vyplatí se ještě hobbyking a hobbycity??

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Drondys

#31 Příspěvek od Drondys »

tocamac píše:Tahle vytrestavaci metoda prece nemuze fungovat - zbozi za dolar (napr. to z tveho odkazu) vazi par gramu a projde bez DPH a cla naprosto bez problemu, takze adresat vubec nebude mit sanci ho odmitnout. Leda ze by jsi nekde nasel zbozi za dolar co vazi kilo, jenze to uz urcite nebude mit free shipping. :idea:

Ale může to fungovat. Mimochodem zrovna nedávno v jiné diskusi na tomto serveru se probíraly případy kdy bylo zadrženo s výzvou na adresáta o doložení dokumentů několik desítek podobně malých zásilek s podobně nízkou celní hodnotou. Takže se to děje i u podobně drobných zásilek i když ne u všech, ale děje se to.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od koulinek »

Je tak, ono je omylem že malá zásilka s nízkou cenou je vpohodě a projde bez problému. Je to jen o celním úředníkovi jak se zrovna vyspí a co mu padne do oka.

Spíše bych se zaměřil na to, vyzistit jak co nejlépe vyplnit celní deklaraci a při objednávání hned proškolit odesílatele jak by to měl vyplnit pro co nejhladší průběh celního řízení. To myslim je cesta, která by mohla zkrátit termíny.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
IgorGSM

#33 Příspěvek od IgorGSM »

Ano spravne, treba preskolit odosielatela aby spravil taku colnu deklaraciu ze s kazdou zasielkou sa budu colnici j***t pol dna a ich to prestane bavit a prestanu bazirovat s kazdym balikom. Cize inak povedane treba tie krysy v uniformach tak zahltit robotou ze sa ani vysrat nebudu mat ist kedy...
LV
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od LV »

IgorGSM píše:Ano spravne, treba preskolit odosielatela aby spravil taku colnu deklaraciu ze s kazdou zasielkou sa budu colnici j***t pol dna a ich to prestane bavit a prestanu bazirovat s kazdym balikom. Cize inak povedane treba tie krysy v uniformach tak zahltit robotou ze sa ani vysrat nebudu mat ist kedy...

Si naivny jak Hurvínek. Oni totižto colníci sú štátni zamestnanci a nie sú platený v úkole a je im sprdele jedno koľko toho za deň vybavia. Majú čas :wink:
A čo sa týka deklarovanej ceny, tak je im úplne jedno čo pošle odosielateľ. Budú po tebe chcieť výpis z paypalu a banky :idea:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: vyplatí se ještě hobbyking a hobbycity??

#35 Příspěvek od RiMr »

pepet6 píše:Ahoj chci se zeptat zda se ještě v součastné době vyplatí objednávat z výše zmiňovaných obchodů. Díky

Jako sorry, ale to je dotaz jako "Uvezu to pane Lorenc? A teď?"

Každý snad dokáže zvážit dané plusy i minusy, spojit to s pár dostupnými čísly a rozhodnout se, ne?

To je jako "vyplatí se mi čekat na to servo tři týdny a dát za něho stovku, nebo ho mít hned a dát za něho dvě stovky?"

Co myslíš že se dozvíš? Akorát se tu každý vypovídá "Já si počkám, pro mě je cena prioritní", nebo "rád si připlatím že to mám hned a záruku" + případné singly o kvalitě a nekvalitě + repríza nekonečného seriálu "Celnice"...

#36 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:Spíše bych se zaměřil na to, vyzistit jak co nejlépe vyplnit celní deklaraci a při objednávání hned proškolit odesílatele jak by to měl vyplnit pro co nejhladší průběh celního řízení. To myslim je cesta, která by mohla zkrátit termíny.

I na to jsem už pomyslel a napsal jsem k tomu aspoň nejzákladnější návod jak na to viz tento odkaz a tam viz sekce Jak snížit pravděpodobnost zbytečného zdržení zásilky, ale je to jen pro snížení pravděpodobnosti zadržení nikoli však pro jeho naprostou eliminaci, protože samozřejmě platí, že ani sebelépe vyplněná celní deklarace ani cokoli jiného nemusí zabránit zadržení zásilky tj. když se holt celní úředník špatně vyspí pak jak se říká "nepomůže ani svěcená". :wink:
Salaman

#37 Příspěvek od Salaman »

Zdravím, před týdnem jsem poště preventivně zaslal vyplněnou plnou moc a doklad o zaplacení z paypalu. Stejně mi poslali doporučený dopis, kde byla plná moc k vyplěnní předložená spolu s doklady ze zásilky a výzvou k prohlášení že se jedná o zboží pro osobní potřebu. Tak jim mám poslat jenom to prohlášení nebo znova i tu plnou moc a co s těmi doklady od Hobbykingu co k tomu přiložili?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od koulinek »

Salaman píše:Zdravím, před týdnem jsem poště preventivně zaslal vyplněnou plnou moc a doklad o zaplacení z paypalu. Stejně mi poslali doporučený dopis, kde byla plná moc k vyplěnní předložená spolu s doklady ze zásilky a výzvou k prohlášení že se jedná o zboží pro osobní potřebu. Tak jim mám poslat jenom to prohlášení nebo znova i tu plnou moc a co s těmi doklady od Hobbykingu co k tomu přiložili?

Poslal bych vše znova v pdf emailem s uvedením jejich skladováho čísla a podacího čísla zásilky v předmětu zprávy jak požadují.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#39 Příspěvek od Drondys »

Salaman píše:Zdravím, před týdnem jsem poště preventivně zaslal vyplněnou plnou moc a doklad o zaplacení z paypalu. Stejně mi poslali doporučený dopis, kde byla plná moc k vyplěnní předložená spolu s doklady ze zásilky a výzvou k prohlášení že se jedná o zboží pro osobní potřebu. Tak jim mám poslat jenom to prohlášení nebo znova i tu plnou moc a co s těmi doklady od Hobbykingu co k tomu přiložili?

Nejlepší by bylo si to vyřídit osobně nebo přes jinou osobu přímo na poště Praha 120, ale pokud tuto možnost nemáš, požádali tě předem o souhlas a bez něj celní odbavení neprovedou pak nezbude než vše potřebné vytisknout nejlépe do PDF a poslat emailem dle návodu uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.
Milošek

Stav objednávky

#40 Příspěvek od Milošek »

Prosím zkušenější o radu jak zjistím stav objednávky z HK? Objednal jsem si před časem nějaké věci a jedna položka nebyla zrovna skladem.Jenže už ji dávno naskladnili a porád mi nepřišel mail,že bylo zboží odesláno.
Dík Miloš.
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Petricius »

Po prihlaseni by jsi mel videt napis View My Account. Klikni na nej. Pak by jsi mel videt Orders: cilos poctu tvych objednavek. a CHECK, coz je link na seznam objednavek.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“