Který vrťas vybrat?
Už jsem se sem nechtěl vracet, ale když to krapet výše padlo - Honey Bee V2 sám zcela vážně zčátečníkům doporučuji jako levný, snadno seříditelný a levně opravitelný strojek na první seznámení se světem jednorotorů. Dají se na ní naučit všechny základní režimy letu beze strachu z drahé nehody a použitelně i pro plnokrevníka (s patřičnými korekcemi samozřejmě). Za větru nepoužitelná, jako všechny fixed pitch hračky, ve větru však stejně má silné potíže skoro každý začátečník i s větším strojem, takže to zpočátku nijak vážně nepřekáží. Zkrátka na zimní halovou přípravu pro sezónní rozjezd s 6ch kvedlačkou skoro ideální set. Životnost motorků od 10 do 20 hodin, dle toho jak se který povedl, konverze hlavního na na stříďák snadná a tak za 800,-Kč.
Hone Bee CP3 skutečně funguje, je to ostrá mrška, také seřízení se setovým vysílačem značně choulostivé. Naprosto nevhodná pro začátečníka. Mám napípanou do ostrého vysílače, dá se s tím vyblbnout, ale ulička je to slepá, stejně jako Blade SR apod. Pokud něco podobné velikosti a účelu, tak Ricco je nesrovnatelně návratnější investice.
Walkery marné snad všechny, bylo mnohokrát objasněno, nechci s tím teď zdržovat. Jistě, mohou dočasně zabavit, ale jak člověk sáhne na cokoli lepšího (což je velice snadné) dá je sám a dobrovolně děckám na hraní, nebo rovnou do popelnice.
Hone Bee CP3 skutečně funguje, je to ostrá mrška, také seřízení se setovým vysílačem značně choulostivé. Naprosto nevhodná pro začátečníka. Mám napípanou do ostrého vysílače, dá se s tím vyblbnout, ale ulička je to slepá, stejně jako Blade SR apod. Pokud něco podobné velikosti a účelu, tak Ricco je nesrovnatelně návratnější investice.
Walkery marné snad všechny, bylo mnohokrát objasněno, nechci s tím teď zdržovat. Jistě, mohou dočasně zabavit, ale jak člověk sáhne na cokoli lepšího (což je velice snadné) dá je sám a dobrovolně děckám na hraní, nebo rovnou do popelnice.
Naposledy upravil(a) Mikelo dne pát 15.04.2011 15:22, celkem upraveno 1 x.
pns píše:ja bych se tu malinko toho prukopnika s 4ch a mensima mrdk. zastal a to v tom okrajovem pripade, ze pokud sem prijde novacek a vy z pochopitelnych duvodu, reknete navod jak zacit s 6ch vrtulnikem, "simulator - trex 450 - d6xi", tak pokud ten clovek nikdy nemel nic jineho v ruce, nikdy s nicim neletal a po 3.mesicni vyuce na simulatoru, pujde na pole a roztoci, pujde do vzduchu, tak to na hodne moc % proste roseka a bude to z toho duvodu, ze nema zadnou predstavu jak to reaguje a jak se to chova v prostoru, a v tomhle pripade, pokud nevyuzije jinou prilezitost jak to zjistit, doporucuji si koupit nejaky mrdko let a s tim si to vyzkouset...
Není pravda. Nejen já jsem začínal sim a pak šestikanál. Nejen já jsem poprvé boural až po měsících, když jsem si začal myslet, že už to umím.
Naopak, ten kdo si myslí, že něco umí z hračky, bude bourat téměř okamžitě. Jednak neumí viset, což je to nejzákladnější a hlavně vyletí do prostoru, což je ta absolutní chyba. Už nepřistane...
PetrA píše:Nesouhlasím s tebou jenom v tom, že všechno co se naučil na 4kanálu mu bude k prdu, můžeš mi prosím tě říct, proč je to tak jak říkáš? Třeba máš pravdu, ale já prostě zastávám tenhle názor. Možná se tu začneme i smysluplně o něčem bavit a přestanu tu cítit to pohrdání a výsměch ...
