gyro assan GA250 mems - par dotazu na majitele

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Mikelo

#46 Příspěvek od Mikelo »

Tak jsem se konečně dočkal stažení videa, někdy fakt nevím za co vlastně poskytovateli netu platím...
Sorry, asi budu politicky nekorektní, ale po poctivém shlédnutí celého říkám, že děláš ze hmyzu vemblouda. Musel jsem se enormně snažit abych si vůbec nějakých zákmitů všimnul. CX 480 se mi teď chová mnohem hůř a prdím na to, spravím to až se mi zachce. Když to nevadí ve flipu, přemetu, výkrutu ani tu chvilku co upáčkuju na zádech jsem spokojenej. Škoda peněz do toho vrtat dřív než přejdeš z visení do lítání. Nesmíš se vyplašovat z takových maličkostí, furt bys něco hledal a chodil lítat už předposranej.
Osobně by mě víc znervózňovalo lítání vedle vysokého napětí a nad autem.
Troll

#47 Příspěvek od Troll »

Nakadah píše: Zatocim ocasem doleva nejakych 45° pustim knipl do neutralu a ocas se sam hned vratil zpet do puvodni polohy :D je to spravne? Neni to spravne? Nak

Není to správně. Takhle se to chovat nesmí, s tím nejde pořádně létat. Ocas musí zůstat tam, kde pustíš knipl.
Abys dosáhnul lepšího chování ocasu, musíš pustit chlup a koupit pořádné servo, jinak s tím nic nenaděláš a tudíž to nemá cenu řešit. Prostě lítej. Takovýchto sestav už jsem viděl dost. Podle toho videa je to celkem přijatelné a o moc víc z toho nevydupeš i když by ses moc snažil. A ano, bohužel dobré gyro a servo stojí víc než celý sračkový vrtulník, s tím nic nenaděláš. Buď se smíříš s vysokou cenou, anebo s chováním toho gyra a serva co tam máš.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od OPR »

Nakadah píše:......... Takze sem to nahral na svoje ftp ke stazeni

http://nakadah.ic.cz/files/gyro.avi

Je to videt nekde 2:40 az 3:10. Nak

Já chcííí takýýýý - se mi to nechce načíst. :cry: Fňuk
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Nakadah »

Hmm koukam ze asi i ic.cz nekdy stavkuje. Ach jo, vsude smutny pribeh. Po pravde je to spis zaznamem te kamery, neni to nic moc a navic v podvecer kdyz uz je pro ni malo svetla je to jeste horsi. Proste na vlastni oci je na vlastni oci.

Ono se to chova tak, ze dam zatocit, pustim paku, gyro vysle povel zaseknout ale servo je pomalejsi a prezene to ze cukne zpatky. Gyro se to snazi zase srovnat a cukne na druhou stranu a tak to okamzik trva jen ty vychylky se zmensuji. Zkusim rychlejsi servo.

VVN me neznervoznuje, za ty roky sem si zvykl. Nak

PS. kupovat sestavu draheho gyra a serva ma logicky smysl jen pro stroj vyssi cenove kategorie, pokud to neni az takova hruza, tak se s tim klidne muzu smirit.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od JirkaA »

Koukni po inzerci nebo na ebay, dost často se dá najít třeba GP780 i funglovka za dobrou cenu, lidi cpou do vrtulí bezpádla.
OK2WY
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Nakadah »

Bezpadlo je elektronika, padlo mechanika. Cemu tak asi verim vic?
Gyro GA250 je myslim v poradku, sezenu jen rychlejsi servo.

Ja ten vrtas vymenil za letadlo, sam se naucil nejak poletovat a tohle mi staci az az :lol: Na simulatoru clovek zvladne i tic-toc, ale realu mam proste strach. Navic neustale cekam na kovovou hlavu, s plastovou mam strach vubec provadet nejake prudke pohyby - ta praskla spodni mixazni paka me od posledne stale pronasleduje.

Ale to uz se odchyluju od tematu. Diky vsem za rady. Nak
OPR
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od OPR »

JirkaA píše:Koukni po inzerci nebo na ebay, dost často se dá najít třeba GP780 i funglovka za dobrou cenu, lidi cpou do vrtulí bezpádla.

Jo to je taky možnost. Ovšem se musí NAK smířit i s tím, že s gyrem bylo velmi odborně třísknuto o zem a může někdy ........ no zvaž to.

PS:

GP780 bych se obloukem vyhnul, 780 trpí problémama kdy testovali předpotopní verze senzorů pro 3G. A 780 má problém s malejma vrtulníkama - respektive je to citlivý jako prase a to co leze z vrtulníku za bordel na senzor je něco s čím se kolikrát nejde dobře domluvit.
Po světě je těch problémů hodně až se divím jakou sprosťárnu si align dovoluje a alespoň ty původní verze zdrama nevyměňoval.

