Butter CUP

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Billy Bob Bean »

No teda nevim co řešíte. Já mám taky v PC celkem hodně práce a programů, ale stejně když widle nevydrží¨dýl jak půl roku celkem svižný, tak co se dá dělat? To chce taky mít disk rozdělenej na víc oddílů. Jeden nechat pro windowz a viry a ostatní cenný věci házet jinam. A holt těch 30 programů to už nějak schroustá. :D
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
dusi
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od dusi »

Billy Bob Bean píše:No teda nevim co řešíte. Já mám taky v PC celkem hodně práce a programů, ale stejně když widle nevydrží¨dýl jak půl roku celkem svižný, tak co se dá dělat? To chce taky mít disk rozdělenej na víc oddílů. Jeden nechat pro windowz a viry a ostatní cenný věci házet jinam. A holt těch 30 programů to už nějak schroustá. :D

Doma mám Win 2000 přes tři roky a pořád svižný. V práci mám několik PC a nemám prblém.
Taky se k nim chovám tak, abych problém neměl.
I když dostávám spousty tipů "mám skvělej soft, zkus". :lol:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Dusi: Skládám ti hlubokou a uctivou poklonu. To snad ani není možné aby winy vydržely 3 roky. I když teda dvoulitry jsou takový víc na prácu a měly by bejt stabilnější. No já už experimentuju s Linuxem konkrétně s Fedora Core 5. Tak snad na to aji přejdu. Už mě ten spybordel začíná .... A proti tomu se prostě neubráním. Stáhl jsem si z tvých stránek ten turbo cad a uvidím, jak se mi povede zvětšit butter CUP, jestli to bude přesně tak jak bych si to představoval tak postavím butercup jinak to vidim na Extra 330 z šestky depronu anebo silnějšího EPP.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Tak jsem si včera vytisknul plány na Butter CUP. No a jaxi jsem se nepohodl s TurboCADem a plán mě to vytisklo v měřítku 2,33:1. Takže z toho mám letadlo o rozpětí 1,9m... Chtěl jsem to postavit z depronu, mám nakoupenou šestku depron. Má smysl to stavět z depronu, anebo mám tu hromadu A4 prostě otočit a natisknout znovu a menší? Chtěl jsem do toho ten malej stříďáček BM2410-12 a jestli by to uvezlo osmičlánek Sanyo Ni-Cd 1700 SCR tak tuto těžkou baterku...
Případně nějaké duralové trubky a smrkové lišty by nebyly problém do toho nacpat.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
sadik

#20 Příspěvek od sadik »

No mám aj plán ButerCupa zväčšeného na rozpätie 1100 ale 1,9m 8O . Možno by to šlo ale určite v krídlach balzový nosník 5-6mm a trup v predu pokiaľ nebudeš dávať podvozok zosilniť ešťe jednou doskou depronu. Dobrú inšpiráciu najdeš tu:http://www.webservis.sk/modelweb/modules.php?name=News&file=article&sid=48
MiniMag
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Billy Bob Bean »

No právě je to teď velké "hovado". S výztuhami počítám, ale nevím jestli to bude nějak létat a hlavně jestli bude 100W motor stačit na to aby se to sunulo dopředu. Ďusí má juniora 1,1m a má v tom plechovku, tak toto moje velký by mohlo taky letět... Akrobata z toho nechci, to ani nejde, spíš něco tak na lehké polétání typu cessna, hezky pomalu, v klidu a v pohodě... Ale vyšlo z toho krásně velké letadlo rozpětí 1,9m a délka od čumáku po zadek 1,3m. Možná to bude třeba rekordně velký deproňák.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
blesk
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od blesk »

buzter cub byla aj předloha pro mé letadlo,celé poslavené z EPP : http://www.fox.eu-cz.info/lmk/index.php?text=45
wroum

#23 Příspěvek od wroum »

blesk píše:buzter cub byla aj předloha pro mé letadlo,celé poslavené z EPP : http://www.fox.eu-cz.info/lmk/index.php?text=45

to dite ale vypada dost nestastne :D
sadik

#24 Příspěvek od sadik »

