Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: v

#796 Příspěvek od graup15 »

creagel píše:
graup15 píše:Dostupné je to okamžitě. Výkon naprosto stejný jako u S-Neu. Cena za motor 2026...6500kč Stačí zavolat Paličkovi. Provedení perfektní.!!!
Až budu potřebovat motor, už se na Paličku taky obrátím. Už mi ty dodací doby taky pěkně serou (u Neu). 12.4 odešli motory z US a dodnes nemám ani hovno ..grrrrrrr

A myslis, ze to do toho maxiona bude dobry? Nebude to zbytecne "ostry"? :)
Vaha je lehce pod 2,5Kb (viz. moje SZ). dik.

Rozhodně to bude perfektní...a o to jde. Pojem zbytečně ostrý neznám :-)
No...začal bych o něm uvažovat až tak od 10kW/1kg poměru :-) :-) Ale tak daleko ještě baterky nedošli...a motory ještě taky ne :-)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#797 Příspěvek od Milan Nes »

graup15 píše:
creagel píše:
graup15 píše:
Jde o motor Palička FAI 2026-3500kv
Testován až do 4300W..s vrtulí GM 18/21 a 5S-3600 Turnigy . Rok staré!!
Proud 260A, otáčky 7500...takže pro představu pitch-speed je 240km/h!!
Prostě výsledek naprosto skvostný.
Mám pro interní potřebu mnohem víc dat :-) :-)

Pekny. Vi se, kdy pujde do prodeje? Zrovna uvazuji o pohonu do Maxiona. Uvazoval jsem o S-Neu 1509/1Y/6.7S ale mozna toto by se lepe kupovalo.

A vykon urcite bude dostacovat :)

Dostupné je to okamžitě. Výkon naprosto stejný jako u S-Neu. Cena za motor 2026...6500kč Stačí zavolat Paličkovi. Provedení perfektní.!!!
Až budu potřebovat motor, už se na Paličku taky obrátím. Už mi ty dodací doby taky pěkně serou (u Neu). 12.4 odešli motory z US a dodnes nemám ani hovno ..grrrrrrr

takt o je hodně zajímavé info i když cena odpovídá výkonu no :)

díky moc, musí to už bejt solidní masakr :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#798 Příspěvek od PepaK »

creagel píše:
graup15 píše:Dostupné je to okamžitě. Výkon naprosto stejný jako u S-Neu. Cena za motor 2026...6500kč Stačí zavolat Paličkovi. Provedení perfektní.!!!

za chvíli tam dam data z letu .
:lol:
m2
Kontaktovat uživatele:

#799 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Dostupné je to okamžitě. Výkon naprosto stejný jako u S-Neu. Cena za motor 2026...6500kč Stačí zavolat Paličkovi.

Za motor alebo za motor s prevodovku? Prevodovka je aká - od koho?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#800 Příspěvek od Milan Nes »

PepaK píše:
creagel píše:

počkej ty si dal 4,5 kW do IONA 8O
SOVA is YouR CO-pilot

graup15

#801 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:
graup15 píše:Dostupné je to okamžitě. Výkon naprosto stejný jako u S-Neu. Cena za motor 2026...6500kč Stačí zavolat Paličkovi.

Za motor alebo za motor s prevodovku? Prevodovka je aká - od koho?

Převodovka je ..hm podle prvních poznatků, lepší kopie Neu převodovky. A tím lepší ..myslím opravdu lepší. Sice jen o detaily, ale za ty prachy prostě je člověk rád, když se i na detaily myslí.
Co mi poslední dobou na Neu sere, je že tam Steve zaměstnává naprosté idioty co neumí dělat s anerobními lepidly, čistá strojařina jim je taky vzdálená na světelné roky....
Jde o to, že si občas pro konrolu kuchnu motor...bože a to je někdy pokoukání :-( :-( Dilatační podložky místo vtočené na míru...z klasickýh podložek pod šrouby...a pod.
Předesílám..mám Neu motory děsně rád a kdyby Steve zavedl ve firmě trocha evropských standardů...nemělo by to chybu. Takhle jsem občas slušně nakrklej.
graup15

#802 Příspěvek od graup15 »

Už tak nějak beru, že tento thread je o High performance hračkách..novinkách, pohonech atd. A tak ho občas budu upgradovat i o zajímavosti ze světa.
Předem se omlouvám adminovi, ale dokud nebude samostaný thread High Performance jako je na Rc group..tak pro to, zneužiji toto vlákno..

