Který vrťas vybrat?
Jelikož jsi z Prahy, tak jak už tu bylo zmíněno, kontaktuj Petra Novotného z Rc Heli Pohotovosti, sídlí na Praze 6. Určitě si s tebou o tom rád popovídá a vysvětlí, co je k tomu všechno potřeba, můžeš tam rovnou mrknout na nějakou helinu, vyzkoušet sim a má i leteckou školu.
Jeti model
MS Composit
Bavarian Demon
MS Composit
Bavarian Demon
Hm, já si myslím že takhle velké heliny jako 500 nejsou pro začátečníky to pravé, ačkoliv se lépe ovládají. Pak udělá někde chybu a velice snadno taky může někoho zranit. I sebe - v lepším případě. Mnozí zkušenější "pilotovači" větších vrtulníků si vůbec neuvědomujou, že začátečník je z nového stroje často dost vyplašený a většinou vůbec neví co s tím má dělat. Doporučuju určitě nejdřív simulátor - ideálně Phoenix a pak podle tvých schopností si bud kup něco jako belt 250 (a to už si myslím že není hračka - sry jestli tím někoho urážím), HB CP3 a jim podobné. Já začínal s CB 180LM od Walkery a jsem spokojenej, Celokovová,. listy hodně vydrží, akorát je háklivá zadní vrtulka. ta je za 100 Na ven to teda sice moc není, ale pokud je bezvětří nebo jen hodně mírný vánek, tak se to ještě dá a do začátku ty 4 kanály taky bohatě stačí. Takže se ted vsichni do me obujte, ze jsem si dovolil rict, ze velke heliny nejsou pro zacatecniky dobre a vsichni se poplacejte po hrudích jací jste ted frajeri, že už s tím umíte lítat. Ale uvědomte si jak by asi dopadli vaše chyby, kdyby ten metrový rotor sekl třeba do vaší nohy. Zacatecnik tezko zvladne zastabilizovat nad zemí, když ještě nemá zažitý který směr knyplu je do kterého směru vrtulníku. Takže si raději kopnu do CBcka a koupim nove listy za 150, nez tri týdny kulhat a mezi tím helinu prodat, protože zjistim ze to nezvladam. CB 180tka s kovovou hlavou určitě doporučuju - pro začátečníka. Klidně mě ukamenujte 
- Kenny McCormick
PetrA píše:Hm, já si myslím že takhle velké heliny jako 500 nejsou pro začátečníky to pravé, ačkoliv se lépe ovládají. Pak udělá někde chybu a velice snadno taky může někoho zranit. I sebe - v lepším případě. Mnozí zkušenější "pilotovači" větších vrtulníků si vůbec neuvědomujou, že začátečník je z nového stroje často dost vyplašený a většinou vůbec neví co s tím má dělat. Doporučuju určitě nejdřív simulátor - ideálně Phoenix a pak podle tvých schopností si bud kup něco jako <a>BELT</a> 250 (a to už si myslím že není hračka - sry jestli tím někoho urážím), HB CP3 a jim podobné. Já začínal s CB 180LM od Walkery a jsem spokojenej, Celokovová,. listy hodně vydrží, akorát je háklivá zadní vrtulka. ta je za 100 Na ven to teda sice moc není, ale pokud je bezvětří nebo jen hodně mírný vánek, tak se to ještě dá a do začátku ty 4 kanály taky bohatě stačí. Takže se ted vsichni do me obujte, ze jsem si dovolil rict, ze velke heliny nejsou pro zacatecniky dobre a vsichni se poplacejte po hrudích jací jste ted frajeri, že už s tím umíte lítat. Ale uvědomte si jak by asi dopadli vaše chyby, kdyby ten metrový rotor sekl třeba do vaší nohy. Zacatecnik tezko zvladne zastabilizovat nad zemí, když ještě nemá zažitý který směr knyplu je do kterého směru vrtulníku. Takže si raději kopnu do CBcka a koupim nove listy za 150, nez tri týdny kulhat a mezi tím helinu prodat, protože zjistim ze to nezvladam. CB 180tka s kovovou hlavou určitě doporučuju - pro začátečníka. Klidně mě ukamenujte
Plácat po hrudi se nebudu a šutry na tebe házet taky nechci. Každopádně nebudu souhlasit, rada kup si tisíc levnejch zmetků, aby jsi díky tomu, že to pořádně nefunguje, s modelářstvím s končil, tak taková rada mi je prostě proti srsti. Taky jsem začínal, sice je to už nějakých 7 nebo 8 let, dokonce jsem za tu dobou vyzkoušel spoustu šmejdů, nakonec ale člověk zjistí, že když koupí kvalitní, tak nakonec ušetří jak peníze, tak i starosti.
