Včera jsem našel ve schránce výzvu k součinnosti. Jelikož čekám několik balíků (ne všechny z HK) a tento na poště ležel už od 5 týdnů (ke všemu dárek k narozeninám), tak jsem se skrze urychlení vydal s potřebnými doklady na celní poštu.
Kupodivu mě přijali na poště rychle, ale co mě teda dostalo bylo, když mi paní na přepážce sdělila, že někde došlo k chybě a že jsem výzvu neměl ještě dostat. Dotyčný balík nenašla ani v jejich databázi, tak jsem se optal ještě na další tři zásilky, které na poště „kvasí“ zatím dvě 2 a jedna 3 týdny. Ze 4 zásilek našla v databázi jen jednu !!! Ještě se mě dotyčná ptala, jestli zásilky z označením na začátku z CC jsou balíky, obálky nebo co vlastně to má být ? (Ty taky v databázi nenašla) Jak já mám vědět jestli to poslali, jako balík, či obálku ???
Jinak jsem se mylně domníval, že zásilky, které došli dřív jsou přednostně odbaveny, ale opak je pravdou. Berou prý v chaosu co tam panuje všechno jak jim přijde pod ruku, tak balíky, které přišli později mají větší šanci na odbavení než ty co přišli dřív a jsou zahrábaný někde vzadu ve skladu.
Pro mě z toho vyplynulo jediný: ten kdo čeká dlouho se ještě načeká, ten kdo chvíli má větší šanci že se bude ze zásilky dříve radovat.
To že musím čekat mě ani tak nevadí - modelčina nespěchá. Ale to že, dárek k narozeninám v celkové hodnotě 26 $ leží 5 týdnů napoště a ještě chodí planý výzvy mě docela štve.
Snad se do léta dočkám