T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Relax

#646 Příspěvek od Relax »

Ohnout hřídelku ???? Bez jedinýho klepnutí o zem, Trex v kufru jak v bavlnce ......... To mi připadá neuvěřitelný, na druhou stranu ve stený rovině jsem viděl kde všude se dá lítat a že se v podstatě nemůže nic stát ...... Nakonec to bude asi stejně na rozborku, minimálně abych to zkusil pořádně vyčistit a jemně teflonu, třeba ale zjistím že to nepomůže a oska i ložiska budou nový - kdoví :-)

Díky za náměty kde až pohledat jádro pudla :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
psena
Kontaktovat uživatele:

#647 Příspěvek od psena »

Smykatko se vetsinou maze, ale neni to snad nutny, protoze ta vlozka snad je s prisadou grafitu.
Troll

#648 Příspěvek od Troll »

Jestli jsi to něčím namazal, tak tam bude vysoce pravděpodobně vrstvička prachu s mazadlem. I když není vidět. Dokáže to zatuhnout až neuvěřitelně. Paradoxně čím lepší provedení hřídelky a smykátka ( malá vůle mezi hřídelí a smykátkem) tím náchylnější na tento typ potíží. Nejlepší je to udržovat vyleštěné a suché.
RomanAll

#649 Příspěvek od RomanAll »

zatim dobrou zkusenost mam s jednim mazadlem,
puvodem na moto retezy, rozvody, otevreny loziska.
vetsina z nich nutila cistit retez do 1000km,
s timto je po 3000km retez relativne bez nalepenyho
prachu apod (neprojel jsem destem). dela ho Statoil.
dal jsem ho na smykatko a zatim cisty a maze,
cas ukaze :wink:
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#650 Příspěvek od 00Ja »

Taky jsem se v zacatcich divil jak dokaze i po par baterkach smykatko na osce zatuhnout. Osobne mazu spetkou spreje TF2, necham minutu na osce a pak vylestim suchym hadrem. Na osce zustane nejakej film, protoze to pak klouze lip nez kdyz je to suchy. Ale jednou za tyden az dva tydny to utru a postup opakuju. Pricemz na zacatku kazdyho letovyho dne odpojim tahlo a zkusim rukou smykatko, jestli chodi volne.
Cili zaverem za me: kontrolovat a cistit. Na tom zalezi asi vic nez na mazani/nemazani.
Relax

#651 Příspěvek od Relax »

Díky za typy jak tomu předcházet :-), diagnóza je asi jasná. Zkusím to rozebrat a prohlídnout, možná by to šlo i vyčistit a namazat, ale předpokládám že mi bude doporučeno dát pro sichr nový díly. Smykátko, možná i osku - obzvlášť když bude poškrábaná .... ??? Myslím že jsem to nemazal, ale něco se tam dostalo. Ten TF2 pohledám kde koupit.

Ještě to v duchu rozdejchávám, byla to maximální klika že to smykátko zatuhlo blízko středu a s cca vteřinovou piruetou jsem to dostal na zem. Jak říká kolega - špatná zkušenost je taky zkušenost :-)

Každopádně je lepší dostat výstrahu včas než jsem si koledoval o něco horšího. Prostě musím si zvykat že eroplány jsou o něčem jiným.....
Relax

#652 Příspěvek od Relax »

V rámci zkoumání jsem chtěl domeček rozhodit a hned v první fázi končím..... červík na T43 v pohodě, načež se vůbec nehne "Tail rotor hub" - hlavní díl vrtulky s gripy a unašeči. Tahám rozumnou silou, nechci ohnout osku, ale nic nic nic ...........

Nepamatuju se jestli jsem to měl celé po zakoupení dole v rámci přehození gripů podle Helifreak, ale důlek na hřídelce není vidět v ose červíku, což bych myslím dodržel. není to moc za co vzít, možná nějaký přípravek z ocelových strun okolo kladkových profilů na koncích toho dílu a tahat tahat. Že by to držely ještě ty dva šroubky skrz gripy nepředpokládám, nebo se něco nahřeje teplovzdušnou pistolí ???
Relax

#653 Příspěvek od Relax »

Primární diagnóza se zadřením prachem je zřejmě v pdachu....