Teď k zajímovosti...nedávno se tu zmiňoval poměr kW/kg....tady jsou v pohodě na 2.5kW/kg :-) :-) A ta rychlost je masakr :-)

http://www.powercroco.de/chimera2011.html
graup15

#803 Příspěvek od graup15 »

Milan Nes píše:
PepaK píše:
creagel píše:

počkej ty si dal 4,5 kW do IONA 8O

Pepan je měkej...ještě má 1510/1.5D...a ten jede na 5kW...toho bych dal do Iona :-) :-)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#804 Příspěvek od Milan Nes »

chlapi já vás nechápu :)

popravdě jeden z největších zážitků z rc pro mne bylo jak si mi ukazoval tenkrát ještě "slabého" vika s 2 kW

jinak co dělaj 555 ky a 4 kW ? bych se bál už ale plánuju je jako eco setup na J čko tak by mne zajímalo jak ti to šlape :)

a to se nebojíš že se ion rozsype ? i když vim máš to full carbon ale stejně :)
SOVA is YouR CO-pilot

m2
Kontaktovat uživatele:

#805 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Převodovka je ..hm podle prvních poznatků, lepší kopie Neu převodovky. A tím lepší ..myslím opravdu lepší.

no ono Neu sa pomaly spamätáva, ide von s 8,7:1, šikmé ozubenie (len mi nie je jasné, ako bude riešiť axiálne sily, dvojité šikmé ozubenie to asi nebude), prešiel na kevlarovú bandáž, ráta s výrobou utesnenej P32 s olejovou náplňou ...
... avšak dodacie doby a "zvláštny" prístup k zákazníkovi to ajtak nerieši.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
graup15

#806 Příspěvek od graup15 »

Milan Nes píše:chlapi já vás nechápu :)

popravdě jeden z největších zážitků z rc pro mne bylo jak si mi ukazoval tenkrát ještě "slabého" vika s 2 kW

jinak co dělaj 555 ky a 4 kW ? bych se bál už ale plánuju je jako eco setup na J čko tak by mne zajímalo jak ti to šlape :)

Luku Skywalkere, síla s tebou :-) :-) Až si pořídíš něco , co má takový výkon, že za to vezmeš..brutálně přitáhneš a model doslova exploduje směrem do oblak....pochopíš. :-)
Prostě nás to honění Warp 7 baví :-)

PS..někde na poště mám v balíku taky zajímavý motůrek ze SanDiega.. Ten je ale až do Nea....
Už se nudím, nemám co vymýšlet...čekajíc na Neo, kde se zase budu moct vyřádit .
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#807 Příspěvek od Milan Nes »

no na to NEO sem fakt zvědavej :) hlavně popravdě na ten eco setup když si tak naladil že to má super výkon tak to sem faaakt zvědavej co ste vymysleli ...

ten Palička mi taky udělal radost .. taková aletenativa Kira // Neu // ??
asi už nic :)
SOVA is YouR CO-pilot

PepaK
Kontaktovat uživatele:

#808 Příspěvek od PepaK »

Milan Nes píše:chlapi já vás nechápu :)

zatím drží 555 ky i ion v pohodě :lol: . zatím jen na 2,5 kW , ale už se to blíží 5 tí článek už je na cestě. serva drží perfektně střed, to se nedá říct o HS - 125MG :mrgreen: . Ty už nechci nikdy ani vidět.
graup15

#809 Příspěvek od graup15 »

Zlepšil jsem si osobní výškový rekor..a to na 1133m
Dneska ideální ..naprosto ideální počasí, stačilo počkat až stoupák přijde a zavěsit se pod mrak. Na palubě byl nejenom SkyAssistant, ale i kamera Contour HD...takže časem sem dám videjíčko, jak to pod mrakem vypadá :-) Navíc i pár kravinek..(průlet ze 400m na zádech je na videu výživný :-)

Obrázek
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#810 Příspěvek od BOBIKA »

ty vado to je slušná výška,už se těším na video
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“