T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Relax

#796 Příspěvek od Relax »

Tak to těch 12T bude pro mě asi akorát :-) Díky.

K tomu mixování viz dotaz kolko : Předpokládám že je to ten SWASH-THR mix. V návodu k FF7 jak to mixovat je to trochu "easy", zobrazení displeje pro AIL a ELE plus okno jak mix aktivovat jsou lepší než ten text co to docela zamotává..... klasika s překladama, origo deutsch moc nezvládnu.

Ukázka : "Tato funkce umožňuje perfektní nastavení cykliky přes celkovou dráhu. navzájem lze mixovat všechny funkce (Roll, Nick a Pitch). K tomu je třeba zapotřebí 4 mixů, přičemž pro každý z nich je nezbytné aktivovat křivku mixu a určit vratný spínač. Označte si v menu modelů vrtulníků tlačítkem 3-D funkci"Taumel mix" a potvrďte volbu tlečítkem Enter. Displej má jednu úroveň, ale pro každý mix je k dispozici jeden graf pro programování křivky mixu."

SWash-TH se dá samozřejmě otevřít, pro AIL a ELE nastavit v % hodnotu pro letový režim N/Iddle 1 a Iddle 2, pak mix aktivovat nebo vypnout ale o nějakém tlačítku ani fň..... :-) Asi je to ale napevno, jenom to překladatel přechválil a má to třeba TF8G apod.

No zatím to ještě sám programovat radši nebudu, až pod dozorem.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Relax

#797 Příspěvek od Relax »

Kenny : to je právě to co mě zajímalo.....

Na tom sranda měření jsem spadnul při 76% z 3100 otáček na finálních 2750 otáček - to je o 350 toček dolů. Když to pastorkem sundám na 2800 tak můžu čekat ten dolní end někde okolo 2400-2500 - a je otázka jestli to na 3G není málo. Houška mě totiž několikrát významně upozorňoval že tomu vyhovuje víc otáček než pádlovce. Samozřejmě jde o styl lítání, pro začátečníka na vis jako já je asi 12T OK, až se něco naučím, bude klídek a chuť začít vysloveně poletovat a jít s NR z -4,5 až +7,5 na Iddle 1 a něco jako -9 až +9, asi bylo lepší dát zpátky ten 13T a mít to lehce nad 3000.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#798 Příspěvek od Gattor »

relax> jeste malinko k tomu lepeni. mam predstavu, ze si pri sroubovani gripu vrtulky kapnul moc lepidla, ktere nateklo az dolu. zavit se mohl strhnout zevnitr (napr. kvuli nadmernemu utazeni), dalsim sroubovanim si zas trochu lepidla mohl pridat, opet steklo, vibrace za letu sroub vyrvaly pres zavit a kdyz si srouboval potreti, tak se ti utrhl sroub, ktery nesel dosroubovat kvuli lepidlo na dne.

ja na sroubek pouze prilozim kapicku (spise navlhceny vrchol) z nahubku lepidla. lepidlo je po tomto zakroku klidne jen z jedne strany sroubku, ale je videt, ze kdyz se zasroubuje, lepidlo se rozprostre po cele sirce zavitu.

promin, ze se furt vracim v tematu, ale tady je to frkot :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
harleyr

#799 Příspěvek od harleyr »

.........SWash-TH se dá samozřejmě otevřít, pro AIL a ELE nastavit v % hodnotu pro letový režim N/Iddle 1 a Iddle 2, pak mix aktivovat nebo vypnout ale o nějakém tlačítku ani fň..... :-) Asi je to ale napevno, jenom to.....
Jak vidím tak nejsem sám kdo s timto radiem bojuje jak je to jenom možny... :P Kam chodíš litat??
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
Relax

#800 Příspěvek od Relax »

Gattor : návrat k lepení mi naprosto nevadí, rád si to ujasním. Lepil jsem to špatně a v podstatě moc nechybělo a byl bych na zemi s plnou parádou, navíc možná nepřišel na to proč. Ty ložiska Align taky asi nejsou super a hlavně dost problémů se dá vyrobit úplně nenápadně, když se to učíme :-)

Jak jsem to lepil několikrát ( cca 3x ) tak tam vždycky něco zůstalo. Moc nepomůže to škrábnout nehtem na šroubku, dovnitř se nedostanem. I proto jsem vzal před sborkou s novýma ložiskama na pomoc M2 závitník i očko, aby to bylo do čistýho a 243 jenom opatrně.

