Alpha 1500 od Pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mrkvak

#151 Příspěvek od Mrkvak »

Na servech je tuším všechno úplně na konci - ale křidélka v krajních polohách drnčí, tak jsem je dal na 3. od konce. Zítra to jdu zalétat.
IIIpivo

#152 Příspěvek od IIIpivo »

No tak musím říct, že jsem udělal snad všechny chyby které jsou tu nadepsány :-) Ještě se mi povedlo při prvních dvou pokusech o vzlet přehodit kanál výškovky, takže místo vzletu sem šel na hubu. Kabina už je oddělena od těla, ale zase se to slepí a kabinu sem teda ztratil.

chtěl sem se zeptat, líták kousek odd drátů a mám pocit, že mi to při posledním letu ztratilo signál, myslíte, že za to můžou ty dráty? těsně pře tím tomu upadla ta kabina, nemohlo to být způsobeno tím? Šlo to najednou kolmo na hubu bez reakce.
Mrkvak

#153 Příspěvek od Mrkvak »

Hele, já to šel zaklouzat, mírný svah tak 80m. Držel jsem se nad zemí krásně rovně a zkusil si přidat plyn. Najednou stromy na konci toho svahu byly blíž než se zdálo zpočátku. Takže jsem ve zmatku dal křidélka naplno vpravo a lehce potáhl výškovku (samozřejmě v té době už zas bez plynu). Přes křídlo na hubu, na dvou místech u kabiny prasklý a lehce ohnutý trup, unašeč vrtule naražený na čumák, naprasklý ocas. No, chvíli jsem to lepil a pak mi samozřejmě purex natekl do lanovodu, takže jsem ho musel vykuchat a vyčistit. Při tom jsem pro změnu urazil tu část směrovky u táhla (v tom výřezu pro výškovku). Zkrátka pohoda :)

P.S.: Nevypadla ti s kabinou i baterka, nebo se nerozpojila? Ty dráty by rozhodně 2.4GHz rušit neměly.
dargon

#154 Příspěvek od dargon »

Zdravim alphare :-) poridil jsem si ji pred tydnem a naprosta spokojenost. Nikdy jsem nelital s zadnym rc modelem az mi to kamos pujcil napred jsem se ucil jen plachtit kamos vzdy vystoupal nahoru a pak mi to predal a rikal jak co delat a co delam spatne. Postupne za dva dny letani jsem zacal trenovat stoupani a chovani pod motorem a dalsi dva dny uz startuji primo hodem z ruky. Jsem max nadseny nesmite se toho bat . Musim zatukat ze sem s ni nikde jeste nestrejkl. Prvni dny bylo obcaa na male a tak sem vzdy raci pristal i kdyz to bylo treba 200metru. Parkrat se takto projdete a uvidite jak rychle se naucite pristavat u nohou :-) na jednu baterii v pohode litam hodinu takze parada. Za ty penize krasny stroj a doporucuji. Tak letu zdar
IIIpivo

#155 Příspěvek od IIIpivo »

P.S.: Nevypadla ti s kabinou i baterka, nebo se nerozpojila? Ty dráty by rozhodně 2.4GHz rušit neměly.

Šel jsem na pole s čistou hlavou o dva dny později a v metrové pšenici kabinu našel, ehm šlápl na ni, no haluz :-) Přiznám se, že jsem od té doby ještě neletěl, vymýšlím, jak zpevnit špici pomocí balzy či petflašky.tenhle trup už je pokusný, už em si koupil nový, tak jak vyhodnotím výsledky pokůsů, tak ho tam dám :-)

Jo a zmenšil jsem výchylky na servech, aby byla kočena klidnější, jen u směrovky ne, ta je stejně u Alphyčky k téměř k ničemu.
Hony

#156 Příspěvek od Hony »

Balza moc nepomůže, dal jsem uhlíkové pásky 1x4
z boku na čumák-těsně pod otvory chlazení v délce až za vykrojení pro kabinu a ještě jeden dolů na šev trupu. Lepeno vteřiňákem.Teď vydrží téměř všechno mé zacházení:)
Zdraví Hony
IIIpivo

#157 Příspěvek od IIIpivo »

