Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#1381 Příspěvek od hanz393 »

panove mohu mit maly dotaz k vysilacce TGY 9x? daji se tam nejak nastavit trimy?lepe receno jejich odkrokovani?rychlost?
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
Drondys

#1382 Příspěvek od Drondys »

hanz393 píše:panove mohu mit maly dotaz k vysilacce TGY 9x? daji se tam nejak nastavit trimy?lepe receno jejich odkrokovani?rychlost?

Pokud máš v TGY 9x firmware ER9X pak mrkni na český návodu k ER9X viz tento odkaz a tam viz sekce Model Setup a tam viz nastavení 7. Trim Inc: kroky trimů.
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#1383 Příspěvek od hanz393 »

prave nemam ..mam origo..
Drondys

#1384 Příspěvek od Drondys »

hanz393 píše:prave nemam ..mam origo..

Tam je to natvrdo řešeno tak, že když některý trim držíš tak se dynamicky zrychluje rychlost přidávání, ale programově rychlost nastavit nemůžeš tj. v origo firmware máš prostě v tomto tzv. "smolíka pacholíka" jelikož tam tahle vymoženost nastavitelná není. Takže buď se spokojit s tím jak to je řešeno v origo firmware nebo přejít na ER9X.
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#1385 Příspěvek od hanz393 »

oki diky za info!
Drondys

#1386 Příspěvek od Drondys »

Drondys píše:
mhabr píše:Drondys, dal jsi odkaz na Mouser Electronics a já napsal, že poštovné je 40 euro, psal jsi že ne, že to je blbost, a že si mám zavolat na zastoupení v Brně, kde mi potvrdili, že poštovné je 40 euro a nedá se s tím nic dělat.

Pak dáš odkaz na úplně jinou firmu s tím, že je to autorizovaný distributor produktů HWL a že jestli jsem volal tam.

Do Mouser Electronics jsem psal, aby si doplnili dopravu přes USPS což by pro ně neměl být žádný problém a pak je doprava levnější a při nákupech drobností jako je třeba ten potenciometr je to přijatelnější.

Zatím mám odpověď od Mouser Electronics na můj podnět ohledně možnosti zaslání přes USPS viz citace.

Děkujeme za Váš e-mail a podnět ke zlepšení našich služeb.

Mouser Electronics, Inc. může samozřejmě Vašemu specifickému požadavku na využití služby USPS vyhovět.

Naprostá většina našich zákazníků, ať už soukromých či obchodních, ovšem využívá způsobů přepravy, které jsou sledovatelné (což služba USPS neumožňuje) a v případě jejichž využití Mouser Electronics, Inc. ručí za ztrátu či poškození zásilky. Nejen z tohoto důvodu rozhodně doporučujeme využití služby FedEx!

Naší devizou je také, že v případě služeb např. společnosti FedEx můžeme garantovat doručení během 3 pracovních dní až na zákazníkem uvedenou adresu (pozn. při nezastižení opakované pokusy o doručení zásilky) a společnost FedEx jménem firmy Mouser zajišťuje i celní odbavení zásilky. Přepravní podmínka při využití služby FedEx je DDP podle INcoterms 2011, tzn. Mouser platí i celní poplatky za zásilku.

Pokud si ale budete přát zaslání poštou, uveďte to, prosím, do zprávy své případné objednávky, abychom to mohli při jejím zpracování zohlednit.

S pozdravem
P. Hanušová

Takže nakonec by to i při nákupu přes Mouser Electronics přeci jen šlo poslat levněji klasickou poštou přes USPS. :wink:
dokken

#1387 Příspěvek od dokken »

jestli jste teda přesvědčený, že je to identická náhrada jak elektricky tak mechanicky navrhoval bych "group buy", na člověka 4 kousky, kdo by do toho šel?
bitovod

#1388 Příspěvek od bitovod »

dokken píše:jestli jste teda přesvědčený, že je to identická náhrada jak elektricky tak mechanicky navrhoval bych "group buy", na člověka 4 kousky, kdo by do toho šel?

To jsem fakt jedinej, kdo měl T9x rozebranou a současně ještě umí číst?

Potenciometry v T9x mají mechanické zajištění vyřešené ocelovou sponou na válcovém dříku, tedy bez závitu a matice, ten od HWL má klasickou matici.

