Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#496 Příspěvek od Klubas »

systemlord píše:Díky za extrémně rychlé rady. Zatím budu používat baterku ze setu a až to budou víc lety než pády, tak tam dám tu silnější. Osobně neznám nikoho s betou nebo něčím podobným v okolí Blanska, takže na to půjdu sám. Na FMS mám nalétáno pár hodin, ale jenom na klávesnici. Zatím jsem v betě místo uhlíkové trubky použil tyč, do křídel dal suché zipy a přidal trochu skelné pásky, tak uvidíme, jak to půjde :)

Tak budu držet palce. až tam pak budeš dávat tu 2200 tak nezapomeň "vydlabat" ty podložky co jsou v trupu nalepeny. Někdo psal že to stačí polít lihem a pak je to jde v pohodě - bez násilí. Mě se osvědčilo ty vyloupané podložky slepit a zespodu na ně dát sucháč. Pak můžeš lítat s 1300 s podložkami a pak vyndáš podložky a můžeš lítat s 2200. Na zálet si počkej na bezvětří! (nejlepší je to v podvečer)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#497 Příspěvek od Martin104 »

Souhlasím s Klubasem já mám podložky pořešené uplně stejně. Jak létám malou baterku nalepím podložky se sucháčem před baterku a při létání s velkou baterkou podložky vyhodím :lol: /chce to fakt hlídat těžiště/. Nemusíš se ničeho obávat já startuju na plný knedlík a trochu silněji betu zahodím mírně nahoru :lol: a je to v klidu. Ze začátku jsem dělal chybu, že jsem betu hodil malou silou a ona se mě zapíchla čumákem před nohy :lol: . Na to přijdeš sám neboj nic je to fakt hodné éro a když jsem se sní naučil létat já tak už snad každy musí také :lol: :lol: .
http://martin104b.galerie.cz/
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od Klubas »

Tak já to shrnu
1. vždy se hází proti větru, když ji hodíš po větru tak to téměř jistě zapíchneš čumákem do země, ale jestli půjdeš za bezvětří tak to máš vyřešený
2. určitě si pohlídej to těžiště, jinak se ti za letu bude Beta houpat a to určitě není nic příjemného.
3. přistávej proti větru, Beta bude pomalejší a přistání jednodušší
4. před letem si zkontroluj výchylky křidélek, výškovky a směrovky - všechno by mělo být v rovině (bacha na ty křidélka)
5. jakmile ji dostaneš do vzduchu začni pomalu stoupat, možná budeš muset potlačovat (docela se vzpíná) vystoupej do rozumné výšky a vypni motor a krouži dolů, do zatáček dávej malý náklon ať zbytečně neztrácíš výšku
6. najdi si vhodnou plochu na létání - nejlépe travnatá louka bez stromů, silnic a lidí. bacha na dráty vysokého napětí - ruší i 2,4ghz!
7. když už budeš lepit, tak si dej bacha na směs lepidlo+aktivátor. Když na lepidlo stříkneš aktivátor, už na to nešahej, nebo si spálíš prsty jako já :D (bolí to dost :D)
8. hodně zdaru a napiš jak to dopadlo! :)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
chrpos

#499 Příspěvek od chrpos »

Nazdarek tak mi manzelka udelala velikou radost a vcera mi koupila betu.No radost mam jak maly kluk.akorat jsem byl docela nastvany jak tam nalepili ty samolepky!!Ja nevim jak u vas,ale ja to mel silene to by jste museli videt jinak parada.Jen stale koumam,jak vyresit anteny od prijimace zda to protahnout ven nebo to jen nechat plandat vevnitr trupu??!poradite mi?diky :P
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#500 Příspěvek od Klubas »

Antény nechat vevnitř. Mám je tam volně hned vedle baterky a zatím žádné rušení nebylo.
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#501 Příspěvek od UŤU »

U těch samolepek jsem taky pěkně zuřil některé mám nakřivo a část jich byla do polovina odlepená a tudíš se přichytli k tomu igelitu ve kterém to bylo zabalené! :roll:
http://utu79.rajce.idnes.cz/
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od Borek »

systemlord píše:Zdravím všechny, tak jsem taky neodolal a jako naprostý začátečník koupil betu a v nejbližší době se ji pokusím zalétat. Teď se zeptám na asi hodně blbou otázku - koupil jsem si z hc tuhle baterku: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8934 a má jiný silový konektor (kulaté dutinky) než má regulátor v betě (ploché konektory). Existuje něco jako redukce, aby tam šla tahle baterka dát?

Přesně stejný problém jsem měl. Osobně jsem to vyřešil spájením redukce, ale lepší řešení asi bude ustřihnout na straně regulátoru ten Dean (T-konektor) a napájet tu XT60ku. Já jsem XT60 koupil normálně v modelářském obchodě (mimochodem, na žádost tam dokonce pájejí konektory sami).
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Borek
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od Borek »

Klubas píše:Antény nechat vevnitř. Mám je tam volně hned vedle baterky a zatím žádné rušení nebylo.

