Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#376 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Ne.. jen to sem dávejte, aspoň to ukazuje průchodnost celním aparátem.

Ale ne přímo do tohoto vlákna. Když už po tom toužíte tak si k tomu založte speciální téma třeba s názvem předmětu Doba celního odbavení přes Českou poštu a tam si dávejte ty výpisy, protože tady se pak nikdo nedohledá informací když to bude zavaleno samými výpisy.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od RiMr »

Souhlas.
Navíc nevím, k čemu taková informace je. To že nějaká zakázka prošla za tři dny / týden / měsíc neříká NAPROSTO nic o tom, kdy projde ta moje/tvoje/jeho... A že mi jich tam pár visí... :?
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od LV »

RiMr píše:Souhlas.
Navíc nevím, k čemu taková informace je. To že nějaká zakázka prošla za tři dny / týden / měsíc neříká NAPROSTO nic o tom, kdy projde ta moje/tvoje/jeho... A že mi jich tam pár visí... :?

No proste si niekto chce poplakať, že jemu to držia 14 dní a naopak niekto je hepy a chce sa pochváliť že mu to prešlo za 24 hodín :D
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
lesar

#379 Příspěvek od lesar »

ahoj, tak dnes dotrazil balik, cena i s postou byla 165,79 dolaru!

pani postacka po me chtela 775 korun, takze pro me slavne nakupy z ciny asi skoncili......

aloha
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od RiMr »

No ať to počítám, jak to počítám, tak mi to zhruba vychází... DPH + vyžírkovné pro poštu.

Kolik čekals že budeš platit, že se tak divíš?

#381 Příspěvek od T-zed »

lesar píše:ahoj, tak dnes dotrazil balik, cena i s postou byla 165,79 dolaru!

pani postacka po me chtela 775 korun, takze pro me slavne nakupy z ciny asi skoncili......

aloha

Ale porad te to vyslo levneji jak u nas nebo ne snad?
zdekar

#382 Příspěvek od zdekar »

Tak můžeš pokračovat slavnými nákupy z DE skladu ;-) I když tam už je započteno německé DPH, tak je to stále levnější než u nás a vůbec se nemusíš zabývat celníky a ČP.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od Michal Matějka »

Tak dnes dorazil balík na poštu. DPH spočítáno správně z hodnoty zboží bez poštovného.
Na složence ale kromě toho DPH mám ještě 22,- za cenu služby - na poště mi řekli, že je to poštovný.

Drondys nevíš o tom něco bližšího?

Jinak poplatek za služby celní deklarace 180,- byl taky přiložen ale protože na poště je všeobecná neznalost tak hp po mě nechtěli ani zaplatit.
lesar

#384 Příspěvek od lesar »

nedivim se nicemu, jen uz to neni moc vyhodne, cekat mesic a neco, pak platit o nakou stovecku min nez u nas to radsi vyridim a koupim tady v cechach....

ta dan mi je jedno, s mtim sem pocital, ale 202 korun zato ze to nekdo strci do rekngenu a jen to projede mi prijde moccc..... vlastne dvoji postovne se plati....
midolek
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od midolek »

