Který vrťas vybrat?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět

Který vrtulník vybrat ???

Anketa končí za ned 01.05.2011 18:06

Honey bee V2
7
44%
Honey Bee CP3
4
25%
Walkera CB180Z
5
31%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od JirkaA »

PetrA píše:.... na tomto foru, kde se lidi hodnotí podle toho, jak mají velký průměr rotoru ...

Vidíš to poněkud zkresleně. Ono totiž u vrtulníků stejně jako u letadel platí přímá úměra mezi velikostí a letovými vlastnostmi a je docela logické, že ti co už umí si dovolí investovat do větší mašiny, naopak mezi provozovateli pokojových hraček moc zkušeností s vrtulníky nenajdeš.
Nemám a nikdy jsem neměl pocit, že by tady bujela nějaká přehnaná nadřazenost, spíš mám opačné zkušenosti. Pokud ses dočkal přezíravé reakce, bylo to díky způsobu, jakým jsi sem vletěl a jakým prosazuješ svoje názory. Ono není úplně nejšťastnější, když je člověk někde nový (ať už na internetovém fóru nebo třeba v partě na letišti nebo v novém zaměstnání) hned dělat ramena a prosazovat svoje názory téměř silou.
OK2WY
LukaP

#107 Příspěvek od LukaP »

Ještě jednou zdravím, ne s PetremA nemám nic společného, což se dá jistě zjistit z IP adresy, ale zároveeň však musím dodat, že vím s jakou lehkostí se dá IP změnit. Nepřišel jsem zde nikomu kázat a musím dodat, že celou diskuzi jsem prošel důkladně. Ano, myslím si, že ten borec si naložil více než unese, ovšem Vy jako ti ostřílení a zkušení jste mu to jednak neulehčili a myslím si, že jste ho i zahnali do kouta. To že jsem se regitroval až dnes, bylo pouze jen z toho důvodu, že jsem se chtěl podělit o svoji zkušenost. Já navštěvuji více modelářských stránek a spíše si pročtu názory a udělám si o tom svůj obraz, většinou dotaz, který mě napadne, už někdo řekl nahlas, takže si fóra procházím důkladně. Ovšem mě překvapila Vaše obratná reakce na podezírání a osočování, aniž by jste o mě něco věděli. Tudíž jsem si o Vás hned udělal názor spíše negativního rázu. Já mám modelařinu jako hobby a odpočinkovou činnst, ovšem kdybych přišel jako nováček mezi Vás, tak modelářskej časopis hodím do koše a myslím si, že jste banda zabedněců. Protože já jsem sem přišel hledat informace a místo toho jsem tady našel nabubřelé pávy. Dále nemám a nechci se tady s někým dohadovat a nebo se urážet, protože takhle to bylo na jendom foru, kde jsme se bavili o autech, když jsem se zastal názoru jednoho diskutera, tak jsem byl v tu ránu blb, i když jsem zrovna ten vůz vlastnil a měl jsem tu samou závadu. Nakonec jsem se musel prokazovat, že auta, ke kterým se vyjadřuji, jsem vlastnil, dopadlo to tak, že jsem jednomu žhavému diskutérovi poslal kopie techničáku a fotky aut, před domem. No místo omluvy, jsem se dočkal jen posměchu, že jsem debil co si honí prachama a autem ego. To že jsem svoji první helinu rozmlátil byla samožřejmně má chyba, ale nechal jsem si tenkrát poradit od odborníků, jakými jste dnes Vy a nebo se do té pozice stavíte. Co se týče toho jak ho tady osočujete, ano mám názor takovej, že až bude lítat s 6 kanálem, tak to může porovnávat, ale toď vše. Ovšem neznamená to, že mu budu jeho názor vyvracet.

S pozdravem Lukáš
FlyBear

#108 Příspěvek od FlyBear »

Chlapi, ale tož neblněte tady s IP adresama!

Já na fóra občas přispívám, dobře či špatně - to nevím. Ale činím tak z práce i z domova. V práci tak občas činím ze tří různých sítí, dle situace, vzájemně nezávislých. A což teprve když náhodou jedu někam na cesty.

Já těch různých IPin musím mít... :D

Ale naštěstí mne ještě nikdo nevinil z toho, že bych byl někdo jiný :P
Howking
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Howking »

Musím obvinit FlyBeara, že není FlyBear, ale jiný muž téhož jména!
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
FlyBear

#110 Příspěvek od FlyBear »

Howking píše:Musím obvinit FlyBeara, že není FlyBear, ale jiný muž téhož jména!

Vždy dodržuju zákony a postuláty! Tedy alespoň ty od Murphyho :D
Mikelo

#111 Příspěvek od Mikelo »

A má rád spínané zdroje, reakcionář je to nebezpečnej! :) :D :lol:
cilek

#112 Příspěvek od cilek »

Tebe nikdo obviňovat nebude, jsi přece vzorný vrtulníkář - máš T-Rexe, Phoenix 3.0 a Futabu. Zkrátka nemáš chybu! :lol: :lol:
FlyBear

#113 Příspěvek od FlyBear »

cilek píše:Tebe nikdo obviňovat nebude, jsi přece vzorný vrtulníkář...

