Easy Glider Electric PRO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
HynX
Kontaktovat uživatele:

#691 Příspěvek od HynX »

ahojte, chcem si ako bokovku k heline kupit EG Pro, co sa tyka elektroniky, mam doma regl, serva, prijimac a baterky. takze mi bude treba len motor, vrtulu a kuzel.
no a s tym by som potreboval poradit.
motor som sa docital, ze je vhodny tento: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=3883, ale aku vrtulu a kuzel (neviem ci aj daku kliestinu k tomu treba) nemam ani paru. preto by som vas chcel poprosit, ci mi nieco neviete odporucit z HobbyKingu, nech to pribalim k motoru. dakujem ;)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Surgical

#692 Příspěvek od Surgical »

IMHO EGE Pro nejvíc sluší originál kužel od MPX, který v našich krajích běžně prodává Pelikán a jeho distributoři za 249.- Kč. Určený pro EGE Pro má kleštinu pro hřídel motoru 4mm (tedy přesně padne na ten Tebou vybraný motor), jinak tentýž kužel, ale určený pro Cularis, má kleštinu na 5mm hřídel.
Co se týče vrtulových listů, předpokládám, že chceš lítat na tříčlánek LiPo, bych tam dal nějaké 9"x6". Jiná otázka je, že Tebou vybraný motor je spíše na dolní hranici doporučovaného (vyzkoušeného) výkonu, nerozpakoval bych se tam dát motor o něco "těžší", pokud tíhneš k Turnigy, tak TR 35-36 (má taky hřídel 4mm, takže kužel s kleštinou zůstává týž).
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#693 Příspěvek od JirkaA »

3536 cca 1100 kV, vrtule 10x6", na tříčlánek 2200mAh kolmo nahoru a skoro hodinka plachtění bez termiky. Vzpomínám na něj v dobrém, bohužel spáchal sebevraždu zaseknutím serva výškovky a než jsem ho zresuscitoval, pořídil jsem Varianta III, tak už na něj nedošlo. Bylo to fajn éro.
OK2WY
HynX
Kontaktovat uživatele:

#694 Příspěvek od HynX »

aha, takze kuzel kupim origo k EGEmu a co sa tyka motora, pojdem teda do tohto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=3886 (ak je to ten spravny) a vrutule dake 10x6, hadam sa mi podari vybrat tie spravne.
Ovsem zabudol som, budem to zivit 2200mah 3-clankami :)

diky chalani ;)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
matOrix

#695 Příspěvek od matOrix »

ja som mal v eg pro motor tento
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=2141
vrutulu graupner 9x6 a skusil som aj 9x5 sklopku s hk a spokojnost...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
Dareba

#696 Příspěvek od Dareba »

Dneska proběhl zálet mého EG. Trošku má snahu houpat. Kde máte těžiště? Já ho dal pro začátek dle návodu, ale vychází mi ve skutečnosti asi na střed trubky v křídle.
Jinak dodělal jsem klapky a když je vysunu, tak se mi model vzpíná. Má se to tak chovat? Doteď jsem na jiných modelech klapkoval křidélkama bez problémů. Když dám baterflai vzepře se jen při zapnutí, to potlačím a pak krásně klesá na fleku.
Pajik_CZ

#697 Příspěvek od Pajik_CZ »

jsem lapen přátelé.... dneska byl první den, kdy jsem pilotoval model.

http://www.youtube.com/watch?v=XfPf6J5P1ps

tohle byl asi 6 let v pořadí.

Při 3 letu se mi to podařilo poslat "na krtka" asi z 10m, zlomila se uhlíková spojka křídla 10x8mm a přiklepl se kužel k trupu. Po 20 minutách i s cestou domů bylo opraveno a do křídla šla původní laminátovka. Jinak spokojenost.
Éro jsem kupoval od zdejšího uživatele HONZAJS, čímž mu ještě jednou děkuji za super éro.

Omluvte kvalitu videa, mobilu se daný podmínky (bílý éro na světlým podkladě) nelíbily ....:wink
zase jen na zemi...
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#698 Příspěvek od honzajs »

To : Pajik—CZ
Trošku ohleduplnosti prosim! Držet na rychlosti, aspoň trochu.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Pajik_CZ

#699 Příspěvek od Pajik_CZ »

učím se :) snažím se.
zase jen na zemi...
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#700 Příspěvek od Sluggish »

To Pajik_CZ: gratulujem k prvému letu :)...malá rada, skús radšej lietať vyššie, keď budeš vyššie budeš mať viac času pri nejakej krízovke :)...na tom videu si s ním lietal dosť nízko :)
Pajik_CZ

#701 Příspěvek od Pajik_CZ »

přiznám barvu :D snažil jsm se o přistání :D ale povedlo se to až na Xtý přiblížení. na další přiblížení jsem letěl tak 10-15 metrů vysoko. Jinak když jsem nezkoušel přistát, tak jsem se pohyboval tak v 50-100metrech, výš jsem zatím měl strach jít :) po tom, co tu všichni strašili, nemám už takovou důvěru v T9x a potřebuju přítelkyni, aby mi pomohla se zkouškou vzdálenosti od modelu :) pak vyzkoušíme jít možná výš :)

a objevil jsem dneska svoji ameriku :wink: bez slunečních brejlí to nejde.... :lol:
zase jen na zemi...
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#702 Příspěvek od Sluggish »

jaj táááák :D....tak to je iné :)....ohladom t9x, neviem nemám ju, ja mám auroru ale o t9x som zatiaľ nepočul že by niekto spadol, takže až taký strach by som z toho nemal a ako bolo vidieť aj na videu lietaš na voľnom priestranstve takže by sa teoreticky nemalo nič stať aj keby náhodou :)... ak nie potom už len sekunďák, aktivátor a Easy je za 10 minút ready to fly :) samozrejme ak neodíde elektronika :)...na mojom Easym je už pomáličky viac purexu, styrolepu sekundáku ako bubliniek, ale stále lie a dá sa s ním pekne vyblázniť :D...hlavne ma to pri rane s ním až tak "nebolí" ako keby som buchol s niektorým mojim konštrukčným lietadlom :D..
tomasgross

#703 Příspěvek od tomasgross »

Mám tu menší dotaz mám taky easy glider pro a co vtom máte za motor?? ja tam mám turnygy 3936 a máto velký úhel stoupání.
pilot205

#704 Příspěvek od pilot205 »

tomasgross píše:Mám tu menší dotaz mám taky easy glider pro a co vtom máte za motor?? ja tam mám turnygy 3936 a máto velký úhel stoupání.

to je len dobre:D ja som mal uhol stúpania 90 stupnov. a musel som potláčat aby nešiel do loopingu:D ale ja som mal 35-36C ty máš ešte vačší, možno to už bude prehnané
tomasgross

#705 Příspěvek od tomasgross »

Tak mě jen vadí že ho mám bílého tak když mám bílou oblohu nevidím v tom stoupaní nic a udělám backflip to je právě ten problém.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“