To je úplně jednoduché. Protože šestikanál se řídí naprosto jinak. Na čtyřkanálu se tak akorát můžeš naučit věci, které se pak budeš muset odnaučovat.
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
Nevím, kde tu můžeš cítit nějaké pohrdání a výsměch. Všichni se ti tu snaží poradit jak nejlíp umí. Jediné pohrdání je tu cítit od tebe. Protože jsi si cosi umanul, co není pravda. Všichni se ti to tu snaží vysvětlit. Což soustavně odmítáš a spoustou písmenek všem ukazuješ nic víc než pohrdání jejich snahou ti pomoci.
Tak to je.
Je mi jasné, že radit začátečníkům je fuška. Nepochybuju že kvalitní heli (T-Rex...) s kvalitním radiem je dobrý základ pro opravdové létání.
Jenže žijeme v trošičku konzumní době, lidé chtějí zábavu a hned. Proto většina lidí chce něco co hned létá, i když je to třeba blbý koax.
Proto když začátečníkovi doporučíte měsíční studium principu fungování pořádného vrtulníku, koupi vysílačky za 4000Kč (třeba DX6) a další dva měsíce trénování u PC, tak se na to dost lidí vykašle. Nezpochybnuji že to je nejrychlejší a ve výsledku pak i nejlevnější cesta k opravdovému létání, ale lidé na to dneska prostě nejsou. Mluvím třeba i trochu za sebe, protože když sedím celý den v práci u počítače, tak když si vemu helinu, tak proto abych si zašel ven nebo za klukama do haly pokecat a ne abych seděl u PC ještě další dvě hodiny doma.
Navíc hodně lidí baví právě poznávání a postupné vylepšování modelu a změna za lepší a lepší, prostě se mají na co těšit a zkoušejí pořád něco nového. A že utratí peníze za něco, co je třeba ze začátku hračka jim vůbec nevadí. Podstatný je ten dobrý pocit že jim to už od začátku trochu jde
Co bych já doporučil začátečníkovi je něco, s čím se dá jít v rozumné době hned létat, třeba nějaký prcek stylu Blade mSR. A ani to Honey Bee 2 není špatné na začátek za ty peníze.
To Honey Bee CP3 na začátek opravdu ne, je dost divoké a seřídit to do létatelné podoby dá zabrat.
Jenže žijeme v trošičku konzumní době, lidé chtějí zábavu a hned. Proto většina lidí chce něco co hned létá, i když je to třeba blbý koax.
Proto když začátečníkovi doporučíte měsíční studium principu fungování pořádného vrtulníku, koupi vysílačky za 4000Kč (třeba DX6) a další dva měsíce trénování u PC, tak se na to dost lidí vykašle. Nezpochybnuji že to je nejrychlejší a ve výsledku pak i nejlevnější cesta k opravdovému létání, ale lidé na to dneska prostě nejsou. Mluvím třeba i trochu za sebe, protože když sedím celý den v práci u počítače, tak když si vemu helinu, tak proto abych si zašel ven nebo za klukama do haly pokecat a ne abych seděl u PC ještě další dvě hodiny doma.
Navíc hodně lidí baví právě poznávání a postupné vylepšování modelu a změna za lepší a lepší, prostě se mají na co těšit a zkoušejí pořád něco nového. A že utratí peníze za něco, co je třeba ze začátku hračka jim vůbec nevadí. Podstatný je ten dobrý pocit že jim to už od začátku trochu jde
Co bych já doporučil začátečníkovi je něco, s čím se dá jít v rozumné době hned létat, třeba nějaký prcek stylu Blade mSR. A ani to Honey Bee 2 není špatné na začátek za ty peníze.
To Honey Bee CP3 na začátek opravdu ne, je dost divoké a seřídit to do létatelné podoby dá zabrat.
