Protos 500
matrosek píše:jedno video ze vcerejska..
http://www.youtube.com/watch?v=1zyOYmW-h60
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Nazdárek páni,
dávám dohromady protose po havárce a nějak se furt peru s řemenem. Chodí mě na hlavním ozubeném kole strašně vysoko, skoro u samé hrany ozubeného kola. Na levé straně je to OK, ale na straně pravé (řemen je táhnut směrem od pastorku) to chodí až u hrany ozub.kola. Poradíte?
Díky, hOOrNeT
dávám dohromady protose po havárce a nějak se furt peru s řemenem. Chodí mě na hlavním ozubeném kole strašně vysoko, skoro u samé hrany ozubeného kola. Na levé straně je to OK, ale na straně pravé (řemen je táhnut směrem od pastorku) to chodí až u hrany ozub.kola. Poradíte?
Díky, hOOrNeT
- to prý se děje i v pádlu - prostě je to slabina plastových gripů, které se při záběru listu ve flipu deformují a celý kluz pak leží na jedné dvou kuličkách - jsou v tom i ty kuličky řidčeji zasazené v tom věnečku, než třeba u rexe - já to vyřešil tak, že do nových žlábků těch ložisek (bez vytlačených důlků) jsem naskládal kuličky těsně vedle sebe co se jich tam vešlo aby se z důlku nevytlačovaly bez těch věnečků - je tam skoro dvojnásobek kuliček, chodí to hladce a už 100 startů, jedné havárce a dvou velmi tvrdých přistáních nedostatečnou autorotací jsou stále v pohodě.oskar 007 píše:Čím to je, že se mi v gripech na bezpádlu věčně vysypávaj axiální ložiska![]()
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
1)Ložiska se vyřeší až výměnou za jiná než MSH. čili TOBEX to jistí.
2)Pozice řemenu je ovlivněna rovnoběžností osy pastorku s osou hlavní, čili když šponuješ řemen posouváním motorovýho lože , tak logicky nahoře u pastorku tě to pustí míň než dole u pláště motoru, a i to minimální výklonění (který je tam možný) způsobí skluz řemene krapítek nahoru. Zkus napínat motor jen tahem za pastorek a klidně malinko u toho "podkopnout plášť".
2)Pozice řemenu je ovlivněna rovnoběžností osy pastorku s osou hlavní, čili když šponuješ řemen posouváním motorovýho lože , tak logicky nahoře u pastorku tě to pustí míň než dole u pláště motoru, a i to minimální výklonění (který je tam možný) způsobí skluz řemene krapítek nahoru. Zkus napínat motor jen tahem za pastorek a klidně malinko u toho "podkopnout plášť".
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- oskar 007
- Kontaktovat uživatele:
Howking píše:- to prý se děje i v pádlu - prostě je to slabina plastových gripů, které se při záběru listu ve flipu deformují a celý kluz pak leží na jedné dvou kuličkách - jsou v tom i ty kuličky řidčeji zasazené v tom věnečku, než třeba u rexe - já to vyřešil tak, že do nových žlábků těch ložisek (bez vytlačených důlků) jsem naskládal kuličky těsně vedle sebe co se jich tam vešlo aby se z důlku nevytlačovaly bez těch věnečků - je tam skoro dvojnásobek kuliček, chodí to hladce a už 100 startů, jedné havárce a dvou velmi tvrdých přistáních nedostatečnou autorotací jsou stále v pohodě.oskar 007 píše:Čím to je, že se mi v gripech na bezpádlu věčně vysypávaj axiální ložiska![]()
To vypadá jako dobrá vychytávka... Ale mám ti člověče z toho takový divný pocit. I když, já rozebral gripy a kuličky tam všechny nebyly a ty věnečky byly totálně rozedřené. Takže to asi zkusím... Ale běda vám, jestli se stím vysekám!!!
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
- oskar 007
- Kontaktovat uživatele:
Já to rozebral z důvodu toho, že jsem mněl pocit když za to zarvu, tak mi cinkly listy o trubku. A to jsem říkal, že je blbost. A hlava byla uplně měkká. Tak jsem udělal rozborku a ty setové axiály tam na jedné straně už skoro nebyly. Ta klec prostě nikde a jen pár kuliček.
www.hrabanek-sroubky.cz
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
oskar 007 píše:Já to rozebral z důvodu toho, že jsem mněl pocit když za to zarvu, tak mi cinkly listy o trubku. A to jsem říkal, že je blbost. A hlava byla uplně měkká. Tak jsem udělal rozborku a ty setové axiály tam na jedné straně už skoro nebyly. Ta klec prostě nikde a jen pár kuliček.
Způsobil jsi mi usměv ....... to je hustý to tam dává MSH schválně abys pak musel kupovat nový díly? Nebo co s tím sledujou?
Co Tobex?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:Protos je výbornej stroj, řekl bych nejlepší 500stovka , ale musíš mu holt trochu pomoct.
mne je jedno jestli je protos to nej na to sem narážet nechtěl ...... ono musíš pomáhat i T500
..... a za druhý axiální ložiska Align považuju zrovna za to nejkvalitnější co od společnosti Align můžeš vůbec koupit. Naopak radiály to je takovej kurvinec že se divim že jim s tím ještě někdo nevymlátil zuby.
boZZda píše:demolátor píše:Čau, tak testuju protose...teda zatím na zemi. U posledního kroku a to přidělání hl. rot. listů jsem zjistil, že když se vrtulník roztáčí tak docela hází,v provozních otáčkách to točí jako víno, ale když se dotáčí tak s sebou tak tříská, až se bojím, aby mi to nespadlo na dlaždice, nebo se tam něco neohlo.
Nevíte, jak to vyřešit???
1) povolit trochu řemen
2) utáhnout listy víc než jiné helině. Opravdu je utáhni!
Celkem běžné u Protose. Když dáš povolené listy a budeš mít zároveň dotažený hodně řemen, tak prostě vrťas při dotáčení vibruje jako sviňa!
Taks měl svatou pravdu. Dotáhl jsem listy a při dotáčení to chodí jak v bavlnce.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7