SIG Smith Miniplane - stavba
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Do letadel velikosti smith miniplane bych dal klidne NiMH neřešil bych to. Takové proudy, aby je to nějak zničilo tam nepotečou. Zkontrolovat jestli sou dobrý musíš dělat před každým letem. Jestli to někdo nedělá, tak si o pád jenom koleduje. Já sám mám ve všech letadlech NiMH baterky a neměl sem s nima za letu nikdy žádnej problém. Vždycky, když sem s nima spadnul, tak to bylo jen proto, že sem je nedobil a před letem řádně nezkontroloval,m ale to se mi stalo i s NiCd. Navíc NiCd baterie velikosti AA se nejspíš už nevyrábí, takže to co by si koupil bude už dost staré. Viděl sem snad nějaké pro průmyslové použití. Ty ale nemají velikost AA ale AACL nebo AAC. V GES Electronic v Praze je mají. http://www.ges.cz/akumulatory-baterie/akumulatory-nicdnimh-samostatne-clanky/akumulatory-tuzkove-nicd-aa-um-3-prum15x50mm-12v/XL54.html
Technologie jde dopředu a věřím že NiMH baterie pomalu odstraňují svoje špatné vlastnosti. Pokud chceš mít opravdu nějakou jistotu, tak si kup třeba externí BEC a napájej to všechno LiPol baterkou a si v pohodě. Já budu dávat dál NiMH a u něčeho většího dám externí BEC + LiPol.
Technologie jde dopředu a věřím že NiMH baterie pomalu odstraňují svoje špatné vlastnosti. Pokud chceš mít opravdu nějakou jistotu, tak si kup třeba externí BEC a napájej to všechno LiPol baterkou a si v pohodě. Já budu dávat dál NiMH a u něčeho většího dám externí BEC + LiPol.
- Zbyněk Hadač
Ono totiž NiCd články jsou na tom v EU tuším podobně jako žárovky. Kvůli tomu Cd. To je totiž zdraví škodlivé a úřednící pojali podezření, že si je určitě spousta lidí dává ke svačině a nebo je olizuje jako zmrzlinu. Tak je myslím zakázali, nebo je aspoň nevidí rádi. Já bych tam taky použil NiHm a nebál bych se. Ale kdybych kupoval nové baterky a mohl volit mezi NiCd a NiHm, tak je to jasná volba.
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem byl lítat, vypadá to, že to funguje, ale 2x jsem s tim trochu prásknul, důvod? Nějak se mi nedaří seřídit motor, když mám plnej plyn tak to po chvilce chcíplo, navíc i při přidání mi to přijde dost gumový
Asi budu muset sehnat někoho, kdo mi to pomůže seštelovat
Asi budu muset sehnat někoho, kdo mi to pomůže seštelovat
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
tak, díky "pikus 1" mám seřízeno - no, ono to ani nebylo tak o seřízení jako spíš o tom, že já idiot nedal "uzávěr" na napouštěcí hadičku, takže jsem netlakoval
Vylítal jsem 2 nádrže a paráda, trochu trimování, pak nastavení exp a lítá pěkně, teď už je to jen o pilotovi
už jen dopotáhnout barvou spodek (až budou folie) a nějak zpevnit podvozek, při startu jsem škrtl vrtulí
první přistání by bylo do dokumentu, nádhera, druhý už bylo horší, přišel jsem si moc rychlej, tak jsem to chtěl lehce zvednout, místo toho jsem se ale zhoupl a šel dost na čumák - tzn. kotrmelec a dobrý
Taky se mi neosvěčila 12x4, na tu 7,5 je to moc, nešel do plnejch otáček, takže vrátim zase 11x5, snad to bude dobrý
teď už "jen" najít kde lítat, na tenhle podvozek pole nepřipadá v úvahu a ta ouzká asfaltka co tam je, je taky na prd
Vylítal jsem 2 nádrže a paráda, trochu trimování, pak nastavení exp a lítá pěkně, teď už je to jen o pilotovi
už jen dopotáhnout barvou spodek (až budou folie) a nějak zpevnit podvozek, při startu jsem škrtl vrtulí
první přistání by bylo do dokumentu, nádhera, druhý už bylo horší, přišel jsem si moc rychlej, tak jsem to chtěl lehce zvednout, místo toho jsem se ale zhoupl a šel dost na čumák - tzn. kotrmelec a dobrý
Taky se mi neosvěčila 12x4, na tu 7,5 je to moc, nešel do plnejch otáček, takže vrátim zase 11x5, snad to bude dobrý
teď už "jen" najít kde lítat, na tenhle podvozek pole nepřipadá v úvahu a ta ouzká asfaltka co tam je, je taky na prd
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Klidně, moc rád!
Na Sobínku mě asi nepustí, bych musel být členem nebo tak něco, obvykle lítám na jednom poli, ale se smithem si to tam neumim představit, sice je to tam paráda, ale na podvozek to moc neni, leda pokud to člověk ovládá, tak možná na asfaltku co tam vede, ale dneska jsem docela čuměl, jak dlouho mi smith brzdil na trávě, to bych ho asi moc neudržel ve stopě
Bohužel je to s těma letištěma docela omezený, zítra se chci po práci zajet na motorce podívat ještě na jedno letiště, ale nejsem si jistý, jestli to tam taky neni nějakýho klubu a měl bys to ještě dál než Sobínku (Bubovice)
No budu se rozhlížet a hledat nějaký hladký, rovný louky, snad se něco najde
Na Sobínku mě asi nepustí, bych musel být členem nebo tak něco, obvykle lítám na jednom poli, ale se smithem si to tam neumim představit, sice je to tam paráda, ale na podvozek to moc neni, leda pokud to člověk ovládá, tak možná na asfaltku co tam vede, ale dneska jsem docela čuměl, jak dlouho mi smith brzdil na trávě, to bych ho asi moc neudržel ve stopě
Bohužel je to s těma letištěma docela omezený, zítra se chci po práci zajet na motorce podívat ještě na jedno letiště, ale nejsem si jistý, jestli to tam taky neni nějakýho klubu a měl bys to ještě dál než Sobínku (Bubovice)
No budu se rozhlížet a hledat nějaký hladký, rovný louky, snad se něco najde
Re: dotaz
OSMaxáckou F4. Ta čínská také funguje, ale...geopas píše:jakou používáš žhavicí svíčku na ASP FS-61AR?
Hitec Aurora 9X
- Kerberos
- Kontaktovat uživatele:
CharlitoCZ píše:tak, díky "pikus 1" mám seřízeno - no, ono to ani nebylo tak o seřízení jako spíš o tom, že já idiot nedal "uzávěr" na napouštěcí hadičku, takže jsem netlakoval![]()
![]()
![]()
už jen dopotáhnout barvou spodek (až budou folie) a nějak zpevnit podvozek, při startu jsem škrtl vrtulí![]()
první přistání by bylo do dokumentu, nádhera, druhý už bylo horší, přišel jsem si moc rychlej, tak jsem to chtěl lehce zvednout, místo toho jsem se ale zhoupl a šel dost na čumák - tzn. kotrmelec a dobrý![]()
na 7,5 mám 11x6 a 12x5, obě dobrý