Vyřazení Mi-24

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
zdzd

#31 Příspěvek od zdzd »

arda1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od arda1 »

Mám Náměšť za prdelí(doslova) a ty M-24 jsou jeden z důvodů proč jsem chtěl seknout s lítáním- vynoří se vždy tak nepozorovaně že se až člověk lekne. Na pokoukání super- ale s érem v luftě nic moc... obzvláště když lítaj tak že doslova kopírují terén- takže mám s jejich vyřazení smíšené pocity. Na jednu stranu jsou to pěkný mašiny- na druhou se s nima s modelem srazit- nic moc. A pokud zruší tady letiště - zmiznou i Alky který lítaj stejně zákeřně a v malých výškách. Takže já jsem i docela i pro zrušení Náměště jako letiště celkově-arda1BOT
ICQ 638556901
corona

#33 Příspěvek od corona »

arda1 píše:Mám Náměšť za prdelí(doslova) a ty M-24 jsou jeden z důvodů proč jsem chtěl seknout s lítáním- vynoří se vždy tak nepozorovaně že se až člověk lekne. Na pokoukání super- ale s érem v luftě nic moc... obzvláště když lítaj tak že doslova kopírují terén- takže mám s jejich vyřazení smíšené pocity. Na jednu stranu jsou to pěkný mašiny- na druhou se s nima s modelem srazit- nic moc. A pokud zruší tady letiště - zmiznou i Alky který lítaj stejně zákeřně a v malých výškách. Takže já jsem i docela i pro zrušení Náměště jako letiště celkově-arda1BOT
Jo, ať to zrušej i s letištěm.
Pak nebudou mít ufouni strach, udělaj víc kruhů v obilí a třeba tě při pilotáži modelu vyplaší jejich lítající talíř!

:lol:
corona

#34 Příspěvek od corona »

zdzd píše:Ehm, těch osm vojáků by v bitvě v Mi-24 na tom bylo asi tak stejně, jako v žebřiňáku. Ten přepravní prostor prostřelíš téměř vzduchovkou. Kulka proletí, škody nenadělá. Alobal pak přelepíš leukoplastí.
V bitvě asi jo, ale bral jsem to ze stránky přepravní možnosti pro civilní použití.
qq
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od qq »

arda1 píše:Mám Náměšť za prdelí(doslova) a ty M-24 jsou jeden z důvodů proč jsem chtěl seknout s lítáním- vynoří se vždy tak nepozorovaně že se až člověk lekne. Na pokoukání super- ale s érem v luftě nic moc... obzvláště když lítaj tak že doslova kopírují terén- takže mám s jejich vyřazení smíšené pocity. Na jednu stranu jsou to pěkný mašiny- na druhou se s nima s modelem srazit- nic moc. A pokud zruší tady letiště - zmiznou i Alky který lítaj stejně zákeřně a v malých výškách. Takže já jsem i docela i pro zrušení Náměště jako letiště celkově-arda1BOT
Vždycky, když se někde ruší vojenský útvar, tak domorodci jásají (i když ne všichni). Po čase jich veliká část naříká. Proč? Je to prosté. Hospody pak mají menší obraty, obchody všeho druhu mají menší obraty, stoupne nezaměstnanost, nebo odejdou mladé rodiny (u pilotů zvlášť). Atd, atd, atd... Stejně, jako to bylo v Hradci Králové, když vypakovali letce, stejně jako v Uherském hradišti, Kroměříži,... Všude nejdřív hurá, potom brek. Samozřejmě, že jsou skupiny, které to prakticky nezasáhne... Ale kdybychom byli aspoň trochu, jako v zemích, kde si své armády váží, kde je jim příjemné, že můžou říct, že mají ve svém městě vojenskou posádku, bylo by to fajn...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Milan Nes »

corona píše:
zdzd píše:Ehm, těch osm vojáků by v bitvě v Mi-24 na tom bylo asi tak stejně, jako v žebřiňáku. Ten přepravní prostor prostřelíš téměř vzduchovkou. Kulka proletí, škody nenadělá. Alobal pak přelepíš leukoplastí.
V bitvě asi jo, ale bral jsem to ze stránky přepravní možnosti pro civilní použití.