Vzorný? Tím hůř, to je přeci v Čechách největší zločin! Proto jistě Howking iniciativně přispěchal s obviněním... :D :twisted: :D :D
FlyBear

#114 Příspěvek od FlyBear »

Hmmm. Ale teď už tohle vlákno bude fakt nečitelný...
Možná bychom to měli utnout, nebo se aspoň vrátit zpět k OP.

Můj názor:
1. Ani jedna z variant, které OP poptával nejsou dobré jako začátek vrtulníkáře-modeláře. Ale patrně - co jsem z diskusí pochopil - alespoň ty Honey Bee mohou posloužit jako celkem solidní hračky. Proč ne?
Pak je ale nutné si sám říct, co vlastně chci. Dám-li však do fóra dotaz na modelařinu, neměl bych se divit, když mi lidi rozmlouvají hračky a nabízí místo nich modely :wink:

2. Zdzd má pravdu. Řízení 6-kanálu je naprosto jiné než řízení hraček. Jde o zcela jiné návyky při páčkování a tím tedy o reakce prstíků na pohyby heliny. To je potřeba doslova nadrilovat - méněkanály neposkytnou tu možnost drilu vůbec nebo jen omezeně a ještě jinak než je potřeba pro plnohodnotný šestikanál.
Sám jsem jako začínající zkusil na sobě - hrál jsem si chvíli s Blade mSR. Řízení naprosto jiné od Rexe (v reálu i na simu).

Připouštím ale, že naprostému začátečníkovi to může pomoci s prostorovou orientací; ale už ne s řízením 6-kanálu samotným. Nicméně i tu orientaci lze nacvičit bez hraček v kombinaci sim+reál 6k. (Ale já se prostor učil před lety na školním větroni :) )

3. PetrA se tu prezentoval docela nešťastně. Ale v jednom má pravdu: moc se tu v tomhle vlákně toho nedozvěděl :wink:
Na druhou stranu, při troše dobré vůle a využití Search funkce se tu dá najít velká spousta užitečných informací a rad i pro naprosté začátečníky - jen je chtít vidět/slyšet. Ale taky je fakt, že se člověk při tom občas prodírá pěknou kupou hnoje... :evil:
PetrA

#115 Příspěvek od PetrA »

Jirka:
ano samozřejmě, že to platí, ale kdybych napsal že mam doma dvoumetrovýho apache a pravda to nebyla? jak to poznáš? proto jsem si nevymyslel nic a rekl jak to je

Vladimir7
Ja jsem se s nicim netajil ty spekulante. Nechce se mi tu v tom uz hrabat, ale specialne tobe jsem posilal SZ, když jsi se tu ptal jestli jsem prodejce nebo jedu na provizi a hodil jsi sem odkaz který mám u profilu - neskrývám ho tedy, ale ani na nej nijak neupozorňuju

Psal jsem tady ale za sebe, ne kvuli nějakýmu obchodu, ten mám protože se mě to prostě líbí a psal jsem sem v duchu že se tu něco dozvím, počítal jsem, že se tu budou vyskytovat opravdu znalci, kteří řeknou proč ten nebo ten model co jsem napsal není dobrý. Postupně se tu pár výjimek, se kterými bych se bavit mohl a třeba i chtěl i našlo, ale těžko říct co si ted oni myslí o mě po té co jste mě tu takhle sestřelili.
Jak řekl LukaP, tak připravenost a jedovatost některých z vás je až zarážející.

Každý si hned myslí, že dělám ramena - pravda mohl jsem se tu vlozit trochu opatrneji. Ale o co je prosim vas lepsi vase reakce na muj prvni prispevek ... ve stylu "ty seš jako kdo? víš hovno tebe ukamenujem, že jsi si dovolil neco rict bez naseho dovolení ..."

snad jenom jeden nebo dva jiné příspěvky tu odpověděli, jak bych čekal a něco se dozvěděl, jinak je mi tady z toho fakt na blití.

Nejsem to já, kdo je samozvaný odborník, já přišel jen s názorem, ale vy si tu stavíte sami sebe, do role nejchytřejších a nejzkušenějších odborníků. Jakýkoliv jiný názor je pro vás tady naprosto nepřípustný.

Hledat a kydat na mě špínu a spekulovat o nesmyslech - jste trapní. Nikomu z vás tady jsem nic neudělal a nevím tedy proč to děláte a o co vám jde.
Jsem rád že tady v tom hnusu aspoň někdo dokázal říct něco smysluplného o modelech na které se zakladatel tohohle vlákna ptal plus i některé jiné zmíněné, něco jsem se dozvěděl, mnoho však ne.