Souhlasím. Zatím jsem anténu fušersky nechával zcela volně v čumáku u baterky a nikdy jsem neměl problém (taky jsem neletěl nikdy dál než cca 500 m).
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#504 Příspěvek od Klubas »

Tak to jsem rád že jsem zrovna chytil dobrý kus, samolepky se mi neodlepují. Pánové co si myslíte o tomhle letadle? http://www.telink.eu/cz-detail-101091-a ... omentar331
Možná bych Pipera vzal až po tomhle poletovadle. Ty 2m rozpětí a malá hmotnost mě na tom docela láká :D
Borek
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od Borek »

Klubas píše:Tak já to shrnu
1. vždy se hází proti větru, když ji hodíš po větru tak to téměř jistě zapíchneš čumákem do země, ale jestli půjdeš za bezvětří tak to máš vyřešený

Obecně, ale u prvních letů zvlášť, bych byl u Bety velmi konzervativní, co so větru týče: do větru ona moc není a docela špatně proniká větrem. Většina mých pádů je podcenění síly větru (člověk si říká, hodím si to a uvidím...)

Jinak já jsem Betu házel i po větru a dobrý :-) (ale bylo to s rozeběhem).

4. před letem si zkontroluj výchylky křidélek, výškovky a směrovky - všechno by mělo být v rovině (bacha na ty křidélka)

BTW, moje vysílačka má možnost přepnout na poloviční výchylky serv, což mi pro začátek přijde jako naprosto skvělá věc, hodně se tím zpomalí reakce na povely pilota, což u začátečníka je docela plus. Dlouho jsem to používal, než jsem přešel na plné výchylky.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od Klubas »

Borek píše:Já jsem XT60 koupil normálně v modelářském obchodě (mimochodem, na žádost tam dokonce pájejí konektory sami).

Co to je za obchod kde to pájejí? Mám z toho docela strach, nikdy jsem nic nepájel tak si nechci oddělat regl a baterku..
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#507 Příspěvek od Klubas »

Borek píše:
Klubas píše:Tak já to shrnu

Obecně, ale u prvních letů zvlášť, bych byl u Bety velmi konzervativní, co so větru týče: do větru ona moc není a docela špatně proniká větrem. Většina mých pádů je podcenění síly větru (člověk si říká, hodím si to a uvidím...)

Jinak já jsem Betu házel i po větru a dobrý :-) (ale bylo to s rozeběhem).

BTW, moje vysílačka má možnost přepnout na poloviční výchylky serv, což mi pro začátek přijde jako naprosto skvělá věc, hodně se tím zpomalí reakce na povely pilota, což u začátečníka je docela plus. Dlouho jsem to používal, než jsem přešel na plné výchylky.

S rozběhem ano, ale já blbec jsem jednou byl lítat za docela silnýho větru. 1. let jsem to hodil proti a docela to ušlo, ale pak jsem přistál a neuvědomil jsem si to a asi na 3/4 plnyu jsem to hodil po větru.. :oops: Okamžitě to šlo čumákem do země, naštěstí se nic nestalo, jen se zmačkalo pár kuliček :D
Borek
Kontaktovat uživatele:

#508 Příspěvek od Borek »

Klubas píše:
Borek píše:Já jsem XT60 koupil normálně v modelářském obchodě (mimochodem, na žádost tam dokonce pájejí konektory sami).

Co to je za obchod kde to pájejí? Mám z toho docela strach, nikdy jsem nic nepájel tak si nechci oddělat regl a baterku..

http://www.vrtechnik.cz/store/ (je to v Ústí nad Labem - Trmicích).
lupin

#509 Příspěvek od lupin »

Chlapaci potřebuji poradit.Při nabijeni přes nabíječ se setu po napojení na zdroj se rozsvítí tři zelené diody.Pak po napojeni aku zčervenají a postupně přechazejí do zelené.
Od včera mě poslední dioda zůstava stale červená.
Co to muže být.Nejlepší je že mam sharka 2.Ale jsme přestěhovaní a nemůžu ho najít.

Manželka před vánocema uklízela :D
Ještě zavidím těm co jim manželky kupují letedla!!!! :wink:
Vladanmyska

#510 Příspěvek od Vladanmyska »

Hoši, když jsme u toho větru, kde koukáte na předpoveď větru ? V rámci celé České republiky, nějaká třeba mapa jak bude foukat bo tak něco ??

edit : něco jsem našel - http://www.medard-online.cz/index.php
Hitec Optic 6----------------Blade DancerEasy GliderCessna 480Beta 1400 , 6x4 APC , více lepidla než EPP :-D
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“