Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
robotmz

#646 Příspěvek od robotmz »

no tak to som si myslel, on sa ale pýtal na let tých 7 či koľko minút plného plynu a to je predsa O.K.
V tých 20-tich minútach si mohol mať plný plyn tak 5 minút a menej, teda ak vôbec lietaš na plný...
Pajik_CZ

#647 Příspěvek od Pajik_CZ »

MODYN píše:Není AAčková baterka jako baterka 800mAh není jako 1600mAh... takže se to nedá říct. Určitě se ti ale vyplatí koupit kvalitní nabíjecí baterky.

tohle jsem teď řešil... zjistil jsem , že enelopy k kapacitou 2000mAh by mě vyšly na cca 700-800kč. Tak jsem koupil LiPo pro Tx s 2500mAh za necelých 600kč. řekl bych, že jsem na tom po všech stránkách líp :) než s Enelopama
zase jen na zemi...
ptacud

Rady pro začátečníka

#648 Příspěvek od ptacud »

Ahoj "BETAmeni"
za čtrnáct dní máme s manželkou výročí a ona mi koupí BETU no není skvělá!
Mám z HK vysílačku Turnigy T9x. Jsem z ní nadšenej vypadá fakt dobře za ty kačky. Na doporučení od RiMra a taky kolega v práci ji má a spokojenost.
Zeptám se:
1. mám baterky Turnigy 2200 a nabíječku Accuel 6, poraďte jak jí nastavit na nabití, aby mi baterky vydrželi co nejdýl
2. přečetl jsem si celé tohle vlákno a díky Vám všem za rady pro zelenáče, ale jak je to s tou výstuhou? Co je lepší uhĺková tyčka nebo trubička? Co se týká ohybu tak by měla být lepší trubička nebo ne?
3. kam se přesně dávaj magnety proti vysunutí křídla? Byla by dobrá i fotka.
4. jaké si mám pro začátek koupit lepidlo na smontování BETY a taky na opravy?
5. mám simulátor Aerofly profesional deluxe nevíte jestli je někde ke stažení nějaké ero podobné betě? Nebo rada na jinej simulátor kde je ero s tlačnou vrtulí?
6. a ještě se hloupě zeptám ehm máte nabarvenou BETU zespod? Jako aby jsem jí neztratil ve vzduchu? Asi blbost co.
Dík za odpovědi
čau Roman
kesi
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od kesi »

Když zařízneš do křídla uhlíkový pásek, tak můžeš používat i originální spojku křídla a co se magnetů týče, používám 2x2 magnety. Magnety se "zařezávají" zde: http://kulda.mysteria.cz/axn_floater-je ... ety_05.jpg (AXN...)
Turnigy 2200mA 3S jsem nabíjel na výše zmíněné nabíječce proudem 1,5A.
Lepidlo jsem použil vteřiňák & aktivátor a 5min Epoxy.

Edit: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&p=456974 :wink:
Ticcino

Re: Rady pro začátečníka

#650 Příspěvek od Ticcino »

- manželka je skvělá :)
1. Není moc co řešit, nabíjej proudem doporučeným na aku (nejčastěji 1C = 2,2A). Já nabíjím 1A pokud mám čas.

2. Trubka se mi zlomila při pádu (asi při pádu). Koupil jsem tyč průměr 6. Cca 200 Kč.

3. Dávají se na plošky křídel, které se sebe dotýkají. Třeba jednu dopředu a jednu dozadu. Já tam ale mám suchý zipy. Pohledej ve vláknu, najdeš. Pro začátek udělá dobrou službu i kvalitní oboustranná lepící páska (taková mechová, cca 1mm silná, 3M ji dělá)

4. Myslím, že u toho nějaké lepidlo je. Jinak používám střední sekunďák (k dostání v modelářských prodejnách). Nicméně Betu jsem lepil akrylátovou pryskyřicí. Funguje taktéž Purex.

5. Netušim. Ale obecně, simulátor není realita a nikdy nebude. Simulátor vřele doporučuji, ale ta letadla se tam chovají moc ideálně.