Taky každý lepení je jiný, origo Align hustý a čirý, po vytvrzení takový gumový. Modrý 242 od Houšky jsem ještě nezkoušel a ten nový Loctite 243 koupený včera je sice taky lehce zakalenej ale sytě modrej a hodně řídkej. Je to dilema, špatně je jak vidno moc i málo :-)
Relax

#801 Příspěvek od Relax »

harleyr : Tak zvykám :-) řechodem z Hitec Flash 5X na 35Mhz ( a ztrátou dvou modelů za rok na rušení ) jsem si ale sakra polepšil a tak brblám potichu. Na heli je to alespoň slušnej základ, jenomže já ho bral jenom na letadla, tušit že za 4 měsíce bude Trex, koupil bych TF8G. Tak 00Ja co se pamatuju měl FF7 a teď TF8G, ví o tom svoje :-)

Bydlím na Bílý hoře a letisko mám 200 metrů od baráku, na heli i blíž ale to jsem si jenöm vysnil :-) Čekám na licenci na Sobínku, takže začnu naostro tam, nicméně s kámošem jsme chodili do klidu k Dobrovízi a tam teď něco staví, takže usilovně hledáme nové lokality tak do 10-15 km od baráku. On je z Chaber a lítá v Klecanech, ale služebně jezdí často na západní okraj Prahy a tak se vídáme tady. V neděli to budu objíždět, primární zdroj info je tady :

http://rcmapy.com/

Na výběr je něco u Horoměřic, Buštěhradu, Dobrovíze, Hostivice, Sobína, chrámů konzumu na Zličíně, Řeporyj a Ořecha tak uvidím.....

Na letadla je toho víc, dopoledne třeba Vypich u Hvězdÿ, ale na heli je to v podstatě zázrak najít něco k bezpečnýmu použití.
harleyr

#802 Příspěvek od harleyr »

Relax píše:harleyr : Tak zvykám :-) řechodem z Hitec Flash 5X na 35Mhz ( a ztrátou dvou modelů za rok na rušení ) jsem si ale sakra polepšil a tak brblám potichu. Na heli je to alespoň slušnej základ, jenomže já ho bral jenom na letadla, tušit že za 4 měsíce bude Trex, koupil bych TF8G. Tak 00Ja co se pamatuju měl FF7 a teď TF8G, ví o tom svoje :-)

Bydlím na Bílý hoře a letisko mám 200 metrů od baráku, na heli i blíž ale to jsem si jenöm vysnil :-) Čekám na licenci na Sobínku, takže začnu naostro tam, nicméně s kámošem jsme chodili do klidu k Dobrovízi a tam teď něco staví, takže usilovně hledáme nové lokality tak do 10-15 km od baráku. On je z Chaber a lítá v Klecanech, ale služebně jezdí často na západní okraj Prahy a tak se vídáme tady. V neděli to budu objíždět, primární zdroj info je tady :

http://rcmapy.com/

Na výběr je něco u Horoměřic, Buštěhradu, Dobrovíze, Hostivice, Sobína, chrámů konzumu na Zličíně, Řeporyj a Ořecha tak uvidím.....

Na letadla je toho víc, dopoledne třeba Vypich u Hvězdÿ, ale na heli je to v podstatě zázrak najít něco k bezpečnýmu použití.

Do Řeporyjí nám chodí někdo litat s letadlem na stavbu.Je to tam u PPLky,na vrtulák dobry a ted budem budovat provizorni cestu tak se tam bude dát přistát i s letadlem.taky jsem tam párkrát popoletoval ale v práci moc toho času nejni a po práci jezdime na ubytovnu do hostivaře a tam neni nic :( já jsem s tim radiem celkem spokojenej až na ty funkce kterym nějak nerozumim a nastavoval je podle rad... 8)
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
petrct
Kontaktovat uživatele:

#803 Příspěvek od petrct »

hoši nevím co umíte zalítat :lol: jalítám 3 roky myslím že nejaké slušné akro tic toc vykruty přemety na doby atd a ještě jsemnemněl potřebu měřit otáčky , proud napětí ....... :lol: lítám na pocit a je mi jedno kolik to točí žere atd atd jste helináři nebo dělátestatistiku z neletajícím upnutým modelem :wink: možna je treba 3-4krát tydne zalítat a uvidíte co to chce. dle mého názoru je to měření ztráta času :cry: ale nic proti koníčkúm někdo rád měří počíta ale neumí lítat :lol: hodne zdaru
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#804 Příspěvek od psena »

No, ale zmerit otacky je docela dobra vec... ale je fakt, ze ja jsem merak pouzil u kazde heli pouze jednou jakmile jsem ji dostavel.
Samozrejme napriklad u Supercomba od Alignu se ani nic merit nemusi, protoze otacky jsou +- v manualu, ale pokud je heli slozena z ruznych komponentu, tak by mereni melo byt soucasti pripravy na prvni vzlet.
Relax