Vyčištění benzinem a vatou nepomohlo, ani teflonový mázek. Když nešel mi povolit ten hub, tak jsem začal aspoň odpojovat gripy. Jak jsem vyndal první šroub, "nějak to smykátko povolilo". Tak druhej šroubek, asi trochu nadbytečně poctivě mazáno T43, protože oba a hlavně ten druhej měl namále a už už jsem viděl jak piluju zářez na klasiku....

Odpojeno a zírám - smykátko jezdí jak blesk !!! Při konečně komplexním pohledu zírám na tohle :

http://relax450.rajce.idnes.cz/Trex450P ... G_8650.jpg

.... jeden grip je vysunutej skoro dva milimetry a je jasný proč a co se stalo se smykátkem, včetně té gradace problémů...... Přitom jsem to lepil ale asi málo a tak jsem měl být po zásluze potrestán :-) No musím přiznat že jenom máloco si budu takhle dobře pamatövat.

Každopádně jemné mazání TF2 apod. tam dám před sborkou a vypadá to že se to pořeší bez nastavování dorazů a tak, protože nic klíčovýho se nehnulo. Vlastně by mě měla mrzet to nezdařený sundání unašeče gripů, tohle jednou přijde stejně a těšit se jak je to "svařený" není zrovna nic moc....
Relax

#654 Příspěvek od Relax »

Ty načatý šroubky z táhel na gripy asi ve svěráčku rovnou říznu pro normální šroubovák, příště už bych je nepovolil ani náhodou a řezat to na 450 musí být zážitek :-)

Škoda že jsem si toho povolenýho gripu nevšimnul hned ....... mohlo to být 3x rychlejší a bez řezání :-)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od OPR »

Zjisti rozměr šroubku a kup někde něco pořádnýho ...... tyhle křížový parodie zahoď !!!

PS: imbus by byl ideální
Kra

#656 Příspěvek od Kra »

Relax píše:Přitom jsem to lepil ale asi málo a tak jsem měl být po zásluze potrestán :-)

Ja zas uvazuju, ze se na lepeni vykaslu .. dneska se mi povedlo ožužlat uz druhej sroubek :evil: A to jsem vymenil to srandovni "naradi" co bylo u rexe za poradny vercajk .. A to loctite nandavam jen paratkem do zavitu v minimalnim mnozstvi..

Vetsi sance je, ze to rozmlatim pri padu na ruce nez ze se mi vyklepe sroubek :x

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
irto

#657 Příspěvek od irto »

Kra píše:Vetsi sance je, ze to rozmlatim pri padu na ruce nez ze se mi vyklepe sroubek :x

Hmm by jsi se divil. Raději budu řezat nahřivat odvrtávat, než koukat na letící část heliny kolem mé nebo nedej bože něčí hlavy. Ono 100x se nic nestane a po 101 ano a pak je pozdě říkat ja blbec proč jsem to nelepil.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
janac.marek

#658 Příspěvek od janac.marek »

To Relax: Hlavne, že si to vyriešil :) .

Ja som si bol dnes zalietať s nastaveným swash mix všade na 85% (pred tým som mal len 60%) a ty bláho. Je to paráda. Oveľa obratnejší a rýchlejší stroj. Na 100% sa ešte neodvážim ísť, aj takto som mal problémy s prvým pristávaním. Je to znateľne citlivejšie.
Uvidíme ešte aké problémy budem mať so 600E Pro 3GX.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
DaveLister

#659 Příspěvek od DaveLister »

100% bude dost mozna mimo moznosti mechaniky.
A vubec, nekoukej na cisla ale koukej na uhly, procko treba potrebuje rozdilne swash mixy na kloneni a klopeni abys dosahl stejnych uhlu.
janac.marek

#660 Příspěvek od janac.marek »

DaveLister píše:procko treba potrebuje rozdilne swash mixy na kloneni a klopeni abys dosahl stejnych uhlu

Heh, tak to som nevedel.
Uhly mám +-9° a som spokojný. Klopenie som nemeral :oops:
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“