Vyřazení Mi-24
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
DObře...
V bodu A dojde k ohrožení. Řekněme že někdo zjistí, že Cessna naložená nějakou zemědělskou bombou míří z letiště poblíž města nad krajské město, kde to chce odpálit. Doba letu v desítkách minut.
V bodě B, vzdáleném 300km máme leteckou základnu s Mi-24 i L-159 držícími pohotovost proti takové hrozbě.
Oba stroje odstartují.
Kontrolní otázka, který stroj má šanci cíl zničit?
V bodu A dojde k ohrožení. Řekněme že někdo zjistí, že Cessna naložená nějakou zemědělskou bombou míří z letiště poblíž města nad krajské město, kde to chce odpálit. Doba letu v desítkách minut.
V bodě B, vzdáleném 300km máme leteckou základnu s Mi-24 i L-159 držícími pohotovost proti takové hrozbě.
Oba stroje odstartují.
vybavení pro likvidaci nízkoletících cílů kopírujících terén ...
dosah - akční rádius ... na kolika že základnách sou MI-24 ?
logika :
nízkoletící cíl v místě x mířící ASI na y ... no pokud letí 300
jak ho asi dostihne MI-24 pokud na něj nepočká ?
použití mi-24 proti nízkoletícím cílům je uplně mimo, já to chtěl napsat mírněji ...
jakouže mají výzbroj :
pohyblivé střelecké stanoviště USPU-24 se čtyřhlavňovým rotačním kulometem ráže 12,7 mm typu 9A-624
to je pokud vím JEDINÁ výzbroj standartně používaná která by teoreticky šla použít proti letícímu cíli ...
pokud teda nemáš koule a nebudeš ho kropit S-5KO nebo S-5MO ráže 57 mm
tvuj kamarád pilot ti říkal že MI-24 by nasadil proti nízkoletícím cílům ?
opravdu ti řikal že by to použil proti letícím cílům ?
ps pokud vím tak PLŘS R-60 M nebyla nikdy zavedena ...
takže tak ... plus nehledě na to že opravdu nevím že by mi-24 byla vybavena úpravou řízení palby proti letícím cílům, tam se mohu mílit ale sem přesvědčen že nikoliv
logika :
použití mi-24 proti nízkoletícím cílům je uplně mimo, já to chtěl napsat mírněji ...
jakouže mají výzbroj :
pohyblivé střelecké stanoviště USPU-24 se čtyřhlavňovým rotačním kulometem ráže 12,7 mm typu 9A-624
to je pokud vím JEDINÁ výzbroj standartně používaná která by teoreticky šla použít proti letícímu cíli ...
ps pokud vím tak PLŘS R-60 M nebyla nikdy zavedena ...
takže tak ... plus nehledě na to že opravdu nevím že by mi-24 byla vybavena úpravou řízení palby proti letícím cílům, tam se mohu mílit ale sem přesvědčen že nikoliv
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
RiMr píše:DObře...
Oba stroje odstartují.
byl si rychlejší :-d tohle sem přesně chtěl říct
pozor na nasraný čmeláky
SOVA is YouR CO-pilot
- Kontaktovat uživatele:
V každém konfliktu, kde dojde ke střetu pozemních sil, hraje obrovskou roli, krom jiného, psychika. Když za vámi stojí (nad vámi visí) několik 11 tunových monster a sype na protivníka munici jako král sůl, ve známé pohádce, je to podstatná morální opora, stejně jako na druhé straně to působí děs a hrůzu...RiMr píše:...zbraň primárně určená k přímé bitevní podpoře pozemních vojsk a ničení tanků...
viz. video (třeba 0:33 a další):
http://www.youtube.com/watch?v=7fX3t5bg7N4
A ještě roztomilá poznámka z jiného videa o mi-24:
The most feared of all soviet helicopters. Never smile at the crocodile
Milan Nes píše:AR1 ...
logika :
jakouže mají výzbroj :
Já jsem nepsal, že je to můj kamarád. Já jsem psal, že mám informaci od vojáka resp. pilota právě Mi-24. Takže zatímco ty zde s Rimrem teoretizuješ na internetu, já ti můžu dát tuhle informaci. Chápu, že je přednější zde vykřikovat vlastní názor, ale pokud myslíš, že to víš líp a chlap co to lítá a asi velmi dobře zná možnosti a vlastnosti tohodle vrtulníku je pitomec, budiž. Já tě přesvědčovat nebudu. A je jen škoda, že nebudeš svoje názory takhle sebejistě konftontovat s někým kdo to opravdu zná. Já to nejsem.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
qq píše:...je to podstatná morální opora, stejně jako na druhé straně to působí děs a hrůzu...
neříkám že ne, ale o tom tento akademický spor není.