Včera jsem našel ve schránce výzvu k součinnosti. Jelikož čekám několik balíků (ne všechny z HK) a tento na poště ležel už od 5 týdnů (ke všemu dárek k narozeninám), tak jsem se skrze urychlení vydal s potřebnými doklady na celní poštu.
Kupodivu mě přijali na poště rychle, ale co mě teda dostalo bylo, když mi paní na přepážce sdělila, že někde došlo k chybě a že jsem výzvu neměl ještě dostat. Dotyčný balík nenašla ani v jejich databázi, tak jsem se optal ještě na další tři zásilky, které na poště „kvasí“ zatím dvě 2 a jedna 3 týdny. Ze 4 zásilek našla v databázi jen jednu !!! Ještě se mě dotyčná ptala, jestli zásilky z označením na začátku z CC jsou balíky, obálky nebo co vlastně to má být ? (Ty taky v databázi nenašla) Jak já mám vědět jestli to poslali, jako balík, či obálku ???
Jinak jsem se mylně domníval, že zásilky, které došli dřív jsou přednostně odbaveny, ale opak je pravdou. Berou prý v chaosu co tam panuje všechno jak jim přijde pod ruku, tak balíky, které přišli později mají větší šanci na odbavení než ty co přišli dřív a jsou zahrábaný někde vzadu ve skladu.
Pro mě z toho vyplynulo jediný: ten kdo čeká dlouho se ještě načeká, ten kdo chvíli má větší šanci že se bude ze zásilky dříve radovat.
To že musím čekat mě ani tak nevadí - modelčina nespěchá. Ale to že, dárek k narozeninám v celkové hodnotě 26 $ leží 5 týdnů napoště a ještě chodí planý výzvy mě docela štve.
Snad se do léta dočkám :wink:
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od sharkcom »

Jo, tomu říkám služby...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Drondys

#387 Příspěvek od Drondys »

Michal Matějka píše:Tak dnes dorazil balík na poštu. DPH spočítáno správně z hodnoty zboží bez poštovného.
Na složence ale kromě toho DPH mám ještě 22,- za cenu služby - na poště mi řekli, že je to poštovný.

Drondys nevíš o tom něco bližšího?

Poštovné za balík to být nemůže, protože mají poštovné zaplaceno od odesílatele. Ledaže by začali účtovat poštovné za ten dopis s oznámením o došlé zásilce a při vyžádání doplňujících informací (pokud ti nějaký posílali).

Ovšem nic takového ČP v ceníku v rámci celního odbavení uvedeno nemá a ani z právního ČP o žádném takovém poplatku nevědí tj. mělo by to být zahrnuto už v tom poplatku 180 Kč. Takže doporučuji to vyreklamovat ovšem ne na tvojí dodací poště, protože tam k tomu nic kloudného jako obvykle vědět nebudou a budou si pouze cucat z prstu nesmysly co je k tomu zrovna napadnou. Takže reklamovat přímo na poště PRAHA 120 emailem na adrese cd-praha120@cpost.cz případně na adrese sklad.praha120@cpost.cz.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 14.04.2011 22:51, celkem upraveno 2 x.
Drondys

#388 Příspěvek od Drondys »

lesar píše:202 korun zato ze to nekdo strci do rekngenu a jen to projede mi prijde moccc..... vlastne dvoji postovne se plati....

Jenže ono to není ani zdaleka jen za to protažení rentgenem. Kontaktuj poštu a u následující zásilky ze země mimo EU s hodnotou nad 22 Euro si tam zajdi osobně vyplnit jednotný celní doklad (JSD) a pak uvidíš co je to za pakárna a budeš si říkat "už nikdy více" a taky "za ty prachy bych to pro nikoho nedělal". :D :D :D
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 14.04.2011 22:47, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#389 Příspěvek od Drondys »

midolek píše:Ale to že, dárek k narozeninám v celkové hodnotě 26 $ leží 5 týdnů napoště a ještě chodí planý výzvy mě docela štve.
Snad se do léta dočkám
:wink:

Celníci teď po 1.4.2011 každou trochu podezřelou zásilku jako třeba trošku větší balík s nízkou cenou pod 22 Euro (pod cca $30) apod. kontrolují (vyžadují doplňující doklady), protože předpokládají, že si spousta lidí nechala poslat zboží s uvedením nižší hodnoty v deklaraci, aby se vyhnuli placení DPH. Balíky označené jako Gift (dárek) patří bohužel také k těm podezřelým.
Dub79
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od Dub79 »

Ahoj chlapi nevíte jak to chodí v Polsku?Jestli nemají větší limity na clo a dph.Mám nejblyžší městečko asi 7 km tak bych si eventuelně k někomu mohl něco nechat poslat a vyhnout se našim celníkům.
Dík Dub79
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“