Jeti model
MS Composit
Bavarian Demon
MS Composit
Bavarian Demon
- Kenny McCormick
No myslim ze je.PetrA píše:Kenny McCormick píše:a s cim lietas teraz?PetrA píše: Já začínal s CB 180LM ...
to si myslím není vůbec podstatné s čím ted lítám, to že jsem začátečníky na věci nezmění ani kdybych lítal s enterprise.
Ak s niecim velkym, ma tvoja rada vecsiu vahu.
Zatial som videl nazory takych, co si presli vyvojom od 4-kanalu k vecsim 6-kanalom v takomto zmysle: 4-kanal strata casu a penazi s vinimkou HB2 do haly, ale mozno budes prvy s inym nazorom.
Ja neradim nic. mam to co mam, ine som nemal...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
FrenkyL píše:[Plácat po hrudi se nebudu a šutry na tebe házet taky nechci. Každopádně nebudu souhlasit, rada kup si tisíc levnejch zmetků, aby jsi díky tomu, že to pořádně nefunguje, s modelářstvím s končil, tak taková rada mi je prostě proti srsti. Taky jsem začínal, sice je to už nějakých 7 nebo 8 let, dokonce jsem za tu dobou vyzkoušel spoustu šmejdů, nakonec ale člověk zjistí, že když koupí kvalitní, tak nakonec ušetří jak peníze, tak i starosti.
Však já to myslím jen obrazně a v dobrém
Pro srovnání - jelikož jsem se k modelům vrátil po letech strávených mezi motorkama - tak mi to strašně připomíná tvrzení nabubřelých majitelů motorek o obsahu nad 1000 ccm "když motorka, tak minimálně litr" - a toho se chytla spousta mlaďochů, kteří pak už domů nedorazily. V lepším případě jo ale po půl roce v nemocnici. Já prostě si stojím akorát za tím, že nováček / začátečník jestli nováček někoho uráží / vůbec nemá tušení, jak je ten stroj výkonný, jak se bude chovat při zatočení do leva do prava a jak to zastavit a daleko líp to pozná když 10x vykrešuje nyní třeba omýlané cbčko, kterému se beztak nic nestane, maximálně prdne kabina - zalepí izolackou - oprava 0,000 nic - mozna muze chytit par spatnyho navyků, ale ty pri prechodu na jiny stroj budou tak jako tak.
Pokud má dobře seřízenou helinu do 5000 Kč, bude měnit akorát listy sem tam a na naučení to stačí, pokud ho to bude bavit dál, pořídí si větší model, podle toho jak moc se do toho zažral.
PetrA píše:FrenkyL píše:[Plácat po hrudi se nebudu a šutry na tebe házet taky nechci. Každopádně nebudu souhlasit, rada kup si tisíc levnejch zmetků, aby jsi díky tomu, že to pořádně nefunguje, s modelářstvím s končil, tak taková rada mi je prostě proti srsti. Taky jsem začínal, sice je to už nějakých 7 nebo 8 let, dokonce jsem za tu dobou vyzkoušel spoustu šmejdů, nakonec ale člověk zjistí, že když koupí kvalitní, tak nakonec ušetří jak peníze, tak i starosti.