Nehledě na to, že to (Mi-24 děsící armády) v dnešní době může působit tak v Africe (na tamní bojůvky ideální mašina). Případný moderní profesionální armáda-protivník by si s Mi-24 na elektronickém bojišti poradila velmi rychle. Ani by nestačila otevřit solničku... Viz pár pokusů v Iráku. Ony ale i v Afgánistánu v asymetrické válce měly Mi-24 vysoké ztráty. Stejně tak v Čečně.
EDIT: V Afgánistánu oficiálně 102 ztracených Mi-24, z toho 79 sestřeleno, zbytek nehody.
logika :
jakouže mají výzbroj :
Já jsem nepsal, že je to můj kamarád. Já jsem psal, že mám informaci od vojáka resp. pilota právě Mi-24. Takže zatímco ty zde s Rimrem teoretizuješ na internetu, já ti můžu dát tuhle informaci. Chápu, že je přednější zde vykřikovat vlastní názor, ale pokud myslíš, že to víš líp a chlap co to lítá a asi velmi dobře zná možnosti a vlastnosti tohodle vrtulníku je pitomec, budiž. Já tě přesvědčovat nebudu. A je jen škoda, že nebudeš svoje názory takhle sebejistě konftontovat s někým kdo to opravdu zná. Já to nejsem.
teď si mne rozesmál .. terorizuju internet ?
mno pořád si mi nevysvětlil jak to de nasadit proti letícím cílům, popravdě pochybuju že to by právě říkal tvůj teda známý pilot
protože jak sem psal, nevím ot om že by mi-24 kdy disponoval výzbrojí proti letícím cílům, tak envím jak by proti ní mohl působit
pokud jakákoliv akademická diskuse která nezdílí tvůj názor je terorismus tak to je mi líto ...
ne mne by zajímalo jak s mi-24 chceš cokoliv dohnat a pak navíc sestřelit ... já samozřejmě pokud mi řekneš že se dělá nějaká verze která má vybavení proti LETÍCÍM cílům ihned sklapnu a předevšema se ti omluvím
mi přijde že si svého známého asi špatně pochopil, mimochodem muj soused je pilot :-d a z doby kdy sem dělal ještě kity tak mám pár známejch z Čáslavy tak se jich optám ale já čerpám údaje zejméan z odborné literatury
jinak velká pravda mi-24 měl děsivej účinek na pozemní cíle, budil hrůzu ale tady se bavíme v nasazení proti letadlum
SOVA is YouR CO-pilot
to AR1
omlouvám se jestli sem se tě nějak dotknul ale ty sis začal první s tou narážkou na 1991 jinak sem byl neutrální
a myslím si že ses lehce nechal unést ...
už nebudu sem přispívat dokud si neověřím fakta ale zatím sem prošel
co mám dotupné podklady a nikde sem nenašel že by MI-24 byl
upravován pro vedení boje proti letícím cílům
(dost let sem dělal kity takže sem se o tuhle problematiku zajímal jinak bych sem nepsal)
jinak i s logiky věci mi to přijde že si to minimálně vytrh z kontextu
jestli tvuj známej nemyslel užití mi-24 jako bitevníku místo alky na kterou se dělají za tímto účelem standartně sety výzbroje a je na to přizpůsobena kde mi-24 samozřejmě má proti alce výhodu v některých aplikacích ale to je už uplně jinde
omlouvám se jestli sem se tě nějak dotknul ale ty sis začal první s tou narážkou na 1991 jinak sem byl neutrální
a myslím si že ses lehce nechal unést ...