:lol: dooobrej for

videl si nekdy pouziti mi-24 pro civilni ucely ?
dokazes si predstavit provozovat pro civilni ucely neco co ma 3 krat drazsi letovou hodinu mozna i vic jak klasicka heli ? spis tak 5 krat :-d
to bych rovnou jako transporter doporucil dvoumistne letajici hrabe ...

ps jo zazil sem mi-24 pro civilni ucely, kdyz nas svezli na detskym dnu :-d
pravda to bylo tesne po padu komancu a to pristani mi-24 na fotbalovem hristi pravda to byl zazitek pro skrvne kterym sem byl tenkrat
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
AR1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od AR1 »

Milan Nes píše:
pravda to bylo tesne po padu komancu a to pristani mi-24 na fotbalovem hristi pravda to byl zazitek pro skrvne kterym sem byl tenkrat

Loni?
AR1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od AR1 »

Myslím, že to dneska funguje jinak. Válka jako taková nebude - to by nás smetli hned a je jedno jestli máme 10 nebo 50 vrtulníků. Jediné USA mají zbraně jako ucelený systém - od družic po ponorky. K čemu je supermoderní letado nebo vrtulník, pokud se posuzuje pohledem jako na Spitfire? Stoupání, obratnost, ráže kanonu. Družicový systém, Awacs, spojené navádění střel vzduch -země ve spojení s pozemní technikou...To nikdy mít nebudeme a nemá smysl o to ani usilovat.

Dnešním problémem je terorizmus, a je jedno odkud. A každá země se proti němu bude muset umět bránit i vojensky. Vyřazením vrtulníků nebudeme mít ochranu proti nízko letícím pomalým cílům. ALca určitě nedokáže vrtulník 100% nahradit. Koncepce Mi24/35 je zastaralá, ale právě změnou poměrů stále použitelná.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Milan Nes »

AR1 píše:
Milan Nes píše:

Loni?

ne to byl rok cca 1991 :)
SOVA is YouR CO-pilot

Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Milan Nes »

AR1 píše:Myslím, že to dneska funguje jinak. Válka jako taková nebude - to by nás smetli hned a je jedno jestli máme 10 nebo 50 vrtulníků. Jediné USA mají zbraně jako ucelený systém - od družic po ponorky. K čemu je supermoderní letado nebo vrtulník, pokud se posuzuje pohledem jako na Spitfire? Stoupání, obratnost, ráže kanonu. Družicový systém, Awacs, spojené navádění střel vzduch -země ve spojení s pozemní technikou...To nikdy mít nebudeme a nemá smysl o to ani usilovat.

Dnešním problémem je terorizmus, a je jedno odkud. A každá země se proti němu bude muset umět bránit i vojensky. Vyřazením vrtulníků nebudeme mít ochranu proti nízko letícím pomalým cílům. ALca určitě nedokáže vrtulník 100% nahradit. Koncepce Mi24/35 je zastaralá, ale právě změnou poměrů stále použitelná.

jaká zbraň z teroristického hlediska je nízkoletící pomalý cíl který by uměla mi-24 odstranit ?
(doopravdy by mne to zajímalo)
leda útok piperem :) nebo jiným vrtulníkem ? ale nevím ani o jednom že by se kdekoliv stalo ... obojí je lehce nepraktické
spíš bych to chápal proti pozemním cílům ale na to MI-24 moc šťastná neni ...
SOVA is YouR CO-pilot

RiMr
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od RiMr »

AR1 píše:Vyřazením vrtulníků nebudeme mít ochranu proti nízko letícím pomalým cílům. ALca určitě nedokáže vrtulník 100% nahradit. Koncepce Mi24/35 je zastaralá, ale právě změnou poměrů stále použitelná.

Otázka je, jestli ale na tuto činnost není zbraň primárně určená k přímé bitevní podpoře pozemních vojsk a ničení tanků trošku drahá sranda.
Ono toto (pokropit z kulometu nějakého naloženého Čmeláka mířícího na Hrad) dokáží splnit i naše vyzbrojené sedumnáctky resp. stosedumdesátjedničky, které toho navíc převezou trochu víc :)
Ale ono s tím nasazením vrtulníků proti nízkoletícím pomalu letícím cílům jsi celkově trošku mimo, protože aby taková obrana byla efektivní, muselo by být území ČR pokryto sítí základen s těmito pomalými stroji. Oni ti teroristi nepoletí vždycky nad tou jednou základnou co máme :)
A když se dosypou na místo zásahu na druhém konci ČR dvě tři hodiny po "akci", tak můžou tak vozit kameramany z Novy natáčející následky.