Však já to myslím jen obrazně a v dobrém- radu kterou tady popisujes "rada kup si tisíc levnejch zmetků, aby jsi díky tomu, že to pořádně nefunguje, s modelářstvím s končil" - tady vubec nezazněla. Nevim kde jsi to vycetl, ale jestli ti takto vyznelo, mel by jsi si to precist jeste jednou. Netvrdim preci, ze cbcko (napriklad, jerden z tech mnoha levnych "zmetku" pro tebe) je nějak dokonalé, ale na naučení se - to bohatě stačí. Navíc si to bez problémů zvládne doma rozebrat a složit, aniž by se mu stalo, že nebude vedet co odkud vytáhl.
Pro srovnání - jelikož jsem se k modelům vrátil po letech strávených mezi motorkama - tak mi to strašně připomíná tvrzení nabubřelých majitelů motorek o obsahu nad 1000 ccm "když motorka, tak minimálně litr" - a toho se chytla spousta mlaďochů, kteří pak už domů nedorazily. V lepším případě jo ale po půl roce v nemocnici. Já prostě si stojím akorát za tím, že nováček / začátečník jestli nováček někoho uráží / vůbec nemá tušení, jak je ten stroj výkonný, jak se bude chovat při zatočení do leva do prava a jak to zastavit a daleko líp to pozná když 10x vykrešuje nyní třeba omýlané cbčko, kterému se beztak nic nestane, maximálně prdne kabina - zalepí izolackou - oprava 0,000 nic - mozna muze chytit par spatnyho navyků, ale ty pri prechodu na jiny stroj budou tak jako tak.
Pokud má dobře seřízenou helinu do 5000 Kč, bude měnit akorát listy sem tam a na naučení to stačí, pokud ho to bude bavit dál, pořídí si větší model, podle toho jak moc se do toho zažral.
Bohužel to tak vyznělo a číst si to už víckrát nepotřebuju. Já mu přeci neradil hned 90tkovej vrtulník, jen věci, co rozumně fungují. Dokonce jsem několik příspěvků na zpět psal, ať si pořídí sim a zajde k někomu zkušenýmu na rady a pomoc při začátcích. Hlavně v tom nehledej žádnou nabubřelost, to jestli člověku vrtulník rozbije hubu není zas tak o velikosti, ale o respektu toho člověku, stejně tak jako u tý motorky, s prominutím idiot se zabije i na 50tkovým skůtru. Samozřejmě, že větší vrtulník je nebezpečnější, ale většina rad, který se tu objevily a jsou podle mě rozumný, radily vesměs sim a velikost 450-500 a v tom určitě není problém. Problém vidím v tom, co tazatel chtěl pořídit a co radíš i ty.
Jeti model
MS Composit
Bavarian Demon
MS Composit
Bavarian Demon
Kenny McCormick píše:No myslim ze je.PetrA píše:Kenny McCormick píše:a s cim lietas teraz?PetrA píše: Já začínal s CB 180LM ...
to si myslím není vůbec podstatné s čím ted lítám, to že jsem začátečníky na věci nezmění ani kdybych lítal s enterprise.
Ak s niecim velkym, ma tvoja rada vecsiu vahu.
Zatial som videl nazory takych, co si presli vyvojom od 4-kanalu k vecsim 6-kanalom v takomto zmysle: 4-kanal strata casu a penazi s vinimkou HB2 do haly, ale mozno budes prvy s inym nazorom.