Záleží aké to bude ťažké ale 100w bude na hrane.
MiniMag
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Tak jsem si rozložil plány křídla na postal a variantu s rozpětí 1,9m jsem silně zavrhl. Teď jsem dostisknul konečně plnány o súprávném rozměru. Bude to mít rozpětí 144cm. Bude to dostatečně velké. Chtěl bych to ovládat křidélkama, Existuje nějaké řešení jak udělat dělené křídlo a křidélka pohánět jedním servem? Asi jsem magor, ale šetřit se musí. Mám jen 2 serva...
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Abu
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Abu »

Billy Bob Bean píše:Tak jsem si rozložil plány křídla na postal a variantu s rozpětí 1,9m jsem silně zavrhl. Teď jsem dostisknul konečně plnány o súprávném rozměru. Bude to mít rozpětí 144cm. Bude to dostatečně velké. Chtěl bych to ovládat křidélkama, Existuje nějaké řešení jak udělat dělené křídlo a křidélka pohánět jedním servem? Asi jsem magor, ale šetřit se musí. Mám jen 2 serva...

To uz je rozumnej rozmer. Ale s tim jednim servem, to bych se na to vykaslal a dal tam dve. Jedno servo na kridylka mam u mensich (do 1m) poletuch s kridlem vcelku, nahon strunou 0.6mm v lanovodu. Pokud trvas na delenem kridle (prace navic, vaha navic, opravdu se to u 1.4m vyplati? Ja budu stavet 1.68m s kridlem vcelku, usetrim minimalne 100g pri stejne pevnosti)...
Dve serva mi neprijde jako nejaka velka financni zatez, Carson Mini za 250,- budou idealni a usetris si praci a komplikace. A mozna i vahu, to jedno servo s dlouhejma nahonama by urcite muselo bejt neco silnejsiho, vetsiho, tezsiho, drazsiho...
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Dobrá Abu asi na tom něco bude. TAk to křídlo zkusím vyrobit nedělené. Mě spíš nenapadá způsob jak to k sobě přilepit s dostatečnou pevností... Ale ještě něco vymyslím. To letadlo mi vychází docela dobře s hmotností. Jestli bude vážit něco přes kilo tak budu mít plošný zatížení něco lehce přes 20g... Chtěl bych do toho letadla hlavně nacpat digitální foťák.

To letadlo nemá v plánech zakreslený křidélka. Jak je mám udělat velký? NEmohl by někdo poradit?
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Abu
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Abu »

Kdyz ty pulky slepis k sobe purexem a prelepis treba balicim papirem lepenym disperzi, tak to bude pevnejsi nez zbytek kridla.

Kridylka - pro hornoplosnik bez akrobatickych ambici bych je dal tak na 35-40% odtokovky (od konce ke stredu, samozrejme), hloubku tak 25-30% hloubky kridla... ale nemam pro to zadne hluboke teoreticke vysvetleni, spis empiricke zkusenosti. Mozna nekdo poradi lip...?
Jo a pokud dodelas kridylka tak to chce zmensit vzepeti, ne uplne na nulu, ale tak zhruba na polovinu toho co je pro rizeni jen smerovkou.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Dobře, děkuji moc. Já tam teda nějaký ten obdélník potom vyřežu. No, ale stejně bych to viděl tak že do toho křídla dám duralovou trubku, uprostřed ji ohnu a tím udělám vzepětí a ještě budu moct tou rourou protághnout káblíky pro serva. Tam z boku vyřežu díru, ale nějak to musím zabezpečit aby mi to ty káblíky neprořezalo.

Dá se nějak od oka určit "nosnost" toho letadla? Když vím že tam mám profil CLARK Y a je dlouhej 240mm. Ať vim jak si mám na váhu dávat bacha.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Abu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Abu »

Ta trubka je podle me nesmysl, depron je celkem pruznej a pri zatizeni se kridlo prohne (vim jak to vypada kdyz delam s 1.2m 0.8kg dvoumotorakem premet). Kdyz tam bude trubka, tak to akorat roztrhne ten depron a vyjede ven. Nebo krdilo praskne tam kde trubka skonci. Dej tam balzovej nosnik, nebo Icko smrk-balza-smrk, jestli si s tim chces hrat.

Nosnost - spocitej si plochu kridla a pak uz podle plosnyho zatizeni a pozadovane rychlosti letu. Pokud to ma litat pomalu, tak u tyhle velikosti a profilu by bylo dobry plosny zatizeni 25 - 35 g/dm2. Kdyz to bude tezsi, bude to potrebovat vetsi rychlost - silnejsi pohon,....
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“