už nebudu sem přispívat dokud si neověřím fakta ale zatím sem prošel
co mám dotupné podklady a nikde sem nenašel že by MI-24 byl
upravován pro vedení boje proti letícím cílům
(dost let sem dělal kity takže sem se o tuhle problematiku zajímal jinak bych sem nepsal)
jinak i s logiky věci mi to přijde že si to minimálně vytrh z kontextu
jestli tvuj známej nemyslel užití mi-24 jako bitevníku místo alky na kterou se dělají za tímto účelem standartně sety výzbroje a je na to přizpůsobena kde mi-24 samozřejmě má proti alce výhodu v některých aplikacích ale to je už uplně jinde
SOVA is YouR CO-pilot
Takže zatímco ty zde s Rimrem teoretizuješ na internetu, já ti můžu dát tuhle informaci
tohle o nás napsal AR 1
přečet sem to od zdzd a ještě prolez co za výzbroj dodávali do mi-24
takže nikdy se nepoužívaly protiletecké střely pro výzbroj MI-24
max další podvěsné kanony
(mimochodem v USA byl boj o vyzbrojení apachu sidewinderama a to byl vrtulník o několik generací jinde a navíc velmi flexibilní a obratný)
v téhle jednotce byly co sem pochopil umístěny jako součást PVO proti
jiným vrtulníkům bez uspěchu jako součást obrany, vzhledem k tomu typu užití mohli mít dostatečný akční radius a mohly být použity ale podle
toho co sem načet bez úspechu spíše v roli průzkumníků a hledačů
jinak zajímavé počtení děkuju
tohle o nás napsal AR 1
přečet sem to od zdzd a ještě prolez co za výzbroj dodávali do mi-24
takže nikdy se nepoužívaly protiletecké střely pro výzbroj MI-24
max další podvěsné kanony
(mimochodem v USA byl boj o vyzbrojení apachu sidewinderama a to byl vrtulník o několik generací jinde a navíc velmi flexibilní a obratný)
v téhle jednotce byly co sem pochopil umístěny jako součást PVO proti
jiným vrtulníkům bez uspěchu jako součást obrany, vzhledem k tomu typu užití mohli mít dostatečný akční radius a mohly být použity ale podle
toho co sem načet bez úspechu spíše v roli průzkumníků a hledačů
jinak zajímavé počtení děkuju
SOVA is YouR CO-pilot
PRODEJME VŠE, NĚMCI NÁS UCHRÁNÍ A OPĚT NAD NÁMA BODOU LÉTAT ÉRA S KŘÍŽEMA JAKO PŘED X LETY........MIMOCHODEM NA MI-24 ( KROM MNOHO DALŠÍCH TYPŮ RUSKÝCH STROJŮ) JSEM DĚLAL TECHNIKA TAK SE RADĚJI DO TÉTO DISKUSE NEBUDU ZAPOJOVAT, PROTOŽE TOLIK ODBORNÍKŮ NA JEDNOM MÍSTĚ, KTEŘÍ ÉRO VIDĚLI JENOM NA OBRÁZKU A TADY DĚLAJÍ TECHNICKÉ ROZBORY JAKO BY TENTO STROJ ZKONSTRUOVALI MNE DOCELA PŘEKVAPUJE. JSEM ZVĚDAV JESTLI SE TU OBJEVÍ TEN PŘECHYTRALÝ TÝPEK, KTERÝ MI TVRDIL DO OČÍ, ŽE V ŽATCI NA LETIŠTI BYLI NAŠE MIGY SCHOVANÉ POD ZEMÍ A TVRDIL MI TO I PŘESTO, ŽE JSEM MU ŘEKL, ŽE JSEM TAM DĚLAL PŘÍMO TECHNIKA NA MIG 21 PFM, MIG 29 ....A TO AŽ DO ZRUŠENÍ ZÁKLADNY
PRÝ TO VIDĚL NA VLASTNÍ OČI...ASI TO BYLO JINÉ ŽATECKÉ LETIŠTĚ......

Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
ZIPP píše:... JSEM ZVĚDAV JESTLI SE TU OBJEVÍ TEN PŘECHYTRALÝ TÝPEK, KTERÝ MI TVRDIL DO OČÍ, ŽE V ŽATCI NA LETIŠTI BYLI NAŠE MIGY SCHOVANÉ POD ZEMÍ ...
Lidi blbnou a nerozlišujou mezi ÚLem a něčím jiným.
Pro někoho je cokoliv, na čem roste tráva zkrátka podzemí.
Nedávno mě tvrdil jeden expert totéž o letišti Líně - tam je volně přístupný rozptyl se 12 ÚLy.
No a na téma "raketová sila v ČR" nebo "SS-20 na území ČSSR" je to katastrofa, to je samej "svědek, co je viděl" a "makáč, co u nich byl" atd.