Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
wilder01

#556 Příspěvek od wilder01 »

padlo to na lavu cast predku, takze ta sa nalomila a stlacila.. prava je na tom lepsie o nieco. ked ich prilozim k sebe tak cumak je trosku kratsi na lavej strane. ale len kusok. Preto som sa pytal ci sa to da aj tvarovat... samozrejme by som to chcel vyrovnat ale neviem ci to pojde. Uvidim, skusim sa s tym pohrat a dufam ze dalsi let bude dlhsi... asi bola chyba ze som sa bal vysoko vystupat a tak ked to zacalo padat po kridle nestihol som to zdvihnut
Vladanmyska

#557 Příspěvek od Vladanmyska »

wilder01 píše:padlo to na lavu cast predku, takze ta sa nalomila a stlacila.. prava je na tom lepsie o nieco. ked ich prilozim k sebe tak cumak je trosku kratsi na lavej strane. ale len kusok. Preto som sa pytal ci sa to da aj tvarovat... samozrejme by som to chcel vyrovnat ale neviem ci to pojde. Uvidim, skusim sa s tym pohrat a dufam ze dalsi let bude dlhsi... asi bola chyba ze som sa bal vysoko vystupat a tak ked to zacalo padat po kridle nestihol som to zdvihnut

ze začátku čím výš, tím líp :-) taky jsem se už mockrát takto poučil :D
Hitec Optic 6----------------Blade DancerEasy GliderCessna 480Beta 1400 , 6x4 APC , více lepidla než EPP :-D
Bionic.George
Kontaktovat uživatele:

#558 Příspěvek od Bionic.George »

zdravím diskutující, jako nováček v RC a novopečený majitel RTF Bety, bych také rád přidal postřehy po prvním létání. Přes zimu jsem trénoval na FMS a jelikož můj zájem neupadal, rozhodl jsem se vyplnit si touhu z dětství a pořídil si své první RC letadlo. Po prostudování fóra a tohoto vlákna jsem se rozhodl pro komplet Bety v RTF setu.
Po prvním létání, které se neobešlo bez přistání na stromě (naštěstí malá jabloň :-) a tvrdém pádu hned po startu v důsledku uvolnění závaží v čumáku, jsem byl nucen koupit novou spojku křídel(původní trubička je opravdu nanic, vyměnil jsem za 6mm uhlíkovou tyčku). Druhé létání již bylo téměř bezproblémové(posun těžiště v důsledku slabého upevnění baterie původním suchým zipem) a jsem absolutně nadšen!!! :-)
Postřehy Beta:
1/ vyměnit spojku křídel a přidat magnety
2/ na baterii pořídit suchač od 3M, přiložený je slabota
3/ polepit čumák, spodek, náběžky skelnou páskou
4/zkontrolovat zafixování závaží v čumáku Bety - po prvním nepodařeném startu, který ale nebyl nijak destruktivní se mi uvolnilo závaží v čumáku, které následně proměnilo další start ve velmi nepříjemný pád.
Postřehy létání:
1/ létat v podvečer(přes den svítí slunce do očí a fouká vítr) na pro začátek opravdu velké louce :-)
2/ se simulátorem se to nedá srovnat, ten je pouze na naučení ovládání, jinak v reálu je to hukot(ale krásnej :-)
Letu zdar!
Borek
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od Borek »

Bionic.George píše:Po prvním létání, které se neobešlo bez přistání na stromě (naštěstí malá jabloň :-) a tvrdém pádu hned po startu v důsledku uvolnění závaží v čumáku, jsem byl nucen koupit novou spojku křídel(původní trubička je opravdu nanic, vyměnil jsem za 6mm uhlíkovou tyčku). Druhé létání již bylo téměř bezproblémové(posun těžiště v důsledku slabého upevnění baterie původním suchým zipem) a jsem absolutně nadšen!!! :-)

Gratulace k úspěšnému záletu.

