parkjet

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
siki
Kontaktovat uživatele:

parkjet

#1 Příspěvek od siki »

Zdar modeláři! Hodlám postavit nějaký park jet. Stále se rozmýšlím jaký, a tak bych se vás rád zeptal na váš názor. Máte s park jety nějakou zkušenost, případně jaký park jet byste mi doporučili? Mezi horké favority bych řadil známé modely F-18 nebo F-15 z dílny Steva Shumata. Moje další otázka je ohledně pohonu. Stačilo by podle vás něco jako tohle : http://www.bel-shop.eu/detail342.html ? Díky za odpovědi.
dusi
Kontaktovat uživatele:

Re: parkjet

#2 Příspěvek od dusi »

siki píše: Mezi horké favority bych řadil známé modely F-18 nebo F-15 z dílny Steva Shumata. Moje další otázka je ohledně pohonu. Stačilo by podle vás něco jako tohle : http://www.bel-shop.eu/detail342.html ? Díky za odpovědi.

Kolega na mém webu "pajlotmato" postavil F-18 Horneta z Depronu a poháněl jej myslím že AC mini ST a tříčlánkem a teď dokončil Grippena a ten létá na MIG 400/6V 3:1 a se sedmičlánkem GP1100 na 9x5 vrtuli. V galerii jsou i foto s popisem.
Pokud máš dost rychlé a přesné ruce, tak stíhačky nemusí být nutně jen s drahým vybavením.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Jde o to jestli chces "jeta" ktery bude jen vypadat jako stihac a litat krokem, nebo jestli to ma mi i trosku stihackovity letovy projev. Pro pomaly let staci nejaky normalnejsi pohon s vetsi vrtuli, ale pro stihackovou rychlost to chce vysoke otacky a malou vrtulku s velkym stoupanim. Starty s touhle kombinaci jsou trochu slozitejsi, ale pak ve vzduchu se to rozleti a je to vpohode. Jinak mam vyborne zkusenosti s malym Mirage 2000 (50cm, 230g vrtulka 5"x4.5"), je dobre ovladatelny v plne rychlosti i na minimalce. Je to dobry cviceni na postreh :wink:
Naposledy upravil(a) Abu dne úte 10.04.2007 14:19, celkem upraveno 1 x.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Dave0402
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dave0402 »

F-15ku podle plánku Steva jsem si postavil před 2mi roky, ale letové vlastnosti mi přišly nějaké takové divné :roll:

Ale možná že za to také částečně mohl pohon - Velký Modrý MP JET a vrtule APC 9x6 (akorát si teď nevzpomínám zda to byl typ SF nebo E)

Kdybych znovu stavěl nějaké takové letadlo, tak určitě udělám křídlo s profilem - rovná deska mi zrovna na stíhačku nepřijde jako nejlepší nápad
ydev

Re: parkjet

#5 Příspěvek od ydev »

siki píše:Zdar modeláři! Hodlám postavit nějaký park jet. Stále se rozmýšlím jaký, a tak bych se vás rád zeptal na váš názor. Máte s park jety nějakou zkušenost, případně jaký park jet byste mi doporučili? Mezi horké favority bych řadil známé modely F-18 nebo F-15 z dílny Steva Shumata. Moje další otázka je ohledně pohonu. Stačilo by podle vás něco jako tohle : http://www.bel-shop.eu/detail342.html ? Díky za odpovědi.

Mam na tento motor postavenou F15 od Steva Shumate, z EPP, profil kridla je prehnute EPP pres nosnik. Neleta to zle a diky plosnemu zatizeni se to vyhrabe z kazdeho pruseru.

Mel jsem i F18 z depronu, ale nevydrzela prulet stromem. Naopak F15 hnizdila 2x a ani jsem ji neopravoval.

Abu ji videl letat :)
Bellanca Decathlon 480(rozloženo na jednotlivé kuličky), ButterCup (zelený pluh na vzduch), Mustang P51 skoromaketa (opet zelena, pak obarvena, nakonec rozslapana), F18 Hornet (v popelnici), F15 epp, Mustang od Hackera
ydev

#6 Příspěvek od ydev »

http://misha.alarex.net/rc/index.php?op ... lect&id=10

Nejake video z letani s F18 a F15. Jsou tam k nalezeni i fotky ze stavby.
Bellanca Decathlon 480(rozloženo na jednotlivé kuličky), ButterCup (zelený pluh na vzduch), Mustang P51 skoromaketa (opet zelena, pak obarvena, nakonec rozslapana), F18 Hornet (v popelnici), F15 epp, Mustang od Hackera
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“