T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#886 Příspěvek od psena »

OPR píše:Nevím proč se do mne pouštíte. Já mu radil pokud možno tu bezpečnější cestu. To že jsou kabely mezi motorem a reglem nepřístupné a schované někde pod baterkou (tedy alesppoň to tak chápu) nepovažuju za nic rozumného. Naopak. Dotyčný evidentně nemá moc zkušeností a nerad bych aby došlo k nějakému nedorozumění a následný chybě. Kterou by pak někomu zde vyčíal.

Nikdo se do tebe nepousti, jen piseme sve postupy a jejich oduvodneni.
Jsme na DISKUZNIM foru, ne? Nevytvarime tu ucebnice s jedinym spravnym postupem :)
I v uplnych zacatcich jsem nikdy motor od reglu neodpojoval, tim nechci rikat ze je to spravne, jen se me to zda zbytecna prace, vzhledem k tomu jak casto musim po havariich hlavu nastavovat.
At si to kazdej dela jak chce...
bumbalek

#887 Příspěvek od bumbalek »

a některá rádia mají ještě "LOCK" na plyn a pak si s tím můžete pumpovat jak chcete :lol:
janac.marek

#888 Příspěvek od janac.marek »

To znie ako dobrá funkcia.
T8FG?
Naposledy upravil(a) janac.marek dne pon 30.05.2011 15:02, celkem upraveno 1 x.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
insomnia

#889 Příspěvek od insomnia »

nejak postradam smysl v tom mit LOCK a jeste Autorotaci na jednom Tx
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
OPR
Kontaktovat uživatele:

#890 Příspěvek od OPR »

....... pokud si dobře pamatuju touto funkcí (TH LOCK) disponivala Aurora v pohotovostním režimu obrazovky.
Ovšem při nastavování a kontrole to má také jednu nevýhodu. Pokud správně tuším kanál plynu na monitoru ukazoval co? ;-)

Říkejte si co chcete ale odpojený dráty jsou prostě a jednoduše nejbezpečnější řešní.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#891 Příspěvek od JirkaA »

insomnia píše:nejak postradam smysl v tom mit LOCK a jeste Autorotaci na jednom Tx

třeba proto, že při zaplé autorotaci může být jiná křivka kolektivu než v ostatních režimech a na měrku se docela blbě kouká, když se rotor točí...
OK2WY
Relax

#892 Příspěvek od Relax »

Troll :
Relax napsal:
AIL +52%
ELE +62%
PIT +32%
"Pokud máš nastaven rozsah kolektivu +- 10°, tak máš moc dlouhé páčky na servech. Posuň to o dírku blíž ke středu. Takhle máš dost omezen chod serv na kolektiv a tím i hrubší řízení."

Já měl ten SWASH mix nastavenej původně jinak a kulový čepy na páčkách na konci. Jsem sice dost ouřada, ale někde se mi ty hodnoty ztratily v poznámkách, jenom vím že PIT byl + 25%. Houška posunul ty čepy přesně tak jak radíš ( a já to nenapsal ) plus změnil procenta. Kolektiv na Normálu mám -4,5 až +7,5, Iddle 1 -p až +9 a Iddle 2 -9 až +9,5. Visím zatím na Normál, přejdu na Iddle 1. Na vis a skromný poletování ( přemísťování ) ty úhly asi stačí, i když včera jsem zkoušel přidávat víc plyn a i když to stoupá pěkně, cítím že tam je ještě někde rezerva, Na druhou stranu s otáčkama chci jít někam k 2800, akorát tam budu montovat pastorek 12T.

Zatím se nemůžu moc zbavit chomoutu tý ceny Trexe v 3G. Strategie začít s Tarotem dovybaveným spolehlivou elektronikou nebo Trexem Combo tak jak je v základu by byla možná trochu výhodou a nedivím se že to dokáže lehce uklidnit. Taky už nejsem z letadel zvyklej si něco rozbít vlastním přičiněním a teď je najednou každý přistání v cajku malej zázrak :-):-)

Chce to co nejvíc lítat, jinak se to nepřekousne.

y pro ho lepší elektronikou nebo mít pádlovku. Nějak ta vyšší cena svazuje ruce ( naštěstí ne u každýho ), představa začínat s něčím ještě větším - rozuměno dražším by mi asi moc nevyhovovalo :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Relax

#893 Příspěvek od Relax »

Zatím jsem se v tom od první montáže a nastavování moc nevrtal, ale kabely mám radši tak aby se daly rozpojit. Regl Align ovšem rozbíhá motor tak pomalu, že by určitě nebyl problém cvaknout neúmyslně překlopenej spínač autorotace zpátky včas.

http://relax450.rajce.idnes.cz/Trex450P ... G_7470.jpg

Ještě řeším aktuálně zapojit do akce i dvě hyperionky 2600mAh, který Houška označil za nejlepší pohon na Trexe 450PRO. Dvě mám na Acromastera, jenom to znamená zrealizovat rychlý flexibilní vyvážení na stabilizátoru. Původně jsem plánoval dát na místo lexanovýho kotouče delší štoubek, utáhnout kotouč a pak podle potřeby natočit nebo sundat dně normální matky M3 plus na závěr samojistící. To kupovivu úplně vyváží těch + 25 gramů vepředu. Houška ( Upřesněno mladý technik na servise - Vlček ) mě ale od tohohle řešení odradil, že už takhle je zázrak že ten upravenej stabilizátor nevibruje, s další zátěží by to už bylo špatný. Dal by to nahoru co nejvýš k ocasní trubce, nějaký malý závažíčko nan jednom šroubku se samojistící matkou, nebo nalepovací jako jsou na kola. Se šesti baterkama bych už si užil víc a na krátký volno nemusel vozit nabíjení, čtyři baterky jsou málo .......
bumbalek

