Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Billy Bob Bean píše:No to jsi dobrý blázen... 10 palců vrtule... A nehřál se? K tomu letadlu by se hodila větší vrtule to je fakt... Zkusím teda větší rozměr. Já jsem tam měl vrtuli 9x7,5 jenom dvojlistou a poháním to sedmičlánkem Ni-MH 650 mAh. A vydrží to 6 minut letu.
APC 9x7.5 sem zkousel taky.. Lip mi to litalo s 2 listou GWS 9x5.. ale ta trilista 9x7 je jeste lepsi..
S tou 10x8 se to nehralo vubec, protoze to bylo proste primontovany zvenku na cumaku vetrone, takze to nebylo nicim chraneny a tak se to pekne chladilo
Billy Bob Bean píše:Mám takovou otázku. Co se stane když vyrobím křídlo ovládané křidélky bez vzepětí? Bude model trochu hůř ovladatelný anebo to bude dělat něco jiného?
Bude menej stabilný, ale bude lepšie reagovať na krídeká
Billy Bob Bean píše:Mám takovou otázku. Co se stane když vyrobím křídlo ovládané křidélky bez vzepětí? Bude model trochu hůř ovladatelný anebo to bude dělat něco jiného?
Bude menej stabilný, ale bude lepšie reagovať na krídeká
To ano, to aj z môjho Depronového Juniora spraví divocha
Dúfam,že nechceš so mnou polemizovať o stabilite rovného krídla a véčka? Ja lietam, len akrobaty s rovným krídlom a sú stabilné, ale s véčkom by boli viac. Ale neakrobatili by
Dúfam,že nechceš so mnou polemizovať o stabilite rovného krídla a véčka? Ja lietam, len akrobaty s rovným krídlom a sú stabilné, ale s véčkom by boli viac. Ale neakrobatili by
Jasny, kridlo s vzepetim je vic stabilni.. Ono asi zalezi co je to za model..
Tak bezva. Uplácám křídlo bez vzepětí - rovné křídlo. stabilita snad nebude tolik chybět. Už mám přece jen něco málo nalétaného tak by mi to nemuselo dávat moc na prdel. Do křídla dám servo HS-311 - už ho mám koupené a zatím jsem spokojenej jak hezky chodí oproti těm starým čínským mrchám co mám. A je k tomu přidělán i hezký 30cm dlouhý káblík. PAráda. Takže jen hurááááá do dokončení křídla (křídel).
Speciálně pro sarah: Díky za ten tip na trojlistou vrtuli. Já jsem chtěl kupovat tříčlánek a s tou trojlistou vrtulí to má tah jak s dvojlistou a tříčlánkem. Sice na gumičkovém unašeči a přidělaný kondomem to vypadá dost divně, ale je to docela funkční. No a co jsem měl motor v ruce a kotlil to naplno tak se motor lehce hřál. Ale ono se zase ma plnej tak často nelítá.
Včera se mi povedlo potáhnout půlku křídla Butter CUPu depronem. Na žebra jsem použil profil CLARK Y s délkou 240mm. No jakou to má výšku nevím, ale když jsem to z obou stran polepil šestkou depronem tak to je docela tlustý - 40mm. JAk jsem to ohýbal přes náběžku, tak jsem čekal kdy se ozve mocné křupnutí a celý se to roz*sere. Pes náběžku jsem přelepil tu pásku se sklem ať to drží a na to přilepil vrchní "potah", desku depronu. V tom spoji jsem to pořádně prolil purexem. 2 hdinky jsem počkal a popatlal žebra a ohtokovku a potom s tím na kobercu zápasil aby to na to krásně chytlo. Celý jsem to potom oblepil tou super páskou. Jediný co na tom depronu drží. Mohl bych sem přidat aji fotky aby bylo jasně vidět jak se to nemá dělat.
Billy Bob Bean píše:Včera se mi povedlo potáhnout půlku křídla Butter CUPu depronem. Na žebra jsem použil profil CLARK Y s délkou 240mm. No jakou to má výšku nevím, ale když jsem to z obou stran polepil šestkou depronem tak to je docela tlustý - 40mm. JAk jsem to ohýbal přes náběžku, tak jsem čekal kdy se ozve mocné křupnutí a celý se to roz*sere. Pes náběžku jsem přelepil tu pásku se sklem ať to drží a na to přilepil vrchní "potah", desku depronu. V tom spoji jsem to pořádně prolil purexem. 2 hdinky jsem počkal a popatlal žebra a ohtokovku a potom s tím na kobercu zápasil aby to na to krásně chytlo. Celý jsem to potom oblepil tou super páskou. Jediný co na tom depronu drží. Mohl bych sem přidat aji fotky aby bylo jasně vidět jak se to nemá dělat.
Na depron vrele doporucuju Uhu Por, Purex je na to spatnej, .. A na potah kridel si mel pouzit radsi 3mm depron.. Ten 6mm je moc.
No šestka je moc, to je fakt, ale nic jinýho nemám. Ale purex to slepil v pohodě. Akorát mě docela sere jedna věc. Jak to schnulo, tak se mě pokroutil konec křídla, takže to je lehce do vrtule... Což asi není vůbec dobrý.
Billy Bob Bean píše: Mohl bych sem přidat aji fotky aby bylo jasně vidět jak se to nemá dělat.
Na depron vrele doporucuju Uhu Por, Purex je na to spatnej, .. A na potah kridel si mel pouzit radsi 3mm depron.. Ten 6mm je moc.
UHU Por je kontaktní lepidlo, můžeš ho použít na slepení dílů, které k sobě přiložíš. Pokud je potřeba zatížit, zalepit póry nebo typicky horní potah křídla, tak je Purex, který vypění, lepší.
Fotky jak se to má dělat Anebo článek, jak se to má dělat