Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1351 Příspěvek od RiMr »

Tiež důfam...
Jsem s tím rádiem úplně spokojený, zažili jsme spolu toho hodně... :D

Re: Potenciometr

#1352 Příspěvek od Drondys »

michal.valis píše:Před měsícem jsem zápasil s chvěním křidélek okolo středové polohy. Vyndal jsem z vysílače potenciometr páky křidélek, rozebral, vyčistil, smontoval a vše zase šlapalo jak má.
Ale nyní po měsíci celkem častého létání je tu stejný problém. Vysílačka vypadá jako nová, není provozováná v prašném prostředí apod.. Každý měsíc potenciometr rozebírat není řešení, tak jsem začal hledat na http://www.gme.cz/ a http://www.ges.cz/ náhradu potenciometru. Možná hledám špatně, ale nic použitelného jsem nenašel.

Co dál? Netuší někdo kde sehnat náhradu... ?

Potenciometr by měl být 5K s lineárním průběhem odporové dráhy. Jako náhrada by se dal použít potenciometr Honeywell 308N5K. Akorát to bude chtít zkrátit tu osičku.

Zkus se domluvit ohledně dovozu a zaslání poštou za co nejlevnější poštovné s autorizovaným distributorem firmy Honeywell pro ČR viz tento odkaz.
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 11.05.2011 17:24, celkem upraveno 6 x.
mhabr

#1353 Příspěvek od mhabr »

Drondys píše:Potenciometr 308N5K by se dal koupit za cenu okolo 6 EUR přes MOUSER Elektronics viz tento odkaz.

A za poštovné čtyřiceti éček :lol:
Drondys

#1354 Příspěvek od Drondys »

mhabr píše:A za poštovné čtyřiceti éček :lol:

To je nesmysl. Poštovné záleží na tom jak se s nimi domluvíš. Mají pobočku v Brně viz tento odkaz. Ten poťák je malá a levná položka, kterou můžou poslat klidně v dopise poštou za co nejlevnější poštovné. :wink:

Další možnost je domluvit se ohledně dovozu a zaslání poštou za co nejlevnější poštovné s autorizovaným distributorem firmy Honeywell pro ČR viz tento odkaz.
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 11.05.2011 16:46, celkem upraveno 1 x.
mhabr

#1355 Příspěvek od mhabr »

Drondys: volal jsi tam??

Já jo ... :wink:

... a hádej co ... :lol:
Drondys

#1356 Příspěvek od Drondys »

mhabr píše:Drondys: volal jsi tam??

Volal jsi do firmy ATROLAT viz tento odkaz ??? To je oficiální distributor, který do ČR potenciometry Honeywell dováží. :wink:
Lubor

#1357 Příspěvek od Lubor »

dokken píše:Osobne si myslim, ze dat 5USD hobby kingu neni zadny problem. Zkousel jsem DIY z plexi, ale neni to ono.

Třeba to jednou zkusíš znovu a lépe.

Tohle není o penězích. To je o skutečnosti, že jsem byl schopen udělat lepší za méně peněz a vlastníma rukama podle vlastního plánu.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1358 Příspěvek od boboland »

mhabr píše:Drondys: volal jsi tam??

... a hádej co ... :lol:

???
http://bobo.matej.name
mhabr

#1359 Příspěvek od mhabr »

Drondys, dal jsi odkaz na Mouser Electronics a já napsal, že poštovné je 40 euro, psal jsi že ne, že to je blbost, a že si mám zavolat na zastoupení v Brně, kde mi potvrdili, že poštovné je 40 euro a nedá se s tím nic dělat.

Pak dáš odkaz na úplně jinou firmu s tím, že je to autorizovaný distributor produktů HWL a že jestli jsem volal tam.

Fakt nevíš, co mluvíš ... (resp. píšeš).

Svůj předchozí příspěvek jsi upravil minutu po tom, co jsem psal, že jsem do mousera v Brně volal ...

Myslím si, že jsi vykastrovaný samec skotu domácího, abych nebyl sprostý 8)
Drondys

#1360 Příspěvek od Drondys »

mhabr píše:Drondys, dal jsi odkaz na Mouser Electronics a já napsal, že poštovné je 40 euro, psal jsi že ne, že to je blbost, a že si mám zavolat na zastoupení v Brně, kde mi potvrdili, že poštovné je 40 euro a nedá se s tím nic dělat.

Pak dáš odkaz na úplně jinou firmu s tím, že je to autorizovaný distributor produktů HWL a že jestli jsem volal tam.

Do Mouser Electronics jsem psal, aby si doplnili dopravu přes USPS což by pro ně neměl být žádný problém a pak je doprava levnější a při nákupech drobností jako je třeba ten potenciometr je to přijatelnější. Zatím než to Mouser Electronics vyjednají tak je vhodnější to zkusit přes tuzemského oficiálního distributora Honeywell tj. firma ATROLAT, na kterou jsem našel odkaz až později a proto jsem ho tam doplnil až později. Do firmy ATROLAT jsem psal dotaz na možnost nákupu zmíněného potenciometru. Dám vědět co odpoví.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1361 Příspěvek od RiMr »

Tááák jsem došel domů, zapnu rádio a...
...písmenka na svém místě :)

Vypnu, zapnu...
... a zase nic :)

No, jdu rozebírovat...
Kontaktovat uživatele:

#1362 Příspěvek od RiMr »

Takže při štrachání s tím plochým vodičem displej problikával. Tak jsem ten vodič opatrně otřel a bohužel ani ťuk, můžu štrachat jak chci.

Vytáhnul jsem displej s vodičem ze svého rádia a připojil jsem ho k druhému rádiu a displej funguje bez problémů...
Takže bude problém na straně té "zásuvky" kam se vodič strká. Tam nevím co s tím... Něčím tam v té štěrbince šmejdit moc nechci...

#1363 Příspěvek od skiner »

RiMr píše:Takže při štrachání s tím plochým vodičem displej problikával. Tak jsem ten vodič opatrně otřel a bohužel ani ťuk, můžu štrachat jak chci.

Vytáhnul jsem displej s vodičem ze svého rádia a připojil jsem ho k druhému rádiu a displej funguje bez problémů...
Takže bude problém na straně té "zásuvky" kam se vodič strká. Tam nevím co s tím... Něčím tam v té štěrbince šmejdit moc nechci...

Skus tam pricvaknut kusok nejakej folie aby to dotlacalo ten plochy kabel na kontakty v konektore.
Obcas mi to pomohlo na inych displayoch.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1364 Příspěvek od RiMr »

Zkusil jsem to, ale furt nic.

Tak jsem tu štěrbinu "vymlel" takovým malým tvrdým štětečkem namočeným v čističi, vyfoukal, zastrčil a šlape to. Mám nutkání tam ten kabel v této poloze nějak zajistit. Ale to je asi blbost...

#1365 Příspěvek od Loner »

RiMr píše:Zkusil jsem to, ale furt nic.

Tak jsem tu štěrbinu "vymlel" takovým malým tvrdým štětečkem namočeným v čističi, vyfoukal, zastrčil a šlape to. Mám nutkání tam ten kabel v této poloze nějak zajistit. Ale to je asi blbost...

maznout to tavici pistoli? v budoucnu je to odstranitelne a bude to drzet :)
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“