#894 Příspěvek od bumbalek »

janac.marek píše:To znie ako dobrá funkcia.
T8FG?
to nevím, ale určitě to má hitec optic
harleyr

#895 Příspěvek od harleyr »

OPR píše:
harleyr píše:Malej technickej dotaz.Jak je ve futabě nastavení SWASH mám nastaveno AIL -50% ELE +50% pit +91% Když zvýším hodnoty AIL a ELE Co to provede??Zrychlí se serva na cyklice??Jak by to tak mělo byt nastaveny?Já vim blbá otázka ale co už... :oops:

To máš pádlo nebo bezpádlo?
No tohle bych rád viděl :) 91% pitch ve swash mixu je docela vzácnost ;-) Bohužel do Oĺomóóóca daleko.... :D

Bacha, je více než možné že se Ti v nějaké pozici rafne celá makovice a roztříkne s Ti to ve vzduchu. I když těch 50% na cyklice není zas až tak moc - třeba to celý bude chodit.

No nic dám Ti jednoduchý návod jak se tomu vyvarovat.
Vezmi vrtulník a odpoj konektory od motoru.
Zapni rádio a pak vrtulník.
Mám pádlo.Olomóc je sice daleko ale dělám ted v Praglu tak ho muzu vzit s sebou
Dej plnej plusovej kolektiv a k tomu přimíchávej různá maxima cyklické změny. Při tom pomalu pootáčej celou rotorvou hlavou a poslouchej serva zda se během otáčení celé rotorové hlavy někde nejsou zatěžována víc než jinde. Pokud uslišíš že někde nějaké servo začne víc vrčet a je na něj od rotorové hlavy a přepákování vyvýjen tlak je to to co by mohlo pak za letu dělat problém.
Dálší možnost jak něco poznat je když volně otáčíš hlavou a s plnejma výchylkama to někde lehce zbržďuje hlavu. Pak také musíš někde ubrat. V tvém případě to bude ubírání na kolektivu.

A naposledy pak vem měrky na měření úhlu náběhu a zkontroluj zda po úpravě máš doststečné úhly na listech. Neměl bys jít pod 8°

A naposledy ...... pokud něčemu z toho co jsem napsal nerozumíš nebo Ti není jasné. Bylo by možná lepší to za někým donést. On to zkoukne za krabici džusu a budeš mít klid.

Ondra
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
OPR
Kontaktovat uživatele:

#896 Příspěvek od OPR »

[quote="harleyr"][/quote]

???
Relax

#897 Příspěvek od Relax »

12T pastorek se nepovedl. Všechno jsem rozházel, vyndal motor a pak smůla. Pastorek je na hřídel 3,2mm, motor má 3,5....... Převrtat to v ose, to by chtělu super stojan a to nemám, tak jsem tam vrátil ten 13T a dvanáctku vrátím. Holt budu muset zkousnout těch 3200 anebo přiškrtit regl. Možná ty točky ale 3G až tak nevadí.......
Relax

#898 Příspěvek od Relax »

První křest na Sobínce v klídku po ránu - parádička. Osvědčil se ten kotouček na stabilizátoru, vrtulka si do travičky při sednutí nehrábne a zjistil jsem že není nezbytnej jenom asfalt, z něhož jde ze začátku stejně trochu hrůza :-) Dost doukalo, zatím nejvíc kdy jsem byl nahoře ale vidím že se to uřidit dá a bez problémů. Visení už je v pohodě, kupodivu jde líp čelem než levým bokem, kde se hůř čte ta vzdálenost, možná taky ten větřík hrál roli. Dal jsem si prvních pár koleček a průlet - fakt parádička nesmírnááááááá :-) ebudu to ale tlačit moc dopředu, hezky pijánko podle itineráře pro začátečníky :-)

ladím vyvážení na Hyperiony 2600, protože 4 baterky jsou málo a nabíjet ob jednu se už tolik nestíhá. Při 3C 6,6A to vyjde na 22 minut a po vylítání jsou celkem teplý, do ruky OK ale citelně k zaregistrování ( příště změřím infrateploměrem ) S 13T nechávám time na 5 minut, hlídám si těch pět a pak pomalu chystám sednutí do 20 – 30 vteřin, jednou do 50 vteřin. Na první baterce jsem lítal 5 minut a dobíjel 3A 1529mA, do druhý 6,6A 1561mA takže rezerva tam je. Napřed jsem dal rovnou do Tx 6 minut, ale pak to vrátil. Lepší mít rezervu a kontrolovaně přidávat, než pospíchat což mě zatím ještě dost stresuje. Pět se dálítat volnějs a pak něco vyviset a sednout.

Tak mám 26 zářezů a už je to chvilkama trošku i pohoda :-)
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#899 Příspěvek od 00Ja »

janac.marek píše:To znie ako dobrá funkcia.
T8FG?

Z tech co znam, to 100% umi:
- Futaba T7C (pouzival jsem)
- Futaba 8FG (pouzivam)
- Hitec Optic SPORT
- Eclipsa (typ nevim, asi 7)

Vyhoda toho zamknuti plynu prave treba pri nastavovani ruznych letovych rezimu. Kdyz mam TH, tak vidim jen to, co se deje v TH. Ale kdyz aktivuju vypnuti motoru (za nic na svete si ted nevzpomenu na presny nazev v menu), tak muzu v klidu TH vypnout a nic se neroztoci.
Pouivam to i pro letadla.
janac.marek

#900 Příspěvek od janac.marek »

Vďaka za info. Aj keď som trocha OT, tak stále viac a viac som presvedčený, že môj ďalší Tx bude Futaba T8FG. Len s menením aj troch receiverov je to cena novej 600 vky :)
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“