jako svoje první větší letadlo jsem si koupil Art-tech/Hobbyking Spitfire (poletuju už asi rok s Micro Mustangem od Parkzone). Po pár letech jsem ho poslal k zemi takovým ostřejším přistáním
Vadný regulátor?
Vadný regulátor?
Ahoj,
jako svoje první větší letadlo jsem si koupil Art-tech/Hobbyking Spitfire (poletuju už asi rok s Micro Mustangem od Parkzone). Po pár letech jsem ho poslal k zemi takovým ostřejším přistáním
, no vzhledem k tomu, že lítám na neposečené louce kde je tak metrová tráva se letadlu nic nestalo, jenom vypadl motor z kříže, kterým je přichycený v loži a zůstal viset na drátech. Ale od té doby mám problém, jednak se změnil zvuk motoru (doslovně ječí), ale hlavně už o pohledu nemá takové otáčky jako předtím. To jsem si potvrdil zkušebním letem, kdy i na max. plyn letadlo sotva udrží ve vzduchu. Dokonce se tak při jednom z deseti pokusů motor při pomalém přidávání plynu rozběhne obráceně.
Předpokládám správně, že je v čudu regulátor?
v cudu bude motor, nema treba nahodou preruseny nejaky dratky od vinuti, koukni na nej dovnitr. a nebo mas lehce ohlou osicku a jak to dre tak to jeci a netoci. oboji jsem zazil.
reseni : pokud dratky tak novy motor, pokud osicka tak vyrobit ze sroubovaku z obi
muzes dat primy link na to svoje ero, nejak ho u nich v nabidce uz nevidim .... edit : uz nemusis, oni maj vsechno z hobbykingu, jen si na to prihodej cca tisicovku
to je kseftik 
reseni : pokud dratky tak novy motor, pokud osicka tak vyrobit ze sroubovaku z obi
muzes dat primy link na to svoje ero, nejak ho u nich v nabidce uz nevidim .... edit : uz nemusis, oni maj vsechno z hobbykingu, jen si na to prihodej cca tisicovku
Naposledy upravil(a) Loner dne čtv 26.05.2011 14:19, celkem upraveno 1 x.
ja si naopak myslim ze s reglem nic neni, ze to dela zkrivena osicka motoru. neni zatim )dle meho nazoru) zadny duvod se domnivat zeje neco s reglem. normalne toci, necoudi, necuka apod. to rozbehnuti obracene v tom trochu faliruje, ale uvidis co ti rekne test.
test je prosty, pripoj na regl jiny motor. pokud nebude delat nic divneho, tak bych sel po ty osicce v motoru.
test je prosty, pripoj na regl jiny motor. pokud nebude delat nic divneho, tak bych sel po ty osicce v motoru.
Ale že by sa kvoli osičke rozbehol motor opačne???
Skontroloval by som ešte raz tie kábliky medzi motorom a reglom, na ktorých podľa popisu visel.
To že vydáva nejaké zvuky, by mohlo byť aj utrhnutým magnetom, treba to rozobrať a pozrieť.
Výmena osky ak je ohnutá, je samozrejmosť a nemal by to byť problém.
To je tento motor? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... fire-3.jpg
Skontroloval by som ešte raz tie kábliky medzi motorom a reglom, na ktorých podľa popisu visel.
To že vydáva nejaké zvuky, by mohlo byť aj utrhnutým magnetom, treba to rozobrať a pozrieť.
Výmena osky ak je ohnutá, je samozrejmosť a nemal by to byť problém.
To je tento motor? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... fire-3.jpg
Ak nie je namontovaný, tak ho rukou neudržíš dosť pevne na to aby sa ti nepootočil v momente ako zaberú magnety, je tam X pólov, možno 14, takže už malý pohyb môže mať význam a regl nedokáže určiť polohu a môže len cukať alebo blbnúť.
Podobný princíp platí, ak by sa stator s magnetmi odlepil od strednej duralovej tyčky a mohol sa o pár supňov pootočiť - magnety by ním točili tam a späť a bol by aj strašný zvuk aj chaotický pohyb...
Opačný smer sa mi ale zdá až nereálny.. no neviem, regl môže mať rôzne algoritmy a potom je možné všetko..
Zabudli sme napísať pár slov o ložiskách, často nevydržia ak je ohnutá oska alebo poškodená vrtuľa - pískanie motora môže byť len z ložísk.
Podobný princíp platí, ak by sa stator s magnetmi odlepil od strednej duralovej tyčky a mohol sa o pár supňov pootočiť - magnety by ním točili tam a späť a bol by aj strašný zvuk aj chaotický pohyb...
Opačný smer sa mi ale zdá až nereálny.. no neviem, regl môže mať rôzne algoritmy a potom je možné všetko..
Zabudli sme napísať pár slov o ložiskách, často nevydržia ak je ohnutá oska alebo poškodená vrtuľa - pískanie motora môže byť len z ložísk.
Coro: nahrál jsem to na Youtube http://www.youtube.com/watch?v=rPht_cegJ38
Poprvé se motor točí obráceně, reaguje na plyn, ale při větších otáčkách začne kolísat a vynechávat. Podruhé se roztočí zase obráceně a potřetí už s ječením správně.
Poprvé se motor točí obráceně, reaguje na plyn, ale při větších otáčkách začne kolísat a vynechávat. Podruhé se roztočí zase obráceně a potřetí už s ječením správně.