Doporučte vrtulník začátečníkovi

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
cilek

Re: Doporučte vrtulník začátečníkovi

#16 Příspěvek od cilek »

zdzd píše:
rampa_mckvak píše:Myslím, že většina vrtulníkářú začínala s těma koaxiálama a pak když pochopili jak to lítá a jak se páčkuje "šli" dál a do "opravdového" vrtulníku. Nebo taky ne. Já z koaxiálu přešel k letadlů. :wink:

Většina vrtulníkářů, kteří opravdu chtěli létat vrtulníky, se koaxiálům vyhla obloukem.

Už Cimrmann dokázal, že foukáním cigaretového kouře do vody zlato nevzniká...

Jenže pokud člověk ještě s ničím nelítal, tak to není vrtulníkář. Myslím, že cesta přes koaxiál je jedna z možných. :wink:
Deskrypt

#17 Příspěvek od Deskrypt »

kup si griffin 450 (e-razor) , hovorí sa že sa ťažko nastavuje/zalietava ale ja som ho ako začiatočník zvládol v pohode, rtf set kúpiš do 260 euro , aj ked ten set ti neodporucam , skor set s vysielačom optic 6 bez aku a nabijacky. A dobrá je aj dostupnost nahradných dielov.
cilek

#18 Příspěvek od cilek »

Angusss píše:
cilek píše:MCPX, který ovšem stojí ještě o polovinu víc :cry: . 3500 Kč je na lítání s vrtulníkem opravdu málo. Nikdo Ti žádný model s tebou požadovanými vlastnostmi nedoporučí, protože takový neexistuje. :roll:

o polovinu víc?

No tak skoro o polovinu. S poštovným to skoro vychází. Set s vysílačkou, myslím, stojí 4999 Kč. :wink:
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mirdab »

Rene píše:Zdravím všechny,

doporučte prosím vrtulník pro občasné venkovní zalítání. Mám zkušebnosti jen s vrtulníčkem pro domácí létání, koax tomu myslím říkáte, jestli se tomu teda dá říkat vrtulník :D. V ceně kolem 3500, jestli to je reálné, odolný proti pádům, neporuchový, cenově dostupné náhradní díly. Doufám že takový existuje.

Předem děkuji

také jsem začátečník.. a moje zkušenosti... smiř se na 100% s tím, že pokud si chceš s nějakým vtulníkem venku občas zalítat... nebude Tě to stát pouze 3500,- !!!
Ale pokud vydržíš, bude to stát za to :)
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
Drondys

#20 Příspěvek od Drondys »

zdzd píše:
rampa_mckvak píše:Myslím, že většina vrtulníkářú začínala s těma koaxiálama a pak když pochopili jak to lítá a jak se páčkuje "šli" dál a do "opravdového" vrtulníku. Nebo taky ne. Já z koaxiálu přešel k letadlů. :wink:

Většina vrtulníkářů, kteří opravdu chtěli létat vrtulníky, se koaxiálům vyhla obloukem.

Chudáci piloti co řídí takovéto skutečné vrtulníky koaxilály. :lol: :lol: :lol:

Obrázek
saint21

#21 Příspěvek od saint21 »

Drondys píše:
zdzd píše:

Obrázek

Hustýýýýýýýýý :)
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
saint21

#22 Příspěvek od saint21 »

Začínal jsem s colibri 4.5. Dlouho mně to nevydrželo a šel jsem do copterX ze začátku trochu problémů, ale nic co by se nedalo rozchodit, naučit a opravit, ale pokud nechceš problémy tak 3500,- to nerozchodí ani omylem.Bude to stát spousty peněz i když koupíš T-rex protože padat budeš. Budeš chtít zkoušet nové a nové věci a zase padat,ale když pak uděláš nějaký pěkný kousek na obloze nic se tomu nevyrovná!!!!
Začínal jsem na colibri a ˇv pátek si jedu pro Trex 600N tento koníček je závislost!!!
DX9
Rene

#23 Příspěvek od Rene »

DĚKUJI VŠEM za čas věnovaný mému příspěvku. Tolik odpovědí v tak krátké době jsem opravdu nečekal :-) Jde vidět, že místo aby jste všichni lítali venku tak asi lítáte jen na pc :-)))))

Teď vážně. Hrozně se mi líbí Blade 400, ale mám z něho velký respekt, proto půjdu asi buď do Blade MSR nebo do Blade 120SR, DX6I. Neprodáváte někdo použitou DX6I?
saint21

#24 Příspěvek od saint21 »

Blade 400 je lepší volba. Vetší váhá více stabilní, lepši ovladatelnost. Stejně ho za měsíc koupíš :)
DX9
Tsisters

#25 Příspěvek od Tsisters »

Blade 400 dobrý, ale já už bych šel raději do Blade 450
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

Drondys píše:
zdzd píše:

Obrázek

O voze, o koze. V modelářském pojetí je koax hračkou, se zcela odlišným způsobem řízení. Což neplatí pro skutečné vrtulníky, tam řízení ošidit nejde.

Existují i modelářské koaxiály s plným řízením. Jsou to ale naprosté výjimky, protože mechanika je mnohem složitější než u jednorotoru. Takže pokud chce někdo začínat modelařit s levným koaxem, jedná se jednoznačne o hračku, která s řízením heliny nemá nic společného. Těžko asi mluví o modelářském koaxu, kde jde jen cena ložisek skoro k desíti tisícům...

http://zd.wwwcity.cz/Kromcl2010/ipage00020.htm
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“