RC revue Turningy T9X
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
To přirovnání docela kulhá... TO by ta fabka totiž pak musel ajezdit dvěstěpade...
Aneb, Er9x není jen obrázek na displeji (samolepka na fabce), ale zvedá programovací možnosti vysílače do takových úrovní, o kterých se Dx6i ani Dx7 (u Dx6i nemá ani handicap HW) ani F6, ani F7 (doplňte si další rádia sami, já je neznám) ani nesnilo...
Dalo by se dál to přirovnání k fabce rozvádět, že ta fabka sice pojede 250 ale dřív se rozsype, jenže to přirovnání zkrátka nesedí. Protože T9x se dřív nerozsype protože je v ní víc možností mixování...
Aneb, Er9x není jen obrázek na displeji (samolepka na fabce), ale zvedá programovací možnosti vysílače do takových úrovní, o kterých se Dx6i ani Dx7 (u Dx6i nemá ani handicap HW) ani F6, ani F7 (doplňte si další rádia sami, já je neznám) ani nesnilo...
Dalo by se dál to přirovnání k fabce rozvádět, že ta fabka sice pojede 250 ale dřív se rozsype, jenže to přirovnání zkrátka nesedí. Protože T9x se dřív nerozsype protože je v ní víc možností mixování...
Každé přirovnání bývá více či méně zdramatizované. Nemám T9x, abych jí mohl chválit, nebo hanět. Ovšem podle toho, co jsem se o ní dověděl, je z kategorie DoDo (dodělej doma). Hundrtka také jezdila ve stavu, v jakém vyšla z fabriky, ale také jí lidi různě vylepšovali (tenkrát se ještě netunilo
). Když čtu, že tam někdo namontuje Duplex a podobné vymoženosti, tak podle mého názoru už to ztrácí svůj efekt. Znovu opakuju, v tom se shnodnu s mnoha lidmi odsud, určitě má svůj význam, ale zase bych to nepřecěňoval.
Hitec Aurora 9X
Ten Duplex beriem ako použitie zimných pneumatík v zime na snehu.
Nie je to tuning, je to zdravý rozum. Aj keď nie je zadarmo. No veď nemusia byť najlepšie čo sú na trhu, existuje aj FrSky.
To že ak niekto ide závodiť do Brna na okruh, nebude na to kupovať fabku a obúvať barum, neznamená že by na tom nemohol voziť modely na letisko - 50kou po obci, a to primerane bezpečne..
Nie je to tuning, je to zdravý rozum. Aj keď nie je zadarmo. No veď nemusia byť najlepšie čo sú na trhu, existuje aj FrSky.
To že ak niekto ide závodiť do Brna na okruh, nebude na to kupovať fabku a obúvať barum, neznamená že by na tom nemohol voziť modely na letisko - 50kou po obci, a to primerane bezpečne..
DAF píše:...Ovšem podle toho, co jsem se o ní dověděl, je z kategorie DoDo (dodělej doma). ...
To ale platí takmer na všetok tovar z číny - z hobbyking a spol. Motory namáčam do epoxidu, vrtule vyvažujem, do reglov pridávam kondenzátory a chladič na BEC........... potom fungujú.
A keďže sme modelári, platí to aj takmer na všetky modely - okrem Bind and Fly setov...
Keď značkový nový moderný systém dokáže získať takéto skóre:
http://www.rcgroups.com/forums/poll.php ... ollid=4487
tak bez toho aby som čokoľvek otvoril, preliezol a vyskúšal, to nedám ani do guličkoletu. Samozrejme si ani nerobím nádeje že mám v oku mikroskop aj rentgen a odhalím všetko na pohľad, proste prvé mesiace používania budú neisté.
Ale práve preto mi je jedno, či sa tým DoDo a testovaním realizujem na nejakej číne, alebo na niečom z ameriky - až na cenu rozdiel nevidím. Alebo možno- výmenný VF modul, často kľúč k nájdeniu riešenia.
Pochopitelne, ze je to DoDo, o zadne vystupni kontrole nemuze byt vubec rec, jinymy slovy, neni zadna, to je inteligentnimu cloveku pri udavane cene nad slunce jasne. Ale pro modelare co si dokazou udelat nahony na jakymkoli ARF, nebude cinit sebemeni potiz kuchnout Tx vejpul a behem 5 sekund vidi prusery vznikly neexistujici vyst. kontrolou a dalsich 300 sekund to dava do kupy, jak ma bejt. to je prece desna legrace ne? Aspon ja to tak za ty srandovni penize vidim...pro pomalejsi a pro ty co to budou chtit donekonecna opakovat, prusery myslim blby pajeni a jestli nekde neco nechybi propojit a tim to zrejme konci. Cinnnosti, ktery by musel provadet rakosnik placenej od FlySky a to by tu company stalo nakou rejzi navic, proc neusetrit, ze jo...