Jste fak tragedi specialne Fenius ... ty jsi opravdu chudák chlapče ...
PetrA

#116 Příspěvek od PetrA »

FlyBear píše:Řízení 6-kanálu je naprosto jiné než řízení hraček. Jde o zcela jiné návyky při páčkování a tím tedy o reakce prstíků na pohyby heliny. To je potřeba doslova nadrilovat - méněkanály neposkytnou tu možnost drilu vůbec nebo jen omezeně a ještě jinak než je potřeba pro plnohodnotný šestikanál.
Sám jsem jako začínající zkusil na sobě - hrál jsem si chvíli s Blade mSR. Řízení naprosto jiné od Rexe (v reálu i na simu).

Prosím tě FlyBear - reaguju na tvuj příspěvek bez nejake arogance a cehokoliv a bez zadneho umyslu a fakt bych byl rad, kdyby jsi mi odpovedel stejnym zpusobem. Diky. ...

Ok, ale prosím te muzes ten rozdíl v "páčkování" trochu rozebrat, jaký rozdíl v tom je schovaný? Jelikož na 6ti kanál zatím jen cumim a vidim ze se celý hlavní rotor chová jinak, to je asi i ten duvod proc jsem do nej zatim nesel :), protoze tomu zatím moc nechápu. ocas se ovládá na stejném místě, plyn, elev i aile taky. Kde je ten rozdíl který máš na mysli a já ho nevidím? díky
OPR
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od OPR »

PetrA píše:............. Jelikož na 6ti kanál zatím jen cumim a vidim ze se celý hlavní rotor chová jinak, to je asi i ten duvod proc jsem do nej zatim nesel :), protoze tomu zatím moc nechápu. ocas se ovládá na stejném místě, plyn, elev i aile taky. Kde je ten rozdíl který máš na mysli a já ho nevidím? díky

Ano ted jsi to sám přiznal, o vrtulníku víš bohapustý hovno ............

Ano měl jsi možnost napsat svůj názor a pohled na věc ale jelikož tvoje tvrzení a názor nebyli zrovna úplně přesné a byli předvídatelně vztažené jen k neopravdovým modelům ale o hodně zjednodušených hračkách - byl jsi lehce upozorněn od Zdenka na to, že píšeš kraviny a Zdenek měl tu sílu je opravit. A tvoje reakce?

"....Vim o tom uplný h....o (viz tvoje reakce v mé citaci) ale mám právo říci názor na věc o který nemám sebemenšího tušení jestli se zakládá na prvdě či nikoliv.... + to že je mi uplně jedno jestli někomu svým odborným názorem pomůžu či uškodím ......."

Viděl jsi někdy samotnou mechaniku rotorové hlavy? Máš alespoň potuchy jak se to seřizuje? Nebo žiješ pořád ve svém "RTFlendu"? A vše co platí pro něj tady vydáváš za právoplatné i pro zkutečné modely s normální mechanizací rotorové hlavy?

To poslední co mohu pro tebe udělat je, že ti dám něco ke čtení.

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=list&storage=29

Seš toho schopný?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od pkotatko »

Ok, ale prosím te muzes ten rozdíl v "páčkování" trochu rozebrat, jaký rozdíl v tom je schovaný? Jelikož na 6ti kanál zatím jen cumim a vidim ze se celý hlavní rotor chová jinak, to je asi i ten duvod proc jsem do nej zatim nesel , protoze tomu zatím moc nechápu. ocas se ovládá na stejném místě, plyn, elev i aile taky. Kde je ten rozdíl který máš na mysli a já ho nevidím? díky

Celá tahle diskuze je o ničem. Ani jsem se nechtěl zapojit. Až tohle mi nedalo.
Hlavní rozdíl mezi 2,3,4 kanálem a 6ti kanálem je ten, že ty první musíš nutit do letu. 6ti kanál musíš nutit do visu. Ano, páčkuje se stejně ale ovládá naprosto jinak.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Kenny McCormick

#119 Příspěvek od Kenny McCormick »

S niektorimi ludmi je to len strata casu...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
zdzd

#120 Příspěvek od zdzd »

PetrA píše:
FlyBear píše:Ok, ale prosím te muzes ten rozdíl v "páčkování" trochu rozebrat, jaký rozdíl v tom je schovaný? Jelikož na 6ti kanál zatím jen cumim a vidim ze se celý hlavní rotor chová jinak, to je asi i ten duvod proc jsem do nej zatim nesel :), protoze tomu zatím moc nechápu. ocas se ovládá na stejném místě, plyn, elev i aile taky. Kde je ten rozdíl který máš na mysli a já ho nevidím? díky

Otázka pěkná, odpověď nemožná. Jaký je rozdíl mezi chutí hovězího a vepřového? Popiš to. Těžké co? Prostě je to jiné a ochutnej. Třeba na simu.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“