1/ létat v podvečer(přes den svítí slunce do očí a fouká vítr) na pro začátek opravdu velké louce :-)

S tím souhlas. Na různýcj videích s podobnými letadly (EasyStar a různé deriváty, Radian apod.) mi vždycky přišlo, že to lítá pomalinku, že to je opravdu park flyer. V reálu už mi to zas tak krotké nepřijde a opravdu bych si netroufnul s tím letět někde, kde je jen víc lidí, natož ve městě. I ta Beta dokáže letět proklatě rychle.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#560 Příspěvek od Martin104 »

Bionic.George
blahopřeji k zakoupení éra :D . Ještě si dej na spoj křídel sucháč nebo magnety ať se ti za letu křídla nerozjedou až budeš akrobatit. Jak už tu bylo psáno od teď, tě bude také z celé předpovědi počasí na nově jen zajímat jestli venku bude zítra foukat nebo ne :D :D :D
http://martin104b.galerie.cz/
Bionic.George
Kontaktovat uživatele:

#561 Příspěvek od Bionic.George »

Děkuji za přivítání :-) . Magneta jsem použil ze starých HDD, tak jako zakladatel vlákna, a drží opravdu fest, mohu jen doporučit!
wilder01

#562 Příspěvek od wilder01 »

Mohol som citat a potom sa pytat na opravy... topic som uz precital a tak som napokon pouceny aj zavazie z cumaku odlepil. Bolo nalepene na lavej strane, na tej kam to padlo... mozno nie nahoda. Purex ako som sa docital nie je UV stabilny.. zatial som to zlepil nim a polepim paskou, snad to vydrzi. Baterka 2200 mAh je uz na ceste z Ciny a zatial budem lepit origo dodanku k setu uplne do spicky ked som to zavazie odtial vyrval. Snad dalsi let bude dlhsi a hlavne bez nasledkov.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#563 Příspěvek od Borek »

wilder01 píše:Mohol som citat a potom sa pytat na opravy... topic som uz precital a tak som napokon pouceny aj zavazie z cumaku odlepil. Bolo nalepene na lavej strane, na tej kam to padlo... mozno nie nahoda. Purex ako som sa docital nie je UV stabilny.. zatial som to zlepil nim a polepim paskou, snad to vydrzi. Baterka 2200 mAh je uz na ceste z Ciny a zatial budem lepit origo dodanku k setu uplne do spicky ked som to zavazie odtial vyrval. Snad dalsi let bude dlhsi a hlavne bez nasledkov.

Před letem si zkontroluj vyvážení - jednoduše si dej Betu na ukazováčky tak, aby podpíraly křídla v místě, kde má být těžiště (60 mm za náběžnou hranou křídla). Nemělo by to padat ani dopředu, ani dozadu.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od Martin104 »

wilder01:
Přesně jak píše Borek chce to hlídat si těžiště. Já pokud létám na setovou baterku tak musím dát to vyndané závaží před baterku aby to bylo OK. Mám ty podložky slepené k sobě a podlepené suhcáčem. Při létání s velkou baterkou jen odlepím ze sucháče závaží a jde se létat. Myslím že samotná 1300mAh baterka nalepená v čumáku bez přidaného závaží nebude na správné vyvážení jen svojí hmotností stačit a ve vzduchu by to mohlo dělat neplechu.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#565 Příspěvek od Klubas »

Spoustu lidem (začínajícím) by se hodilo pročíst to tady ješte jednou.. Pořád se tady něco řeší pořád dokola.. Všem přeju hodně zdaru s Betou i s ostatními letadly.
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
loxcom

#566 Příspěvek od loxcom »

Jupííí tak jsem včera byl poprvé ve vzduchu. Nejdřív zalétal kamarád pak vzlétl nastoupal a předal mi vysílač. A v tu chvíli se mi rozklepali nohy a už to nepřešlo :) Pak jsem už zvládl dva starty a dvě přistání sám. Netuším jak dlouho jsem byl ve vzduchu, ale připadalo mi to strašně krátké :) Pak došla baterka a šlo se domů. Když jsem to skládal tak jsem si všiml že je spojka uprostřed zlomená a to neprošla žádnou zátěží a ani jsem s tim pořádně netřísk :) spojku už mám novou silnostěnou.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#567 Příspěvek od Klubas »

Tak je mezi námi další co bude pořád koukat z okna jestli nefouká.. :D Gratuluju k prvnímu letu!
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od Martin104 »

loxcom:
Vítej v klubu. To že se ti klepali ruce i nohy ztoho si nic nedělej, prošli jsme si tím všichni :lol: při prvních letech :lol: . Přeji hezké polétání.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od Klubas »

A neboj se, Martin104 nemyslí po pár letech jako roky, ale po pár vylítaných baterkách to přejde :) Držim palce!
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#570 Příspěvek od Martin104 »

Ahoj kluci včera jsem viděl na postavené toto éro http://www.modelarina.cz/rc-akrobaticke ... p-902.html a moc se mě líbí. Nemáte náhodou nějaké zkušenosti nebo nevíte něco otom jak to létá a tak. Určitě bych si ho chtěl koupit v létě.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“