Naproti tomu GP750 je bezproblémové gyro. (pokud člověk nemá vyloženě smůlu na kus tak asi je nejlepší v poměru očekávaného výkonu a ceny. Špička to rozhodně neni ale to rozhodně nebude NAKovi vadit že? :D
Na nastavení je to jednoduché a pokud člověk není barvoslepý je to i blbuvzdorný. Proto ji vozím. :wink:
(občas bývá problém nastavení dorazů - ale tady proběhlo nějaký vlákno kde to kucííí řešili a vypadalo to že i snad vyřešili :D )

jo a pokud budeš kupovat nový, rychlejší servo pro VR. Tak zapomeň na savox. Je to nezkutečnej bordel. :cry:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Nakadah »

Tak to sem si myslel ze Savoxy jsou kvalitni serva.Ty vrtulniky koukam jsou investicni sebevrazda :D kolegu sem od toho zradil a sam se do toho sel, no aspon je sranda. Nak
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od koulinek »

Nakadah píše: neustale cekam na kovovou hlavu, s plastovou mam strach vubec provadet nejake prudke pohyby - ta praskla spodni mixazni paka me od posledne stale pronasleduje.

Jestli shaniš kovovou hlavu no tak mi jedna na HK-450 TT PRO zbude, takže jestli netoužíš po nějakém čtyř, pětilistu do makety tak by mohl být tvoje, je nová, nelétaná.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Nakadah »

No mam ji objednanou a cekam uz treti tyden. Cina to je hruza a des s postou, z ameriky mi veci dojdou za tyden. Ale tak dalsi dil do foroty se hodi, co za ni? Kdyz tak SZ. Nak
OPR
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od OPR »

Nakadah píše:Tak to sem si myslel ze Savoxy jsou kvalitni serva.Ty vrtulniky koukam jsou investicni sebevrazda :D kolegu sem od toho zradil a sam se do toho sel, no aspon je sranda. Nak

No standartní velikosti serva savox si myslím že kvalitní jsou - tedy nemám je ale velkost mini a micro mám už za sebou a oboje je bída ..... i když ty mini chvilku docela chodili - pak je postihl problém ten čím trpí ty malé už jako nová + jedno servo zradilo uplně. ..... cuká to okolo středu a nebo když zrovna poťák chudinka rovná vakl na výstupní ose a vůbec vlastně celou vůli na převodvce. Tedy pořád a jelkož se střídá zátěž s odlehčením tak kolikrát něco zaletět na přesnost je porod. Taková pomaloučká pirueta - horor. Sám ji neumím a eště mi to kazili serva :lol:

Vrtulníky jsou ivestiční sebevražda jen ve dvou případech.

1)
Pokud člověk neustále na něčem šetří.

2)
Pokud člověku na začátek chybí disciplýna a řeže s tim o zem jak jelito. To se taky prodraží.

Je mi jasný že jsou prostě momenty kdy člověk tomu ty finace nemůže dát. Ne žeby nechtěl, ale proto že třeba nemá. Neboj znám to. :wink:
Mikelo

#57 Příspěvek od Mikelo »

No, to je taky jedna z pověr, že gyro se servem musí být jenom drahé. Na 450kách nemám nic dražšího než 1.600,-Kč v součtu, na Raptoru E550 2.350,- jenom pro drahé standardní servo, gyro opět za 900,-Kč a to přitom vše koupený v ČR.
Vesele s tím lítám i ve větrných poryvech a usmívám se jak do 3D špičkového vybavení zbytečně rvou peníze lidi co sotva drží kvedlačku na místě před sebou se spocenýma zádama a ještě se u toho kroutí. Což není nic proti začátečníkům, taky mi to nespadlo z nebe. Občas to bývá dokonce i takhle: „No, to si kup to je bezva“ - překlad: nejsem si jistej, ale moc rád bych to u někoho viděl jak to maká, psali na fóru, že dobrý ale nechce se mi to risknout.
Choď víc lítat a méně sleduj prkotiny. Po pár dalších stránkách příspěvků už z toho stejně budeš mít hlavu jak pátrací balón. Nakonec s tím praštíš z 90% na všechno jiné, než o čem tady meleme.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Nakadah »

Tady fouka tak, ze by to ani gyro za 7.500 nedalo :lol: Ale jinak se hosi nehadejte, dyt jde o prd :) Nak
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od gamer007 »

Můžu ted taky potvrdit, že to gyro maká slušně jen do chvíále než začnete zatáčet. Na 250tce to bylo vždycky kostrbatý, ale včera jsem ho testnul na Gaui425 a je to fakt divný. Piruety teda dá celkem konstatní, rychlost se musí omezit na ATV. Pak ale zastavení ocasu a třeba výlet ze zatáčky, překmit a takový jako by nevědělo co má zrovna dělat. Zase v obratech bez směrovky drží pěkně. Na začátky může stačit, ale jak člověk zkusí lepší, je tohle nepříjemný...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
jurenko
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od jurenko »

presne to by som povedal aj ja pokial to visi je to super...mam ho na 250 avsak ked ho otocim priklad o 90 stupnov ma tendenciu sa vzdy vratit spat..teda vzdy sa trochu aj vrati..je to take cudne chovanie,neviem co stym..ale aspon to nedriftuje jak 401..
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“