Bezpádlo BeastX Microbeast

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
irto

#916 Příspěvek od irto »

kure87 píše:jo o meister modelbau jsem četl potom jsem ještě viděl někoho na modelbazaru ho nabízet za 3300 což mi přišlo jako hezká cena kterou bych za něj byl ochotný dát. a pokud ne meister modelbau tak potom kdo?

kdokoli

www.rcmarket.cz ji ma i levneji,
http://www.prochymodel.novyshop.cz/124- ... ni-systemy

vyber si skoro kterej koli eshop
Padre

Re: Uhybanie v rotacii

#917 Příspěvek od Padre »

Bizon píše:
Vladimir7 píše:Pot. 1 je nesmysl a na toto nemá žádný vliv...

Toto taky není uplně pravda, přímo na stránkách Beastu píšou že při špatných piruetách se má zkusit "přitvrdit" na Potu1. Většinou je ale špatně to těžiště...

Páni, velmi pekne dakujem za vsetky rady, dozvedel som sa zasa o bestii nieco viac. Procko uz robi piruety ako ma. Bolo to predsa to tazisko!!!!!!!!
Dik vsetkym
petr.fort

Stabilita při zemi

#918 Příspěvek od petr.fort »

Ahoj, mám dotaz, spíš se motám s 500 rexem u země, při startu ovšem po nějaké době než se odlepím má snahu stabilizace klonit model doprava. Něco o tom píšou v manuálu, ale moc jsem to nepochopil. Neporadíte někdo ?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#919 Příspěvek od pkotatko »

Bezpádlovka obecně nemá ráda stání dlouho na zemi s roztočeným rotorem. Chce to roztočit a poměrně rychle odlepit. Na zemi nešahat do cykliky. Tendenci u Beastu klonit doprava jsem zaznamenal pokud byly dost velké vibrace na heli. Jednou jsem nějak proházel listy vrtulky (jeden nový, jeden starý už ubroušený) a v ruce po roztočení to vibrovalo docela dost. Bestii se to nelíbilo a začala pomalu uhýbat deskou cykliky doprava.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
zablabla

#920 Příspěvek od zablabla »

Tak se mi podruhé stalo, že po nějaké době bezproblémové funkce se mi v režimu normal nezastavuje motor.

Probíhá to asi takhle: zapnu vysílač, režim normal, zapnu příjímač,bestie se nainicializuje -rotor stojí. Přidám na kolektivu, rotor se roztočí a když kolektiv stáhnu zpět na nulu tak se sviňa točí dál. Odstaví ho až THRO HOLD (výchozí poloha THRO HOLD nemá vliv).

DX6i, Satelit Spektrum, Microbeast 2.0, regl Align RCE-BL15X 15A.

Vyřešilo to až nové napípání reglu (nové spárování nepomohlo)

Nepotkal se s tím někdo, nebo nenapadá Vás čím to může být ??
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#921 Příspěvek od pkotatko »

Nastav si v radiu v ATV na kanálu plynu třeba 105-110%. Pak by to mělo dát pokoj.
zablabla

#922 Příspěvek od zablabla »

pkotatko píše:Nastav si v radiu v ATV na kanálu plynu třeba 105-110%. Pak by to mělo dát pokoj.

díky
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#923 Příspěvek od oskar 007 »

Dotaz.... :
Když mám helinu osazenou a zalítnutou a chtěl bych vyměnit serva na cyklice. Stačí přepípat reversy ve vysílači a srovnat desku cykliky, nebo musím znova ladit i microbeasta? :?: :idea:
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
krtek2k

#924 Příspěvek od krtek2k »

a co smysl gyrovani cykliky?
optimizace piruety?
ůhel 6st?
Je to opravdu takový problém to pro vlastní klid projet celý?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#925 Příspěvek od pkotatko »

No asi by to stačilo, pokud měníš za ta samá serva. Osobně ale vždy projedu celé natavení znovu. Je to práce na 15 min a mám jistotu.
petr.fort

Trimování za letu, stabilita visu proti pádlu, jak začít?

#926 Příspěvek od petr.fort »

Dá se vytrimovat cyklika za letu na vysílači nebo musím přistát a doladit to za zemi? Vycházím z toho že musí být na výchozí nastavení vše v nule. Nebo lze prostě za letu na vysílači trimovat? Ještě mám dotaz, co je stabilnější ve visu? Pádlo nebo Microbeast? Ideální porovnání na T-REX 500? Máte s tím někdo postřehy? Furt tápám v tom, jestli je lepší začít lítat rovnou s bezpádlem, nebo napřed radši s pádlem?
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

Re: Trimování za letu, stabilita visu proti pádlu, jak začít

#927 Příspěvek od ZeXx86 »

petr.fort píše:Dá se vytrimovat cyklika za letu na vysílači nebo musím přistát a doladit to za zemi? Vycházím z toho že musí být na výchozí nastavení vše v nule. Nebo lze prostě za letu na vysílači trimovat? Ještě mám dotaz, co je stabilnější ve visu? Pádlo nebo Microbeast? Ideální porovnání na T-REX 500? Máte s tím někdo postřehy? Furt tápám v tom, jestli je lepší začít lítat rovnou s bezpádlem, nebo napřed radši s pádlem?

Stabilnejsi je urcite s MB, rozdil tam je veliky. Nic jsem vytrimovavat vubec nemusel, pouze pri nastavovani jsem nastavil vsechny paky spravne - kolmo na servo a aby byly listy presne v 0°, pak 6° v dalsim menu a heli nikam neutika. Za letu to urcite netrimuj, zadny trim ve vysilaci nesmi byt zapnuty, vse v 0
Spirit System
buki

#928 Příspěvek od buki »

Trimovat Microbeast se dá jen na zemi, je to v návodu. Na trimy ve vysílači se nesmí šahat.
petr.fort

A velikost výchylek?

#929 Příspěvek od petr.fort »

Díky moc za odpověď ještě se zaptám na velikost výchylek a případná EXPA. Ty maximální výchylky jsou pro mě docela brutál. Jak je omezit? Na vysílači nebo nějak na MB ?
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#930 Příspěvek od Bizon »

buki píše:Trimovat Microbeast se dá jen na zemi, je to v návodu. Na trimy ve vysílači se nesmí šahat.

Navíc jestli je potřeba trimovat tak je asi něco špatně. Když je deska cykliky jen trochu srovnaná tak mi Beast nikdy nikam neutíkal. A to jsem několikrát ladil narychlo jen tak od oka, ten přípravek na srovnání cykliky vůbec nemám...

EDIT: Výchylky ladíš parametrem Control behaviour. Když zvolíš některou z předvoleb tak nech výchylky v rádiu naplno, nebo můžeš dát volbu Transmitter a všechno si nastavit v rádiu...
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“