Jaký vysílač do 6.000,- ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Míra 66

#76 Příspěvek od Míra 66 »

No,já sem ještě na nějaké omezení u EVA-9 nenarazil ale sem jen Hobbymodelář.Jak sem někde četl,zkoušeli kdy dojde ke ztrátě komunikace a totální ztrátě signálu.Velice hrubý výsledek je že při ztrátě telemetrických dat jsem zhruba na poloviční vzdálenosti totální ztráty signálu,to je dost času se vrátit.Zkoušel sem s 2m větroněm letět až na hranici kdy sem byl ještě schopen rozeznat jeho polohu a signál se pohyboval tak mezi 2-3.Kde 0 je ztráta a 9 plný dosah.Hodně se tu píše o ceně RX,no je pravda že tady není žádná náhrada na HC za pár šušnů,ale kolik jich vlastně potřebuješ?Ja mam 5,7 a 8mi kanál,kdž jedu létat mam max.dva modeli.Jestli používáš RX akku budeš kdykoli během letu vidět jejich napětí,když tě klesne pod nastavenou mez,upozorní tě to,nemusíš sebou tahat měřáky atd. :wink:
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Luzr »

RiMr píše:
Genagen píše:ALe jak rikam - to byla jenom zbezna kontrola na poli. Nic jsme nerozebirali, nemerili. Stouchnu do kolegy, jestli vysilajdu rozebral a zkusil najit kde byla sobaka zakryta.

Jestli "nefungovala", jakože přestala vysílat, bude to nejspíš souviset s modulem-anténou.

Dlužím myslím report:

Dneska jsem konečně dostal náladu se na ní mrknout a problém je na 95% v poškozeném konektoru antény na Assanovi.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

Re: .

#78 Příspěvek od Peppy »

coro píše:legálne používať nemôžu žiaden z moderných kvalitných systémov lebo robia cavyky s FCC certifikátom.... :)

Tipujem ze narazas na Duplex, ci M-link??.... :)
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Rapeman »

No já jen mojí zkušenost:
Minimálně 7-kanál. Mám Futabu T6EXP 2,4. Vysílač ok, ale pořídil jsem si větroně a lepší rádio by se hodilo. 8O
bitovod

#80 Příspěvek od bitovod »

Gartik píše:Nevím za co se omlouvat. Špatně pochopil "hh" což je snad smích a vždy byl..

Hmmm, to jsou mi věci. To buď rád, že se nepohybuješ třeba na antifa či neonaci serverech, tam by tě tvůj nevinný výraz pro smích jedni nejraději ukřižovali, druzí nosili na ramenou...

Pohybuju se na netu taky už nějaký ten pátek, a ačkoli zkratky dešifruju, tady jsem se ve výkladu taky přikláněl k těm hovnům :)

Jinak pokud chceš, aby ti ostatní rozuměli, chovej se tak, aby ti rozumět mohli...

EDIT: Jinak k tématu:

Novou snad jen tu MX16s, ale spíš bych šel do jetých (ostatně nové rádio jsem měl snad jen z čínského setu), tady už se vybírat dá:

Poměrně slušně vybavená Futaba FX-18 (ne 14, tu mám a moc nedoporučuju), Optic (pokud možno ne Sport), Eclipse...

Já jsem koupil EVO 9 a pořád mám (velmi spokojený) dojem, že je to rádio chytřejší než já (ale zase nemusím trávit hodiny s manuálem, prakticky libovolnou změnu funkčnosti udělám i na poli bez velkého přemýšlení), do tebou nastaveného limitu bych se finančně vešel.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
bitovod

#81 Příspěvek od bitovod »

Luzr píše:
RiMr píše:Jestli "nefungovala", jakože přestala vysílat, bude to nejspíš souviset s modulem-anténou.

Dlužím myslím report:

Dneska jsem konečně dostal náladu se na ní mrknout a problém je na 95% v poškozeném konektoru antény na Assanovi.

A poškodil jí někdo ve fabrice, nebo koncový uživatel? Odhadneš to?
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Luzr »

bitovod píše:
Luzr píše:
RiMr píše:Jestli "nefungovala", jakože přestala vysílat, bude to nejspíš souviset s modulem-anténou.

Dlužím myslím report:

A poškodil jí někdo ve fabrice, nebo koncový uživatel? Odhadneš to?