#805 Příspěvek od Relax »

harleyr : v Řeporyjích jsem nikdá nelítal což ale neznamená že to nezkusím objevit a prubnout :-) Na FF7 mi dost vadí jedna věc a sice debilní konektor na sim nebo instruktora - žáka. Pokud nemám Tx vysloveně opřenej na podložce, je otázkou vteřin než se přeruší kontakt a sim ( model ) je neovládán..... Kámoš o tom rádiu uvažuje taky a rád měl šanci že mu něco zalítám nebo zkontroluju na drátě, takhle to je vysloveně na levačku. To i ten starej Flash měl tohle suprový, a nebýt toho že jsme si jednou ten kabel vlastní blbostí přesekli vrtulí, nebylo s tím za 8 let nic co řešit....

petrct : S letadlama nelaboruju a myslím že dost slušně a celkem bez chyb lítám spoustu let, heli si ale chci užít. Taky nespěchám na "neplánovanej servis" a je to pro mě naprostý novum. Je to asi snaha "něčemu" předejít, ale beru že to někomu může příjít celkem zbytečný. Každý na to jdeme jinak, i mezi letadlama znám pár lidí co se vyžívají a tajou při stavbě a jak je to hotový, jde to z baráku a staví se další modla. Lítání je moc nebere. Ono takovej nepotaženej velkej dvouplošník je fakt paráda, jak se to dopiplá tak už to není moc co s tím robiť, jenom po bouchandě. To heli se dají dost vylepšovat, ladit a taky se musí a nemusí leccos měřit...... Přeju taky hodně zdaru :-)
petrct
Kontaktovat uživatele:

#806 Příspěvek od petrct »

jo jo ja vám nic nevyčítám ja jsem spíš praktik jsem tachnický typ mám rád vše vcajku rád lítám ale nerad řeším zbytečné věci :wink: nicméně i na vašem vlákno jsem našel poznatky která mne byliprospěšné takže nic ve zlém :wink: možná jsem jenom jak říkač vícpilot než stavitel
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Relax

#807 Příspěvek od Relax »

jaro6136

#808 Příspěvek od jaro6136 »

Nazdar páni.

Tak vcera som prvy krat lietal s tymto strojom (do teraz len sim phoenix). Kupil som ho lietany od chlapika s tym ze je zalietany. Kym som sa dostal k samotnemu letu, stal na stole asi dva mesiace. Kedze som nevedel co a ako nastavovat tak som cital fora a pytal sa. Vela informacii npr. o nastaveni cykliky, uhlov, plynov atd. bolo rozdielnych a tak som si nebol isty ci som to dobre nastavil. Ked som prisiel na letisko kde sa stretavaju vrtulnikari tak som sa dal do reci s chlapikom co sa tomu venuje dvadsat rokov a ma aj predajnu. Zistil som ze mam celu mechaniku nastavenu uplne na h... :) tak som to na mieste presroboval podla jeho tipov a tym som pochopil vela veci ktorym som este nerozumel.
Zakladne rady co mi dal boli, ze treba sa ucit lietat hned na idle a s uhlami 10 a -10 na vsetkych plynoch. Kedze som do vtedy trenoval na phoenixe, tak som si veril a dal si poradit. Mal som nahodeny treningovy kriz samozrejme a bal som sa skusat to na trave, aby sa mi nezapichol a neprevratil sa stroj. On na to ze to je ok a ze na betone je to len šmýkanie a cloveka ta trava nuti drzat to v lufte.
Tak som to nakoniec so stiahnutou ritou nakopol a trenoval visenie. Bola to parada. Simulator spravil co mal a bez havarie som vymlatil styri baterky a stastny isiel domov s celym vrtulnikom :)
Dufam ze to nieje moc OT, ale chcel som sa s Vami podelit o moje prve zazitky s tymto strojom a vlastne aj s prvym mojim letom vobec :wink:
T-rex 450 PRO
Turnigy 9x, ER9X
insomnia

#809 Příspěvek od insomnia »

taky ted resim, jestli bych nemel zacit litat hned v Idle 1 ... zatim litam jen Normal s pozvolnym narustem krivky plynu 0-25-55-70-85
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
DaveLister

#810 Příspěvek od DaveLister »

Jesli mas natrenovano vypinani motoru autorotaci tak ano.
Jesli si na to jeste netroufnes tak si dej aspon poradny kopec na zacatku, neco jako 0-70-75-80-85. To co tam mas musi byt strasne "gumove".
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“