lakotamm píše:Ak by som si kupoval Minicorado, išiel by som asi do celouhlíkovej verzie. Tam by som už nemohol použiť axíka 2217/12 - išlo by to hore asi už len 22m/s.)
S tim bych moc nepocital, s 2820/10 mam max spickovou stoupavost 27 m/s, prumer 10s 22 m/s
Vidis a ja to mam na tom MC zmereny a je to proste tak. A to neni zadna cihla, jeno 860g +-
Je to AXI 2820/10 + Ae 10x8 + 3s, ve vysledku prikon kolem 450W
Abu - ani náhodou. Prenikavosť proti vetru 0. Zotrvačnosť 0. Pri prudkom pritiahnutí na rýchlosti mi krídla ohýbalo aj o 15 stupňov a občas som len čakal kedy pukne. Na akrobaciu a termiku som mohol zabudnúť.
Ale lietal som s ňou 4 roky. A za ten čas som sa s ňou toho dosť naučil - myslím, že viac ako ktokoľvek iný.
Holda aké máš otáčky pri tej vrtuli? Ja som mal 10 000. Ale s kvalitným 3 článkom by som mal aj 11k.
Naposledy upravil(a) lakotamm dne sob 30.04.2011 14:08, celkem upraveno 1 x.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
lakotamm píše:Nevyrába sa ocelot náhodou a Xkom? Ja chcem za každú cenu V.
Vyrábal sa ako V, ale mám pocit, že prechod na X bol súčasťou životnosti starých foriem a už sa nerobí. Každopádne si napíš na DSModel, dajú Ti aktuálnu informáciu.
vitousek - skúšal som 900g ale už to nelietalo. 750g je na Sky Lady maximum.
Ten počet otáčok mi ukázal regulátor Jeti Spin po lete a naprogramovaný som ho mal dobre. Samozrejme v plnej záťaži to bolo menej - toto ukázalo max otáčky. Ale dole som na motore nešiel - len som stúpal. Bál som sa roztrhnutia Aeronautky...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Hm, ta SkyLady by měla letět na Endeavour do vesmíru místo krtečka...Ačkoli krteček byl pohádková postava, tohle je spíš béčkové sci-fi fantasy.
Jinak tohle je thread od Vikingovi, thread o SkyLady je jinde....
lakotamm píše:Inak - čo som čítal tak ocelot nieje moc do termiky a tú corado zvláda aj pri 1kg.
Však som písal, že ak chceš rýchle a obratné lietadlo.
Ináč s ním zalietaš aj peknú termiku (samozrejme, že nie takú akú zalietaš s termickým špeciálom).
Proste sa musíš rozhodnúť, čo vlastne chceš - nepočítaj s tým, že nájdeš univerzálne lietadlo aj na termiku aj na rýchlosť.