K tomu jsou právě Alcy ideální. Rychlostí přes 900km/h se dokáže na našem území dostat kamkoliv relativně rychle a se svojí minimálkou a moderním vybavením včetně kanónu dokáže i pomalé cíle "sejmout". Když dokáže trefit nehybný cíl v noci na zemi, pravděpodobně bude mít slušné šance i na pomalý cíl v letu. Akční rádius 1500 - 2500 km je taky dostatečný...

Mě se ale MI- 24 taky líbí, aby nedošlo k mýlce. :D
Naposledy upravil(a) RiMr dne ned 24.04.2011 17:13, celkem upraveno 1 x.
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Milan Nes »

jo a ještě detail, čím že by ta mi-24 efektivně zneškodnila nízko letící pomalý cíl ?

nehledě na to že by musela bejt v jeho dráze jinak by neměla šanci ho zadržet ... leda by na něj čekala ...
SOVA is YouR CO-pilot

corona

#43 Příspěvek od corona »

Milan Nes píše:..
:lol: dooobrej for

videl si nekdy pouziti mi-24 pro civilni ucely ?
..

Sice jsem to neviděl úplně pro civilní účely, ale odnést několik osob tím lze.
Jak už jsem psal - nevím, kolik co stojí, nevidím do toho.

Když už je tu nějaký systém zaběhlý, jeví se mi lepší ho ještě provozovat, než likvidace a náhrada něčím možná ještě dražším, kde zahučí zase fůra miliard do nějakých dalších nových podvodů (jako byly ty aférní nákupy prošlých dílů a munice ze zahraničí přes nějakou ksindlfirmu).

Ale nakonec - je mi to fuk, v Žatci taky stojí Panasonic na pláni, kde byla skoro nová betonová ranvej, zisky tečou pryč a jede se na druhý daňový prázdniny, u linek stojej z 90% cizinci.
Kéž by tedy likvidaci Mi-24 a jejich náhradu řešili nějací skutečně fundovaní, jímž nejde jen o vlastní kapsy....
AR1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od AR1 »

RiMr píše:
AR1 píše:Vyřazením vrtulníků nebudeme mít ochranu proti nízko letícím pomalým cílům. ALca určitě nedokáže vrtulník 100% nahradit. Koncepce Mi24/35 je zastaralá, ale právě změnou poměrů stále použitelná.

Otázka je, jestli ale na tuto činnost není zbraň primárně určená k přímé bitevní podpoře pozemních vojsk a ničení tanků trošku drahá sranda.
Ono toto (pokropit z kulometu nějakého naloženého Čmeláka mířícího na Hrad) dokáží splnit i naše vyzbrojené sedumnáctky resp. stosedumdesátjedničky, které toho navíc převezou trochu víc :)
Ale ono s tím nasazením vrtulníků proti nízkoletícím pomalu letícím cílům jsi celkově trošku mimo, protože aby taková obrana byla efektivní, muselo by být území ČR pokryto sítí základen s těmito pomalými stroji. Oni ti teroristi nepoletí vždycky nad tou jednou základnou co máme :)
A když se dosypou na místo zásahu na druhém konci ČR dvě tři hodiny po "akci", tak můžou tak vozit kameramany z Novy natáčející následky.

Vážně? Ono asi záleží odkud čerpáš informace. Já třeba od vojáků z povolání, a tohle konkrétně od pilota Mi-24. A že právě Alca nahradí vrtulník je takové milé tvrzení, jakože pomalý letadlo nahradí vrtulník. Hodně ho nahradí, jistě ne zcela.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od AR1 »

Milan Nes píše:jo a ještě detail, čím že by ta mi-24 efektivně zneškodnila nízko letící pomalý cíl ?

nehledě na to že by musela bejt v jeho dráze jinak by neměla šanci ho zadržet ... leda by na něj čekala ...

Tomuhle nerozumím.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“