6. Nemám nabarveno. Jediný problém s orientací mám při přeletech přímo nad hlavou. Taktéž lety do slunce nejsou nic moc, ale pokud jsi dost vysoko, tak stačí pustit kormidla. Ale to jsou všechno obecně platný věci.

ptacud píše:Ahoj "BETAmeni"
za čtrnáct dní máme s manželkou výročí a ona mi koupí BETU no není skvělá!
Mám z HK vysílačku Turnigy T9x. Jsem z ní nadšenej vypadá fakt dobře za ty kačky. Na doporučení od RiMra a taky kolega v práci ji má a spokojenost.
Zeptám se:
1. mám baterky Turnigy 2200 a nabíječku Accuel 6, poraďte jak jí nastavit na nabití, aby mi baterky vydrželi co nejdýl
2. přečetl jsem si celé tohle vlákno a díky Vám všem za rady pro zelenáče, ale jak je to s tou výstuhou? Co je lepší uhĺková tyčka nebo trubička? Co se týká ohybu tak by měla být lepší trubička nebo ne?
3. kam se přesně dávaj magnety proti vysunutí křídla? Byla by dobrá i fotka.
4. jaké si mám pro začátek koupit lepidlo na smontování BETY a taky na opravy?
5. mám simulátor Aerofly profesional deluxe nevíte jestli je někde ke stažení nějaké ero podobné betě? Nebo rada na jinej simulátor kde je ero s tlačnou vrtulí?
6. a ještě se hloupě zeptám ehm máte nabarvenou BETU zespod? Jako aby jsem jí neztratil ve vzduchu? Asi blbost co.
Dík za odpovědi
čau Roman
ptacud

Už se někomu ztratila Beta?

#651 Příspěvek od ptacud »

Ahoj kluci, už se vám někomu stalo, že by se vám ztratila Beta např. v poli s obilím nebo tak podobně po nějakém nechtěném karambolu? Pokud ano tak jak jste jí hledali?
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od Klubas »

Naštěstí se mu to ještě nestalo, ale asi bych jí hledal tak že bych zapínal a vypínal motor a potom šel podle zvuku.. Tobě se to stalo?
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Už se někomu ztratila Beta?

#653 Příspěvek od Borek »

ptacud píše:Ahoj kluci, už se vám někomu stalo, že by se vám ztratila Beta např. v poli s obilím nebo tak podobně po nějakém nechtěném karambolu? Pokud ano tak jak jste jí hledali?

Tak daleko jsem ještě nikdy nespadnul. Jinak hledat můžeš buď podle motoru, nebo většina regulátorů po zapnutí vysílačky pípnou. Mně origoš regulátor odešel a můj nový regulátor po vypnutí vysílačky v pravidelných intervalech pípá, takže to je taky varianta.

No a pak existují dedikované pípáky.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
ptacud

#654 Příspěvek od ptacud »

zatim se mi to nestalo, protoze budu mit betu az zitra. Ale na poli je obili tak se toho bojim. Ale napadlo me dat do bety nejakek pipak a pridat ho na volnej kanal co mam u T9x. Co vy na to?
Borek
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od Borek »

ptacud píše:zatim se mi to nestalo, protoze budu mit betu az zitra. Ale na poli je obili tak se toho bojim. Ale napadlo me dat do bety nejakek pipak a pridat ho na volnej kanal co mam u T9x. Co vy na to?

Tak se to přesně dělá.
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#656 Příspěvek od Martin104 »

Neboj se toho, beta je velká určitě jí pokaždé najdeš :lol: :lol: :lol: a když jí vezmeš střemhlav po čumáku do země tak ti vyletí baterka a stejně nic pípat nebude :lol: .
http://martin104b.galerie.cz/
Borek
Kontaktovat uživatele:

#657 Příspěvek od Borek »

Martin104 píše:Neboj se toho, beta je velká určitě jí pokaždé najdeš :lol: :lol: :lol: a když jí vezmeš střemhlav po čumáku do země tak ti vyletí baterka a stejně nic pípat nebude :lol: .

Tak pád na čumák je můj standardní režim pádu, absolvoval jsem jich celou řadu a baterka vždycky zůstala na místě a připojená k elektronice, která normálně fungovala.
ptacud

#658 Příspěvek od ptacud »

nejakej napad na ten pipak? Kde ho sehnat? Klidne hodte odkaz.
Jeste se zeptam na tu uhlikovou trubicku poslete mi pls. nejakej odkaz.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od Klubas »

Pro tu uhlíkovou tyčku si zajdi do nejbližší modelářské prodejny.. Určitě jich tam mají hafo :D
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#660 Příspěvek od Martin104 »

Borek:
tak to nebyl pád na čumák :lol: :lol: já myslel pořádnej pád :lol: http://martin104b.galerie.cz/5131717-beta-1400#
http://martin104b.galerie.cz/
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“