V T9x jsou potenciometry se zkrácenou drahou (cca 90°, možná ani to ne, nemám je teď před sebou rozebrané, tedy mechanicky na plný rozsah, ale odporová dráha je zkrácena), ten HWL má mechanickou dráhu 295° bez udání zkrácené dráhy, tedy v plném rozsahu.

Ale jo, zkuste to, jen pak možná bude pár lidí trochu nasranejch.

Jinak potenciometr se stejným způsobem uchycení jsem kdysi našel u Farnella (teď ho hledat nebudu, jedu do práce a není čas) s tím, že by bylo vhodné koupit hodnotu 15k, a pak někým, kdo to umí a nepodělá, tuto dráhu zkrátit vodivým lakem zhruba na třetinovou výseč. Má to háček v tom, že to znamená rozebrání nového, do té doby funkčního, potenciometru. Když to někdo udělá blbě, možná bude nový, ale ne funkční...
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
coro

#1389 Příspěvek od coro »

Otázka na originálne potenciometre:
- je problém v dráhe, alebo je problém v bežcoch, alebo je problém v prachu a bordeli?
Na základe odpovede bude možno jasnejšia akcia ktorá to odstráni.

Lebo kúpa náhradu a prerobenie, znamená podľa toho čo vás sledujem, výmenu dráhy.
Pritom podľa predchádzajúcej diskusie, ide o dva rôzne typy, ja mám skrátenú na cca 90 stupňov, niekto iný v Turnigy mal plných 270 stupňov či koľko presne. Obidve sú "šmejdové"???

Nebude len nejak ostrá hrana alebo nevhodný materiál, tých kovových plieškov?

Ako to že stačí vyfúknuť vzduchom a už je všetko v poriadku?(na mesiac či niekoľko mesiacov)?? Nie je to len otvorenou dierou ktorú by stačilo zaslepiť?
bitovod

#1390 Příspěvek od bitovod »

coro píše:Otázka na originálne potenciometre:
- je problém v dráhe, alebo je problém v bežcoch, alebo je problém v prachu a bordeli?
Na základe odpovede bude možno jasnejšia akcia ktorá to odstráni.

Lebo kúpa náhradu a prerobenie, znamená podľa toho čo vás sledujem, výmenu dráhy.
Pritom podľa predchádzajúcej diskusie, ide o dva rôzne typy, ja mám skrátenú na cca 90 stupňov, niekto iný v Turnigy mal plných 270 stupňov či koľko presne. Obidve sú "šmejdové"???

Nebude len nejak ostrá hrana alebo nevhodný materiál, tých kovových plieškov?

Ako to že stačí vyfúknuť vzduchom a už je všetko v poriadku?(na mesiac či niekoľko mesiacov)?? Nie je to len otvorenou dierou ktorú by stačilo zaslepiť?

V mé T9x byly dva potenciometry problémové a plavaly středy, po rozebrání jsem zjistil deformaci sběracích kontaktů běžce. Kontakty jsem srovnal, snad trochu rozumně napruži, potenciometry složil. Teď plavou výrazně méně, ale nelze říci, že vůbec, další dva se ani nehnou. Oba potenciometry měly zkrácenou dráhu.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
dokken

#1391 Příspěvek od dokken »

Myslím, že by byla možnost využít tuzemského výrobce a při dostatečném množství je nechat vyrobit na zakázku.
http://www.es-ostrava.cz/pdf/katalog_cz ... /TP160.pdf
skiner

#1392 Příspěvek od skiner »

JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1393 Příspěvek od JirkaA »

dokken píše:Myslím, že by byla možnost využít tuzemského výrobce a při dostatečném množství je nechat vyrobit na zakázku.
http://www.es-ostrava.cz/pdf/katalog_cz ... /TP160.pdf

Obávám se, že proto aby se o zakázce začali vůbec bavit, bude objednávka znít na několik tisíc kousků.
OK2WY
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1394 Příspěvek od RiMr »

Jak to tady tak čtu, tak mi skoro přijde, že nejlevnější řešení je koupit jednu T9x na náhradní díly... :D

#1395 Příspěvek od dokken »

jde o ty poťáky, poslední problémová věc, kdyby se to vychytalo tak už není absolutně co řešit. No a teď hledám v tomhle vláknu, kde se ty poťáky řešily a musím se prodírat tím marastem co tu někteří nakladli...chjo.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“