom teda nevm, jak se ty levotocivy znacej, stitek uz jsem vyhodil. Pan prodavac zas klasicky vedel prd. Kazdopadne priste uplne jasne SF. K tomu odberu... je to pravda - s touhle vrtuli vydrzim litat o dost dele
Easy Glider Electric
Super Zoom 4D
wroum

#10 Příspěvek od wroum »

eset píše:tak blud to neni, chod motoru jsem otocit musel, ale je to asi vazne ta levotociva. Mam tam AXI 2212/26 + regl jeti advance a kdyz jsou vsecky barvy kabelu u sebe (cervena na cerveny atd) tak tahne dozadu :) Jenom teda nevm, jak se ty levotocivy znacej, stitek uz jsem vyhodil. Pan prodavac zas klasicky vedel prd. Kazdopadne priste uplne jasne SF. K tomu odberu... je to pravda - s touhle vrtuli vydrzim litat o dost dele

barvy kabelu nejsou smerodatny. malokdy se to sejde tak ze kdyz das barvy k sobe, tak ze se to toci spravne :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od LV »

wroum píše:barvy kabelu nejsou smerodatny. malokdy se to sejde tak ze kdyz das barvy k sobe, tak ze se to toci spravne :wink:

Mne sa ešte ani raz nepodarilo, aby mi sedeli barvy. Vždy sa to točí opačne a to som už pár motorov a reglov vyskúšal :lol:
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od G0tik »

mne sa stretli len raz : v tore, ako tlacny pohon, ale s pravotocivou vrtulou (normalnou :lol: )
eset

#13 Příspěvek od eset »

Ahaaaaa uz sem na to prisel. Je to tim, ze mam ten AXI 2212/26 na zadni montaz :) Potom se vzkutku chod motoru pro pravotocivy vrtule otocit musi :wink: . Kdyby nebyl na zadni montaz tak by ty barvy sedeli. Jeti a model motors uzce spolupracujou a urcite to tam nedelaj jen tak nahodou ty barvy :D Takze zadna levotociva vrtule :oops:
Easy Glider Electric
Super Zoom 4D
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“