Doporučte vrtulník začátečníkovi

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Rene

Doporučte vrtulník začátečníkovi

#1 Příspěvek od Rene »

Zdravím všechny,

doporučte prosím vrtulník pro občasné venkovní zalítání. Mám zkušebnosti jen s vrtulníčkem pro domácí létání, koax tomu myslím říkáte, jestli se tomu teda dá říkat vrtulník :D. V ceně kolem 3500, jestli to je reálné, odolný proti pádům, neporuchový, cenově dostupné náhradní díly. Doufám že takový existuje.

Předem děkuji
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od koulinek »

Nechci ti brát iluze, ale není to moc reálné, nejblíže tomu ale bude drobek Blade mCPX.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kacer08 »

Nechci tě nějak odrazovat, nejsem vrtulnikář,ale též jsem zkoušel přejít z mcx na belt cp stalo to 6litrů a nikdy jsem neletel, řídit helinu je vysoká škola a s koaxem to má pramálo společného :-(
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
cilek

#4 Příspěvek od cilek »

MCPX, který ovšem stojí ještě o polovinu víc :cry: . 3500 Kč je na lítání s vrtulníkem opravdu málo. Nikdo Ti žádný model s tebou požadovanými vlastnostmi nedoporučí, protože takový neexistuje. :roll:
Naposledy upravil(a) cilek dne úte 31.05.2011 23:24, celkem upraveno 2 x.
Tsisters

#5 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj chceš vtrulník nebo hračku? Pokud jen tak polítat v prostoru tak ti bude podle mně stačit DH 9100 nebo 9104, jsou to 3 kanály a na pohyb ve vzduchu asi stačí. Jestli chceš fakt začít lítat tak pak bych popřemýšlel nad Blade 400 nebo 450, ale tam už je cena cca 10 tisíc
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od František Koudelka »

a co takhle blade 120SR nebo mensi mSR, msr je nesmrtelne lita jak venku tak uvnitr, ceny by ted taky tak byla....
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
johny107

#7 Příspěvek od johny107 »

a co tak toto: vynde to aj s postou do 100 eur a je to 450 6 kanal aj s vysielackou aj s baterkou..:

http://www.leaderhobby.com/product.asp?ID=com991167
IgorGSM

#8 Příspěvek od IgorGSM »

johny107 píše:a co tak toto: vynde to aj s postou do 100 eur a je to 450 6 kanal aj s vysielackou aj s baterkou..:

http://www.leaderhobby.com/product.asp?ID=com991167

No a samozrejme budu len 2 moznosti:
1. Vybali z krabice, nabije baterky zapne to a bude nasledovat veeelka rana o zem a skonci s karierou pilota vrtulniku

2. Bude otravovat vsetkych okolo s nastavenim, zalietanim a naucenim lietat.

Moja rada:
1. Ovladanie na simulator za 15EUR + soft z netu a ked bude vediet zalietat normalne poletovanie bez havarie tak potom zacat pokukovat po rade 450.

Uz to konecne pochopte vsetci co idete zacat s vrtulnikmi ze koax=hracka jednorotor=model
Drondys

Re: Doporučte vrtulník začátečníkovi

#9 Příspěvek od Drondys »

Rene píše:Zdravím všechny,

doporučte prosím vrtulník pro občasné venkovní zalítání. Mám zkušebnosti jen s vrtulníčkem pro domácí létání, koax tomu myslím říkáte, jestli se tomu teda dá říkat vrtulník :D. V ceně kolem 3500, jestli to je reálné, odolný proti pádům, neporuchový, cenově dostupné náhradní díly. Doufám že takový existuje.

Obrázek

Kamov Ka-52 viz tento odkaz. S tímto si venku polétáš v pohodě. Je za cenu okolo 3400 včetně DPH za kit bez osazení (cena je v Eurech, doufám, že to nevadí). Akorát s tou odolností proti pádům a cenovou dostupností náhradních dílů to bude trošku problém, ale tu cenu určitě hravě zvládneš. Pár brigád někde v EU směrem na západ a máš to doma. :D :D :D

Tady je odkaz na video z ukázek poletování s tím obřím modelem o průměru rotorů 2400 mm osazeným turbínou.
cilek

#10 Příspěvek od cilek »

Ale zase tak bych nestrašil. Já jsem taky začínal bez simulátoru, předtím jsem měl koaxiál Lama (dobrý jako simulátor kde je doprava, kde doleva a jak letět k sobě). Koupil jsem od jednoho "zoufalce", který to vzdal, Belta CP V2 za 3500 Kč a zkusil jsem to. Mám ho do teď, je to trošku poruchový stroj (originál serva) :lol: . A teď už obstojně visím, trochu poletuju, za opravy jsem zatím dal tak 700 Kč. Zrovna teď někdo na Modelbazaru prodává Belta za podobnou cenu. Ale pozor, je to samozřejmě taková druhá liga, hračka mezi šestikanály a je třeba stále něco seřizovat či opravovat, takže pro nadšence kutila. :wink:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od corsair »

To Drondys

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#12 Příspěvek od rampa_mckvak »

Rene píše:doporučte prosím vrtulník pro občasné venkovní zalítání.

Začni se simulátorem a k tomu si projdi toto
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=20
Myslím, že většina vrtulníkářú začínala s těma koaxiálama a pak když pochopili jak to lítá a jak se páčkuje "šli" dál a do "opravdového" vrtulníku. Nebo taky ne. Já z koaxiálu přešel k letadlů. :wink:
Co neubrzdíš neukecáš.
Angusss

#13 Příspěvek od Angusss »

cilek píše:MCPX, který ovšem stojí ještě o polovinu víc :cry: . 3500 Kč je na lítání s vrtulníkem opravdu málo. Nikdo Ti žádný model s tebou požadovanými vlastnostmi nedoporučí, protože takový neexistuje. :roll:

o polovinu víc?
zdzd

#14 Příspěvek od zdzd »

rampa_mckvak píše:Myslím, že většina vrtulníkářú začínala s těma koaxiálama a pak když pochopili jak to lítá a jak se páčkuje "šli" dál a do "opravdového" vrtulníku. Nebo taky ne. Já z koaxiálu přešel k letadlů. :wink:

Většina vrtulníkářů, kteří opravdu chtěli létat vrtulníky, se koaxiálům vyhla obloukem.

Už Cimrmann dokázal, že foukáním cigaretového kouře do vody zlato nevzniká...
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od darth.hokro »

za ty prachy můžeš koupit tak Colibri 4,5 profipack + ti zůstane i na náhradní díly. Za bezvětří se s ním dá i venku lítat.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“