Nechtěl bys to trochu lépe rozvést? Já zkouším dávat sucháče na hrany kabiny, aby pevně držela a čumák se vždy nezkrentil. nad nějakýma páskama jsem přemýšlel, ale nemám s modelařinou žádné zkušenosti, tak o uhlíkových páskách nic nevím.
Hony

#158 Příspěvek od Hony »

Promin tu prodlevu,
o vikendu jsem na chate a mam omezeny pristup na internet.
Nejlepsi je to videt, ale jinak pasky koupis v modelari a tam ti i poradi. Na plocho prilepit vterinakem urcite dokazes.Jak je trup po stranach obly, tak musis nejprve prichitit kousek u cumaku a pak pasek postupne pritisknout ke trupu a prilepovat zbytek.No a stejne i dole. Suchy zip pridrzi kabinu pri pristani aby nespadla ale nijak nezpevni trup proti prasknuti v tomto zeslabeni. Ja na kabinu davam normalni oko z letecke gumy navlecene na trup.
Jinak mi ale Alpha nijak moc neleta.Vlastne jsem poradne letel jen jednou, kdy jsem delal skutecne co chci ja a ne jen zachranoval pred padem. Pokazde je troch jinak zkroucena a musim vzdy znovu serizovat.Naposledy jsem to podcenil a minuly patek mi ji sundaval hasic se stupackami z 20ti metroveho buku.Sedela tam jak na hnizde, uplne neposkozena.
Zdravi Hony
dargon

#159 Příspěvek od dargon »

nesmis ji nechavat v horku v aute na slunci ! jinak se ti nema jak zkroutit, jednou mi ji kamarad zaletal a od te doby porad lita stejne, musis davat pozor na prevoz, jinak kamosovi ulitla vrtule a uz to nestihl doplachtit a dopadl takto http://www.youtube.com/watch?v=-zD5Q748jFE :) motorovka to jisti
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od Argo22 »

ja teda mam taky epp model ale nemam to jak jinac delat nez ji nechat pul dne v aute za jakyhokoliv pocasi na primim slunci... a jak to chcete asi delat... jezdim v patek z intru domu takze na vyber neni
nema to kridla a prece to leti :D
jirakus

#161 Příspěvek od jirakus »

No pri jízdě v autě určitě takové vedro není aby se zkroutila,ale nechat to 15min někde na slunci postavené,to už asi bude v autě větší vedro :D Taky mám vyztuženo na trupu,uvnitř kabinu plast.pásky,párkrát už jsem tvrději přistál,ale vše v pohodě,kromě zatlačeného unašeče vrtule až na doraz na trup. Mají tam být pojistné šroubky,já je tam však od zakoupení nemám.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
dargon

#162 Příspěvek od dargon »

tak sem dneska byl rano litat s kamosem, a vecer jdem snad zase parada odreagovani :

http://www.youtube.com/watch?v=EY05qa9RCgs

kamos mel na letadle kameru tak parkrat jsem tam v zaberu proletel

http://www.youtube.com/watch?v=4JvE9fITBms

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mrkvak

#163 Příspěvek od Mrkvak »

Závidím předřečníkovi. Já to zase luxusně rozstřelil, jsem prostě blbec, no. Lehce foukalo (tak 2-3m/s), hodil jsem Alphu ze svahu (a proti větru), s plynem. Začala krásně stoupat ale tak v 10m ode mně, tak v 5m nad terénem jsem dostal strach že mi uletí nebo co. Začal zatáčet doprava jenže jak jsem se stočil kolmo k větru rychlost najednou nestačila. Opět pád po pravém křídle, tentokrát jsem dopadl hůř: kabina na dva kusy a zprohýbaná, zlomená hřídelka a vytržené motorové lože. Vyvařil jsem, slepil jsem, hřídelku jsem vyměnil za kus z CD mechaniky (ale tu zlomenou jsem z motoru dostával snad hodinu). Snad nebude příští týden foukat, chci to zase zkusit. Ale fakt to už nechám pořádně nastoupat.
Jirkakk

#164 Příspěvek od Jirkakk »

Tak mám Alphu už taky doma. V neděli půjdu zalétávat, tak jsem zvědav. Doufám, že zůstane celá, je to moje první letadlo, tak uvidím :D .
IIIpivo

#165 Příspěvek od IIIpivo »

Jirko, celá zůstane, tak jako ta moje, ale celá lahvička lepidla zmizí :-)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“