Vrtula ASW28

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
rinTinTinSvK

Vrtula ASW28

#1 Příspěvek od rinTinTinSvK »

Zdravim ludia, potreboval by som pomoct s vypoctom vrtule. Pozeral som si viac clankov na tuto temu, no neviem si pomôct. Skusal som aj DriveCalc no tam moj motor ani neni v databaze a nejaky som z toho cely mimo.....

Ako ste si mohli vsimnut bude to na model ASW 28 od pelikana rozpetie 2 m, ale s miernymi upravami asi trosku pribudne na vahe....ratajte ze by malo to 1 KG (teoreticky)
vybava je :
reg TowerPro 40Acro http://www.rc-radiocontrol.com/towerpro-l40-acro-40amp-brushless-speed-controller

motor Ray C3536/06 http://iminitra.sk/index.php?action=detail&idecko=7860&obchod=5&id_kateg=&podkat=&vyr_naz=RAY&dostup_naz=Skladom

baterka Lipo 2S 2250 mAh
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Doktor »

Netušim jaké Kv má ten Ray ve skutečnosti, ale pokud má fakt těch 1250, tak bych zkusil něco jako 10/8. Max. asi 11/8. Žádná sláva to ale výkonem nebude.
rinTinTinSvK

#3 Příspěvek od rinTinTinSvK »

Aj som si myslel, pri tych otackach no uvazujem ze by som este vymenil baterku za 3S myslis ze by to dost pomohlo ?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Doktor »

Určitě. Výkonu 2x tolik.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Doktor »

Jinak jenom doplnim. Pelikán uvádí letovku s aku 2S 1,1Ah asi 540g. Při ploše křídla co uvádí 21dm2 je to plošné zatížení křídla cca 25g/dm2. Pokud to naložíš na 1kg, tak máš zatížení křídla asi 47g/dm2. To už neni nejmíň u takového modelu. Taky co na to řekne konstrukce. Model až tak osobně moc neznam, ale asi se mu to moc líbit nebude. Určitě to všechno ještě zvaž.
JMalik

Re: Vrtula ASW28

#6 Příspěvek od JMalik »

rinTinTinSvK píše:
.....Ako ste si mohli vsimnut bude to na model ASW 28 od pelikana rozpetie 2 m, ale s miernymi upravami asi trosku pribudne na vahe....ratajte ze by malo to 1 KG (teoreticky)......

Asi dvakrát jsem to někomu zalétával. Úplně nejvhodnější letadlo se mi to nezdá a až to naložíš mírnými úpravami na 1kg, tak sem napiš jak to létá (prakticky :wink: )
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Doktor »

Já se obávám, že praktickej problém bude už i ten Ray 3536 + aku 2S 2,25Ah + regl 40A. ASW je klasickej bublifuk kde už je předem daný kde co bude. Všechno je v kabině před křídlem. Pokud to je stavěné na nějaký 60g "zvonek" + malej regl a aku 2S 1,1Ah, tak s čimkoli těžším bude zákonitě problém těžiště.
rinTinTinSvK

#8 Příspěvek od rinTinTinSvK »

Jaaaaj :( mna blbeho to s tym dovazovanim ani nenapadlo, hadam to nebude tak hrozne a bude sa to dat poriesit s vyskovkou. Uvidime, bude to cele taky moj mensi experiment :) ked to bude vo vzduchu hodim sem nejake tie info jak sa to spravalo. Zatial velka vďaka :)
zdekar

#9 Příspěvek od zdekar »

Máš nějaký určitý důvod proč právě toto letadlo? Kamarád ho měl (bez tuningu) a ve větším náklonu to padalo po křídle a při jednom přistání (pádu) na čumák ten předek totálně rozemlel (nebylo to ani z velké výšky). Pokud z toho chceš udělat rychlý větroň, pak jsou vhodnější modely než ASW 28.

Ale pokud na něm trváš, tak vrtuli bych na 3S baterku dal tak max. 9x5 (9x6) - mám motor podobného výkonu a otáček. Jinak to plošné zatížení 47g/dm2 je fakt moc. No uvidíš jak to poletí. :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Klubas »

Určitě napiš jak to létalo (jestlí vůbec :D) Uvažuju o koupi tohoto letadla..
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od lubo1 »

rinTinTinSvK píše:Aj som si myslel, pri tych otackach no uvazujem ze by som este vymenil baterku za 3S myslis ze by to dost pomohlo ?

Obávam sa, že tam ten aku nedostaneš - bude moc dlhá.... a trojčlánok aj hrubý.... Upravoval som to kolegovi, a vošla tam 2s 1850 až po úpravách trupu.
Ten model lieta s origo pohonom vcelku slušne, ale ak to naložíš na jedno kilo, tak sa to bude sotva držať vo vzduchu....
Origo serva rovno vyhoď.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od lubo1 »

zdekar píše:Máš nějaký určitý důvod proč právě toto letadlo? Kamarád ho měl (bez tuningu) a ve větším náklonu to padalo po křídle a při jednom přistání (pádu) na čumák ten předek totálně rozemlel (nebylo to ani z velké výšky). Pokud z toho chceš udělat rychlý větroň, pak jsou vhodnější modely než ASW 28.

Toto má kolega....
http://robotmz.rajce.idnes.cz/2010-08-0 ... asw_28.jpg
Je to síce potunené, ale v náklonoch to drží ako na koľajniciach...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
robotmz

#13 Příspěvek od robotmz »

Len poopravím že baterku tam mám túto 1750:
Rhino 1750mAh 2S1P 25C Lipoly Pack
Ak už baterka nie je vyslovene zdochnutá, dá sa pekne na dvojčlánok zalietať, stúpa to celkom tak pod 40 stupňov, je to veľká vrtuľa /oproti napr. toru 900, WH/ , tak sa to driape primerane hore...
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Klubas »

Tak pelikán mi odepsal na dotaz jestli se ještě prodává ARF verze, že už mají poze verzi s Cadetem. Myslíte že si mám sestavit z ND? Co tam mám dát za serva, regl a motor? Bude u motoru a reglu stačit čína? A jakou baterku? 3S 1300mAh tam asi nenarvu co?
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
robotmz

#15 Příspěvek od robotmz »

Kolega mi ide dať serva 4 x HXT900, regulátor PLUSH 30.
Motor aj baterka zatiaľ ostáva.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“