Ja neradim nic. mam to co mam, ine som nemal...
právě proto říkám že enterprise
Ne vážně - prochází mi ted rukama mnoho modelů pravda že převážně walkera a spiš takové ty menší heliny do 400. A třebas právě i to cbcko se me zda daleko lepší než novinka V200, co je radoby zajímavé 3osým gyrem, ale je na kkt. Nastavení nekonečné, pokud to špatně nastavíš tak ti z ničeho nic prostě spadne, protože gyro reaguje pozdě - víc se mi teda líbí systém s flybarem. 6ti kanály zatím jentak okukuju - mě to víc zajímá po mechanické stránce, než že bych s tím musel ítat
FrenkyL píše:Bohužel to tak vyznělo a číst si to už víckrát nepotřebuju. Já mu přeci neradil hned 90tkovej vrtulník, jen věci, co rozumně fungují. Dokonce jsem několik příspěvků na zpět psal, ať si pořídí sim a zajde k někomu zkušenýmu na rady a pomoc při začátcích. Hlavně v tom nehledej žádnou nabubřelost, to jestli člověku vrtulník rozbije hubu není zas tak o velikosti, ale o respektu toho člověku, stejně tak jako u tý motorky, s prominutím idiot se zabije i na 50tkovým skůtru. Samozřejmě, že větší vrtulník je nebezpečnější, ale většina rad, který se tu objevily a jsou podle mě rozumný, radily vesměs sim a velikost 450-500 a v tom určitě není problém. Problém vidím v tom, co tazatel chtěl pořídit a co radíš i ty.
jo jo jo neco takového jsem tu zaznamenal
jo jo jo neco takového jsem tu zaznamenal- tyhle levný mašinky mužou být shitky a věřím tomu, ale je to často jenom proto, že jsou špatně srřízený, špatně vymezené vůle, neseřízené gyroskopy, špatně umístěná baterka nebo přijímač - prostě i tyhle skoro "hračky" můžou udělat dobrou službu začátečníkovi, pokud jsou dobře nastavené a odladěné. pokud si to vytáhne z krabice člověk, který nemá tucha co s tím, tak je jasný, že bude lítat cca 5 vteřin a pak šetřit na díly nebo se na to vykašle - neudělá totiž základní nastavení, který třeba prodejce tvrdí že je ale není.
To takisto, ale rovnako mi stalo, že aj po nastavení ta shitka síce lietala ale nie tak, ako som si predstavoval. A tak nasledovala výmena serv, gyroskopu, potom som padol na poddimenzované ESC.. proste o ničom a tak som sa bohužiaľ poučil na vlastnej koži. Až potom som si kúpil niečo značkové - a pritom to nebolo nejak drahé - a bolo po problémoch. A hlavne - konečne som mohol začať lietať! A to tu ešte nikde nie je spomínaná kúpa rádia - a verím, že zakúpenie rádia v tzv. kombe mnoho ľudí láka (viem podľa seba), ale vo finále je to zas len strata financií.
Tohle téma se tady omílá pořád dokola. Ti co odpovídají, začínali sami s "hračkami" a postupně se dopracovali k "velkým" helinám. To tedy znamená, že cesta od "hračky" k "helině" fuguje. Pokud mi někdo bude radit, abych si na začátku koupil T-Rex 500, tak tuto radu vezmu vážně jen od toho, kdo s T-Rex 500 (nebo podobným) skutečně začal.
Takže rada pro tazatele: Zeptej se zkušenějších, čím začínali, jak pokračovali a čím lítají teď. A z toho si vem poučení.
Takže rada pro tazatele: Zeptej se zkušenějších, čím začínali, jak pokračovali a čím lítají teď. A z toho si vem poučení.
DX8, T-Rex 500, T-Rex 700, Easy Glider, Simprop Excel
mikek píše:Tohle téma se tady omílá pořád dokola. Ti co odpovídají, začínali sami s "hračkami" a postupně se dopracovali k "velkým" helinám. To tedy znamená, že cesta od "hračky" k "helině" fuguje. Pokud mi někdo bude radit, abych si na začátku koupil T-Rex 500, tak tuto radu vezmu vážně jen od toho, kdo s T-Rex 500 (nebo podobným) skutečně začal.
No práveže tento postup nefunguje. Alebo teda áno, ale je zbytočne drahý. Ak by som si ako prvú helinu kúpil T-Rexa 450, tak by ma to vo finále vyšlo o dosť lacnejšie.