Hmm, tak ty náhony namontovat umím, dokonce umím postavit ajrák podle vlastního návrhu a on létá. Ovšem jakmile tam jsou víc než dva dráty, tak už nevím o čem je řeč
. Proto si já osobně budu kupovat vždy rádio, kde nebudu muset nic upravovat a kde bude (aspoň předpokládem) provedena výstupní kontrola, proto budu zákazníkem Fujtaby, Robbíka, Grupáče apod. Já bych tam tu chybu ani nenašel, tak bych stejně skončil buď u známých, kteří tomu rozumí, nebo v servisu. Pájku domá mám, ale tu na kabely, nebo vyrobení accupacků.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Hmm, tak ty náhony namontovat umím, dokonce umím postavit ajrák podle vlastního návrhu a on létá. Ovšem jakmile tam jsou víc než dva dráty, tak už nevím o čem je řeč. Proto si já osobně budu kupovat vždy rádio, kde nebudu muset nic upravovat a kde bude (aspoň předpokládem) provedena výstupní kontrola, proto budu zákazníkem Fujtaby, Robbíka, Grupáče apod. Já bych tam tu chybu ani nenašel, tak bych stejně skončil buď u známých, kteří tomu rozumí, nebo v servisu. Pájku domá mám, ale tu na kabely, nebo vyrobení accupacků.
jsi modelář a ten se musí hrabat ve všem - i v elektronice, žádá to doba
JMalik píše:Když RiMra přejede auoto a Boboland vychcípne na neznámou nemoc, tak je podpora nulová.
To je hluboký omyl. Oni už teď nejsou jediní kdo to umí a kdo to i dělá, jen toho dělají nejvíc a tak jsou v tom nejznámější, ale jakmile by z nějakého důvodu přestali tak na jejich místo nastoupí další a další. Když bude třeba vždy vstanou další bojovníci na podporu T9X tím si můžeš být jist a podpora se do budoucna bude jenom zlepšovat.
Drondys píše:JMalik píše:Když RiMra přejede auoto a Boboland vychcípne na neznámou nemoc, tak je podpora nulová.
To je hluboký omyl. Oni už teď nejsou jediní kdo to umí a kdo to i dělá, jen toho dělají nejvíc a tak jsou v tom nejznámější, ale jakmile by z nějakého důvodu přestali tak na jejich místo nastoupí další a další. Když bude třeba vždy vstanou další bojovníci na podporu T9X tím si můžeš být jist a podpora se do budoucna bude jenom zlepšovat.
Ano, s tím souhlasím.
Ale ještě nikdo (včetně RiMra, kterého obdivuji za podporu tohoto systému a jeho tvůrčí iniciativu) jste nepředvedli, že to zvládáte.
(ve vláknu co jste dali a i v tom vedle se řeší např. zacyklení mixů. Můžete pokračovat. Myslete si, že RiMr vám vychcípnul a vy to dořešíte
JMalik píše:Ale ještě nikdo (včetně RiMra, kterého obdivuji za podporu tohoto systému a jeho tvůrčí iniciativu) jste nepředvedli, že to zvládáte. (ve vláknu co jste dali a i v tom vedle se řeší např. zacyklení mixů. Můžete pokračovat. Myslete si, že RiMr vám vychcípnul a vy to dořešíte)
Máš zcela zkreslené představy o tom co je podstatné a co je naprosto nepodstatné a podružné. Zacyklení mixů je naprosto nepodstatná a podružná záležitost, která z pohledu obecné podpory vůbec nepředstavuje problém, který by trápil široký okruh uživatelů T9X. Je tedy zcela přirozené, že není potřeba, aby se takovýmito problémy zabývala širší skupina lidí, ale přesto byl tento problém úspěšně vyřešen na základě rady bitovoda viz níže odkazy a informace k tomu.
V tomto vlákně se o problému zacyklení (tzv. smyčky) zmínil RiMr viz tento odkaz na jeho dotaz k tomu a hned v následující odpovědi k tomu dostal radu od bitovoda a následně o pár stránek dál v tomto tématu viz tento odkaz RiMr potrvdil, že je tím tento problém vyřešen.
Můžeš si tedy být naprosto jist tím, že až bude potřeba, aby ten či onen problém s T9X řešila větší skupina lidí tak se tak stane a jinak budou dílčí problémy řešeny obvykle s podporou jedné osoby, která se tím či oním specifickým problémem zabývala. Na tom není nic neobvyklého. Nikdo nemá tolik času, aby se zabýval vším a spousta lidí nemá ani zdaleka tolik času co tomu dávají lidé jako je třeba RiMr za což mu náleží obrovské díky. To snad musí být každému jasné a stavět na tom argumentaci, že z toho důvodu to nemůže fungovat je čirá demagogie a nic jiného
Naposledy upravil(a) Drondys dne sob 09.04.2011 22:58, celkem upraveno 2 x.