OPR píše:PetrA píše:je to marný![]()
Začínám Tebe považovat pouze jen za pouhého provokatéra. Který se dobře baví. Zatím co datluje do klávesnice a je zkovanej za monitorem PC.
Nezazlívám Ti ani v nejmenším to, že něčemu nerozumíš. Spíš mne mrzí Tvoje arogance něco cokoliv cizího přijmout - a spolu s Tvým odakzem v podpisu na hračkářství to beru jen jako cílenou reklamu a klamavé nalákání potnciální "kořisti" a pokus o zmatení lidí.
Mojí původní nabídku na náš sraz a přátelské popovídání beru zpět.
Tak doposud jsem to tak nějak bral, takto se označovat ale nenechám, myslím že bychom se sejít mohli, klidně tě pozvu třeba na pár birelů, pokud přijedeš autem někam kam se domluvíme, ale tohle je na mě fakt moc. A tvoje poslední věta mě tu asi jako jediná docela mrzí (mám na mysli to setkání) myslím že bychom si měli co říct. Ale je to na tobě. Já se určitě neschovávám. Což je snad jasné i proto, že tu jsou ty odkyzy, proto tu jsou, protože se za svou osobu nestydím a nejsem jeden za nějakou přezdívkou.Tenhle jediný tvůj příspěvek ze všech mě tu asi jako jediný ze všech dost mrzí.
Pokud jsem někoho pohoršoval, tak se omlouvám, doufal jsem jen v trochu obsáhlejší diskuzi a ne ve spoustu stránek popsaných takřka ničím.
Takže jelikož se říká moudřejší ustoupí, tak se mějte ... nebudu dal misit sva slova s vašimi slinami.
OPR - je to na tobě. Každopádně já tvoji nabídku nezahazuju ... podívej, od začátku se tu do mě každý nazouvá a ne zrovna vybíravým způsobem, ačkoliv jsem jenom něco krátce napsal ... to ti přijde v pohodě? ... sry teda
Tato diskuze mi příjde, jako když se hádají děti o tom, kdo má větší a dražší hračku. Já měl za to, že mi modeláři, jsme všichni na stejné přátelské a pohodovej frekvenci, že si radi předáváme rady a diskutujeme se ZÁJMEM o novinkách a posloucháme toho, kdo k tomu má co říct. Třeba tak jak to děláme mezi potápěči, nebo na fóru horolezců. No přiznám se, že horolezce dnes ze sebe dělá také každý, co si šáhne na skálu
ale myslel jsem si, že si tady projdu zajímavou diskuzi, místo toho se tady háda jeden s druhým. Já osobně jsem zastáncem toho, že vše chce svůj čas. Dopadl jsem úplně stejně, koupil jsem si model v jednom krámě co je v Tescu, dal jsem za něj tenkrát necelých 15.000 a celej nažhavenej jsem tu velkou krávu vytáhl z krabice a šel se prolítnout. Najendou to vystřelilo do vzduchu, když jsem se lekl, vypl jsem plyn a prásklo to sebou o zem, měl jsem jí 3 roky v krabici a spíše odrazen od létání a modelařiny, jsem jí pak vyhodil do koše. Ke koupi mě vedlo také to, že mi borci z modelářských for poradili do začátku tento model. Dnes vím, že jsem udělal ptákovinu a vyhodil 15.000 do koše. Proto když začínal lítata syn, tak jsem mu koupil tu hračku, jak tady všichni tvrdíte a dnes má pořádnej model, do kterého se dostal dříve než já, jen díky tomu, že si hrál s "hračkama" ano, vše to je přeci jen na hraní a zábavu. Zároveň obchoduji ze zahraničím a nekolikrát jsem byl v Číně a Japonsku, Turecku atd, v podnikách, se kterýma jsme uzavírali kontrakty a můžu Vám s klidem říct, že vedlě těch hraček, se tam hned na druhém stole výrábí ty rádoby superobr modely, hned vedle toho skůtry, trička, ve finále hrací pc a automaty, také mám přehled o cenách a kdyby jste znali opravdovou cenu těch Vašich modelů, také kdyby jste věděli, že výrobní cena Vašeho modelu je stejná, jako rádoby té hračky, která mě sekla do nohy a mám tam 4 stehy
