Zapojení regulátoru DYS 30A bez vypínače
Zapojení regulátoru DYS 30A bez vypínače
Zdravím všechny na rcmanii. Můžete mi prosím někdo poradit, jak se správně zapojuje (instaluje) střídavý regulátor DYS 30A, který nemá na svém těle připojený vypínač? Chci, aby celá elektronika byla jako vždycky na centrální vypínač. Mé všechny dosavadní regulátory vypínač mají, takže u těch to není problém. Pro někoho triviální záležitost, pro mě - začátečníka, problém..
Re: Zapojení regulátoru DYS 30A bez vypínače
Pitrs07 píše:Zdravím všechny na rcmanii. Můžete mi prosím někdo poradit, jak se správně zapojuje (instaluje) střídavý regulátor DYS 30A, který nemá na svém těle připojený vypínač? Chci, aby celá elektronika byla jako vždycky na centrální vypínač. Mé všechny dosavadní regulátory vypínač mají, takže u těch to není problém. Pro někoho triviální záležitost, pro mě - začátečníka, problém..
Ahoj
Jen bych se chtěl ujistit, že se opravdu jedná o střídavý regulátor.
Pokud je mi známo, tak DSYS výrobu střídavých reglů údajně připravuje, ale ještě jsem žáden neviděl - ani na jejich http://www.dsys.cz se o žádném takovém nepíše. Mohl bys dát odkaz případně nějaké foto nebo kde bych se k němu mohl dopracovat?? Dík.
Jinak obecně souhlas s arda1 - pokud vypínač není, tak se odpojuje centrálně odpojením akumulátoru - vypínač tedy neřeš.
EXTRA 330S, VENTUS 2bx, FW 190 A-4, Super Zoom, IL-10, JAK-3, ...
a taky nějaké lodě :-)
Aha - vida... jen je kapku překvapující, že na webu dsysu takové výrobky nejsou k nalezení.
Taky na těch reglech od SATRIE není žádné označení DSYS - jen je to kategorie e-shopu a navíc DYS
no je to nějaké podivné
EDIT: Moje slepota - DYS není DSYS
Takže matení zavedenou značkou v praxi
... V označení reglu vidím první písmeno D a poslední S a automaticky přiřazuju DSYS 
Taky na těch reglech od SATRIE není žádné označení DSYS - jen je to kategorie e-shopu a navíc DYS
no je to nějaké podivné
EDIT: Moje slepota - DYS není DSYS
EXTRA 330S, VENTUS 2bx, FW 190 A-4, Super Zoom, IL-10, JAK-3, ...
Je to nějaká čína- s DSYS to nemá dle mě vůbec nic společnýho.arda1BOT
EDIT- já ho mám v paměti protože: - http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... hlight=dys
EDIT- já ho mám v paměti protože: - http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... hlight=dys
ICQ 638556901
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Ono stejně i když vypneš vypínač tak je třeba aku odpojovat. Regl si něco málo bere i když je vyp. vypínačen a po čase by šla aku pod kytky. Nevím jak moc to žere,ale něco jo.(někdo to tu určitě ví a klidně ti řekne za jak dlouho to jakou aku zničí. Já to nevím,mě stačí vědět,že to škodí
Vypínač je dobrej tak akorát,když zapojíš aku a třeba ti trvá dýl,než sestavíš model k letu. Taková pojistka,žese ti neroztočí motor,jinak vypínač vůbecneřeším. A nijak mě nechybí.
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Nevím kolik to žere, ale jednou jsem to nechal takto "vypnuté" přes noc a do rána byla 400mAh baterka skoro na nule. Bylo to po létání... takže tam bylo asi už jen 200mAh, ale prostě za tu noc to vycuclo. Takže první co jsem udělal je, že jsem ten vypínač ucvaknul a je klid. Vypnu to vždy odpojením kablíků od baterky 
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Všem, kteří zatím přispěli odpovědí na můj dotaz ohledně zapojení reglu DYS 30A děkuji. Skutečně se jedná o střídavý regulátor, jak poznamenal jeden z kolegů, ano, je to levná Čína, kterou jsem pořídil do PP létavce pro mého syna. Samozřejmě se to dá řešit pouze zapojením konektoru baterie, ale zkuste to vysvětlit malému děcku.... Přece jste se každý učil lítat stylem: stáhni páku plynu na "nulu", zapni vysílač, zapni vypínač na letadýlku, zahýbej pákama atd.. Já jsem se to před 20 lety takhle učil a příjde mi to logické. Tudíž vidím funkci vypínače jako ne zcela nezbytnou, nicméně v jistých situacích užitečnou. Takže máte někdo návod, jak zapojit do obvodu reglu vypínač, pokud není instalován v samotném regulátoru?
Nevím jestli vrtáním se v regulátoru by se to dalo někde připojit (těžko). Jinak jsou tu 3 možnosti:
- zapojit vypínač na přívodní kabel regulátoru (mezi baterkou a regulátorem). Tím to odpojíš celé... je to ale možné řešení pro malé proudy, jinak je to zdroj průšvihu. Na 30A regl bych to rozhodně nedával.
- zapojit vypínač na třeba + kabel od BECu do přijímače. Pokud je regl trochu inteligentní, tak bez signálu z přijímače motor neroztočí. Je to ale další zdroj průšvihu, jelikož je v cestě k napájení přijímače jeden spoj s určitým přechodovým odporem navíc. (tuto možnost nemám vyzkoušenou)
- vykašlat se na přepínač a jak ti psali kluci výše, vypínat to odpojením baterky. To je podle mě nejlepší varianta.
- zapojit vypínač na přívodní kabel regulátoru (mezi baterkou a regulátorem). Tím to odpojíš celé... je to ale možné řešení pro malé proudy, jinak je to zdroj průšvihu. Na 30A regl bych to rozhodně nedával.
- zapojit vypínač na třeba + kabel od BECu do přijímače. Pokud je regl trochu inteligentní, tak bez signálu z přijímače motor neroztočí. Je to ale další zdroj průšvihu, jelikož je v cestě k napájení přijímače jeden spoj s určitým přechodovým odporem navíc. (tuto možnost nemám vyzkoušenou)
- vykašlat se na přepínač a jak ti psali kluci výše, vypínat to odpojením baterky. To je podle mě nejlepší varianta.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Pitrs07 píše:Přece jste se každý učil lítat stylem: stáhni páku plynu na "nulu", zapni vysílač, zapni vypínač na letadýlku, zahýbej pákama atd..
No a kdy v tom postupu instaluješ do modelu nabitou baterku?
Vypínač má IMHO na letadlech význam jen pokud tam máš tu baterku napevno, jinak je to jen další součástka která se může porouchat.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Jak píšou kluci, vyprdni se na vypínač.
Ono totiž, mimo jiné, snáze zapomeneš zapnout vypínač, než zapojit accu...
Já jsem s vypínači DEFINITIVNĚ skončil poté, co jsem hodil EG do hlubokého údolí jako volňáska a odpoledne pak trávil topololezením...
Ono totiž, mimo jiné, snáze zapomeneš zapnout vypínač, než zapojit accu...
Já jsem s vypínači DEFINITIVNĚ skončil poté, co jsem hodil EG do hlubokého údolí jako volňáska a odpoledne pak trávil topololezením...