2 roku v provozu bez jedineho problemu...

Par padu na zem...

...na fabriku to nevypada...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od arda1 »

Luzr píše:
Dlužím myslím report:

Nemůžeš to třebas nafotit co se stalo? Že bych na to preventivně kouknul taky.Díky ardaBOT
ICQ 638556901
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Luzr »

arda1 píše:
Luzr píše:
Dlužím myslím report:

Nemůžeš to třebas nafotit co se stalo? Že bych na to preventivně kouknul taky.Díky ardaBOT

Okem nic videt nebylo.
elektromodely.com

Re: Jaký vysílač do 6.000,- ?

#85 Příspěvek od elektromodely.com »

bbbooo píše:Mám mc 10 na 35ce od graupnera,vím starožitnost.Co mi na ní vadí je,že má pamět jen na dva modely a tak nějak je ted in 2,4.
Lítám max větroně a poletuchy.
Chtěl bych něco na víc modelů-pamět a asi 2,4když už tak už:-).
Poradíte něco do 6000kč nebo to nemá smysl a nepomůžu si?
Jirka

Za cenu okolo 6k Kč by som išiel do JR PROPO xg7:
http://elektromodely.com/modely/product_info.php?cPath=11&products_id=6260
JMalik

#86 Příspěvek od JMalik »

S tím technickým popisem něco udělej To je šílený :lol: :lol: :lol:
(kolik to má třeba těch volných mixů ?
3 nebo 6?)
Jenda_84

Re: .

#87 Příspěvek od Jenda_84 »

bbbooo píše:Všem děkuji za rady.
Ještě dotaz když koupím dx7 jaký přijímače na to mohu kupovat-prej už to není jako u 35mhz že koupím jakýkoliv........ .

Přesně tak. Každý výrobce má svůj systém přenosu, někdy jich má dokonce víc třeba Fudaba FASST a FHSS. Spektrum mátěch systémů taky víc DSM2 a nově DSMX. Jestli jsou vzájemně kompatibilní to nevim.
Každopádně při přechodu na 2,4GHz a finančním omezení to chce koukat i na přijímače a třeba si trochu připlatit na rádiu a vzít systém s levnějšíma přijímačema. Ale to taky záleží na tom, kolik modelů plánuješ lítat.
elektromodely.com

#88 Příspěvek od elektromodely.com »

JMalik píše:S tím technickým popisem něco udělej To je šílený :lol: :lol: :lol:
(kolik to má třeba těch volných mixů ?
3 nebo 6?)

Jirko, podľa toho, aký typ modelu, teda heliny 3, plošníky 6.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od František Koudelka »

Ja budu mluvit za sebe taky jsem kupoval radio a sel sem do DX7, ale chtel sem spektrum hlavne proto ze s tim jde letat s malymi hrackymi Eflite, ted ji vyuziji pro mcpx, nekdo tady na spektrum nadava, ale jde asi o zkusennost kazdeho ja mam vysilac cca mesic...nabil jsem ho jednou a za celou dobu mam ted napeti cca 10.3V 8O ...a to jsem lital dost nekdy i kazdy den od pondeli do patku vzdy dve baterky v modelu plus sim....naporgramovani 3D heliny jsem zvladnul v podstate bez pomoci navodu, drobnou pomoc jsem potreboval s gyrem tady pres forum, vysilacka se uz v podstade doprodava je v modulaci DSM2 ted uz spektrum prechazi na DSMX ale oba systemy lze kombinovat coz je taky bez problemu sam na tu vysilacku ted provozuji prijimac DSMX....vysilacka je za super cenu co se taky me sjem zatim plne spokojen ale mam ji jen kratce
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
elektromodely.com

#90 Příspěvek od elektromodely.com »

František Koudelka píše:Ja budu mluvit za sebe taky jsem kupoval radio a sel sem do DX7

DX7 bol prvý DSM2 vysielač, dnes je to už výpredajový model,
ale na rozdiel od Futaby boli vo výpredaji za veľmi zaujímavú cenu.
Nasledovník bude DX7s - cca ako DX8, ale bez TM1000. Cena
pre EU je zatiaľ nastavená zle (ako cena DX8 mínus cena TM1000),
treba trocha počkať - správna cena by mala byť do 249€.
Naposledy upravil(a) elektromodely.com dne ned 08.05.2011 14:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“