modelářský stůl (ponk)

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomajz
Kontaktovat uživatele:

modelářský stůl (ponk)

#1 Příspěvek od tomajz »

Zdravim, v nejbližší době budu potřebovat koupit nějakej pracovní stůl a chtěl bych se zeptat jestli je tenhel dobrej.. a potom bych na to přivrtal nebo položil sadroharton.. prej se na tom staví.. ale hlavně bych si na to chtěl dát svěráček.. mám v pokoji skládací stůl a o o ten se nemužu ani opřít :-( kejve se.. a nejde to ani dotahnout atd .. našel sem tenhle http://www.uni-max.cz/lehky-pracovni-stul-180/d/
a stavíte teda na sadrokartonu?? páč já si pořídil pipera 1/4 2,65m rozpětí. a nevejde se mi na ten muj stůl ani rozestavěnej trup :(
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas »

Dvě dřevotřískové desky asi 250Kč, pro udržení roviny dvě rovné laťky cca 100Kč a hodně starý ručně svařovaný rám mi dal rovný cca 1800mm stůl.
Stavím na tom, o sadrokartonu jako pracovní desce jsem neslyšel.

Lukáš
http://rcmapy.com/?locid=1100
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tomajz »

no jo.. ale já zas nechci do dětskýho pokoje žádnou vopičárnu .. a sem línej něco svařovat atd...páč když si na to pak necham dát komaxit tak to vyjde jako když ho koupim :-(
a sádroš je prej gute... jdou do něj píchat špendlíky
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukas »

Těch špendlíků jsem se bál taky, ale postupem času zjistil, že pro tuhle velikost ér jsou vhodnější menší hřebíky a ty do té desky jedou:)
http://rcmapy.com/?locid=1100
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tomajz »

ale kladidvem :-D nevim jak by na to reagovala máma.. :-D a fakt ste nikdo neslyšeli o sadrokartonu?
JTulis
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JTulis »

já žádnou desku pro špendlíky nepoužívám, stavím normálně na laminu, když se tak člověk naučí stavět tak je to bezproblému, já nepřichycuji jednotlivé díly k desce ale rovnou k sobě
Lidé o mě říkají že jsem Flegmatik, ale mě je to jedno a kašlu jim na to!
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darth.hokro »

používám na malé modely, klasický vál na cukrový :D Na větší pak desku ze staré skříně :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Snek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snek »

Za dob Svazarmu sme pouzivali na stavbu lamino a na nem polozenou desku z hobry.

Dnes mam doma v loznici stul z lamina a na nem stare tvrde lino. Kridlo pak spendlim na latovce.
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kacer08 »

Ja teda Mám 2,5 m dlouhej stůl na něm sadroš, spendliky do nej jdou krásně, lepidlo jde obrousit a kdyz je Uz rozřezanej tak ho otočím deska mi vydrží rok :-)
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
geo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od geo »

V OBI prodávají hoblovaný desky cca 2cm tlustý, různých dýlek i šířek. Jsou buď smrkový nebo borovicový, mají je pod názvem "spárovka". Jsou rovný a špendlík do toho zapíchneš a nestojí o moc víc než sádroš - hlavně z toho není bor - nepořádek :wink:
geo
Boro

#11 Příspěvek od Boro »

Na sparovku bacha,kruti sa.Akurat som vybral kridlo zo sablony a je to trochu luk,ta svina sa rok prehla.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od veka1 »

Boro píše:Na sparovku bacha,kruti sa.Akurat som vybral kridlo zo sablony a je to trochu luk,ta svina sa rok prehla.

... tohle se nekroutí:

http://www.rcm.cz/e-shop/modelarske-pra ... 9450.eshop

+ rozměry lze domluvit.

veka1
pess

#13 Příspěvek od pess »

Spárovka z OBI stojí za h.... Koupil jsem ji nedávno, rozřezal na stavbu skříněk a během týdne se mi tak prohla, že jsem se nestačil divit.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od dusi »

Používáme v klubu desky ze starých vestavných panelákových skříní anebo kusy sádrokartonu, oboje položené na starých vyřazených kancelářských stolech. Poškodzené desky se vyhodí, stoly zůstávají. Se špendlíky není problém.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Odpovědět

Zpět na „Dílna“