tak se nehádáte o tom, kdo má dražší hračku ale o tom, kdo vyhodil peníze. Proto jsem si začal stavět modely sám, také jen proto, že mě zajímají technicky, s některýma jsem ani nelítal a mám je jen vystavený v garáži, jen proto, že nechci syna tahat do potápění, tak si stavím pro sebe modýlky a rád zajdu na výstavy, kde hledám inspiraci ale pouze v kamarádském duchu a né jak tomu je tady. Jelikož nemám na toto debatování moc času a radši si ve volném čase zalezu do garáže, tak doufám, že se opět naladíte na stejnou přátelskou frekvenci a já když si tady budu číst, nebudu si muset říkat, že je to spíše odkaz na reality show, než do klubu modelů! Tak se s Vámi zase loučím a přeji spousty hodin ve výšinách 
Ale tu sa o cenách nikto nebaví, (veď iba cena jedného serva je vyššia ako celé hentie sety), tu ide práve o to, tie peniaze zbytočne nevyhodiť. Mnohí si tým sami prešli a preto chcú vyvarovať ostatných, ale ako píše Howking...
A to, že si spadol, je bohužial tvoja chyba, chyba tvojho prístupu, môžeš byť rád, že sa ti nič nestalo.
A to, že si spadol, je bohužial tvoja chyba, chyba tvojho prístupu, môžeš byť rád, že sa ti nič nestalo.
Cele toto vlakno je plne reci o nicom a pravdepodobne by som sa do toho uz nezapajal ale toto mi naozaj nedalo... Nemozem sa zbavit dojmu, ze LukaP a PetrA je jedna a ta ista osoba
.
Co myslite vy ?
To je vsetko, co som chcel, viac sa uz sem nebudem zapajat
Co myslite vy ?
To je vsetko, co som chcel, viac sa uz sem nebudem zapajat
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
určitě - a ještě bych mohl být třeba JirkaA ne?
řekněte klidně adminovi, at vám řekne z jakých IP se to poslalo vy pacienti.
Je mi z Vás špatně, to jako že když mám stránky s e-shopem, tak nemuzu se zuscastnovat diskuzi jo? Jste fakt trefený na hlavu.
Ty udaje tam jsou od zacatku a nijak jsem se s tím netajil, ani jsem to nikde taky nerikal, protoze by to bylo bráno jako komerční a admin by to smazal, takže běžte někam.
zdzd - v poho, respektuju a díky
OPR - je to na tobě, mrzí mě že jsem tu zabředl do takové sračky ...
sem už nepujdu, protože to tu je ztracený - myslel jsem si o modelářích něco podobného jako LukaP, ale bohužel to tak asi není, určitě ne na tomto foru, kde se lidi hodnotí podle toho, jak mají velký průměr rotoru ...
řekněte klidně adminovi, at vám řekne z jakých IP se to poslalo vy pacienti.
Je mi z Vás špatně, to jako že když mám stránky s e-shopem, tak nemuzu se zuscastnovat diskuzi jo? Jste fakt trefený na hlavu.
Ty udaje tam jsou od zacatku a nijak jsem se s tím netajil, ani jsem to nikde taky nerikal, protoze by to bylo bráno jako komerční a admin by to smazal, takže běžte někam.
zdzd - v poho, respektuju a díky
OPR - je to na tobě, mrzí mě že jsem tu zabředl do takové sračky ...
sem už nepujdu, protože to tu je ztracený - myslel jsem si o modelářích něco podobného jako LukaP, ale bohužel to tak asi není, určitě ne na tomto foru, kde se lidi hodnotí podle toho, jak mají velký průměr rotoru ...