Blade MCPX
Špatného celkem nic, jen jsem se pozastavil na odolnosti při pádu.Pokud se jedná o odolnost dílů při používání vrťasu jak jsou navržené a kolik vydrží, tak to je velmi důležitý argument.
Pokud nemá vrtulník kolektiv tak já tomu říkám prostě hračka. Je ale jasné, že nám to vše slouží jako hračky na hraní, ale z pohledu funkčnosti vrtulníku je to rozdíl propastný. To je jako kdyby se ponorka nepotápěla a jen plavala. Ale každý máme jiné nároky co od čeho chceme a to je dobře.
Pokud nemá vrtulník kolektiv tak já tomu říkám prostě hračka. Je ale jasné, že nám to vše slouží jako hračky na hraní, ale z pohledu funkčnosti vrtulníku je to rozdíl propastný. To je jako kdyby se ponorka nepotápěla a jen plavala. Ale každý máme jiné nároky co od čeho chceme a to je dobře.
Tak jsem to teď ještě vyzkoušel zase ty dvě baterky a zase podobné časy.... při visu 6:35,6:15 při poletování dopředu a dozadu cca 5 min ..s tím,že jsem prudce přidával klesání a stoupání... ale stále se motám v obýváku cca 3x2m ...takže pomalé lety a žádné kravinky,po 4 minutě je slyšitelné ochabnutí baterek ale stále to reaguje velice rychle na stoupání.Jsem moc zvědavý,jak to bude s časem až to vezmu do haly,no..a nebo mi lže DX6I..hihi ..jo ještě,nabíjím to na setovce a to na 0,2.
Minititan E325,DX6i,Phoenix,Blade MCPX,Gaui 200V2
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
ja si myslim ze tech pet minutek to da....coz je dobre....pri akrobacii to je neco jineho, to jde cas dolu
a jeste teda prakticka otazecka...lital jsem s msr v obyvaku..cca 3x4metry....zkraje vse okolo padalo ale pak uz ok....jak to pujde s timhle...myslim ze by se dalo...co..
a jeste teda prakticka otazecka...lital jsem s msr v obyvaku..cca 3x4metry....zkraje vse okolo padalo ale pak uz ok....jak to pujde s timhle...myslim ze by se dalo...co..
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Ložiska.
Tak napíšu co jsem zjistil nového o téhle potvoře,
všude na zahra. forech debatuje právě o ložiskách přes nespočet úprav se nepodařilo ložiska zajistit na 100%.
Největší problém je zvolený nevhodný tip radiálního ložiska, které není stavěné na boční sílu proto většina rozpadne aniž je vrtulník třeba po nehodě.
Jediné možné řešení najít vhodné axiální ložisko stačí vyměnit ty vnější vnitřní jsou na okrasu
nebo kombinaci obou dvou variant nejlépe.
Tohle je pro Horizon Hobby velká ostuda dopustit tak fatální chybu při výrobě!!!
Svojí mršku jsem patřičně zajistil omotáním pevné nitě oba gripy k sobě, sice rozpadu ložisek nezabrání zato list neuletí pryč a nikoho nezraní.
všude na zahra. forech debatuje právě o ložiskách přes nespočet úprav se nepodařilo ložiska zajistit na 100%.
Největší problém je zvolený nevhodný tip radiálního ložiska, které není stavěné na boční sílu proto většina rozpadne aniž je vrtulník třeba po nehodě.
Jediné možné řešení najít vhodné axiální ložisko stačí vyměnit ty vnější vnitřní jsou na okrasu
Tohle je pro Horizon Hobby velká ostuda dopustit tak fatální chybu při výrobě!!!
Svojí mršku jsem patřičně zajistil omotáním pevné nitě oba gripy k sobě, sice rozpadu ložisek nezabrání zato list neuletí pryč a nikoho nezraní.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
DX7
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chapu spravne to lozisko se vlastne rozleti...nebylo by tam misto z vnejsi strany na slabouckou polozku ktera by mely stejny nebo malicko mensi prumer nez vnejsi krouzek loziska...pri kolizy by tak zabranila vyletnuti vnejsiho krouzku a tim celeho gripu....vrtulnik jsem nevidel...nevim zda je tam misto...nevim zda uz to nekdo z vas nezkousel
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Re:
František Koudelka píše:Pokud chapu spravne to lozisko se vlastne rozleti...nebylo by tam misto z vnejsi strany na slabouckou polozku ktera by mely stejny nebo malicko mensi prumer nez vnejsi krouzek loziska...pri kolizy by tak zabranila vyletnuti vnejsiho krouzku a tim celeho gripu....vrtulnik jsem nevidel...nevim zda je tam misto...nevim zda uz to nekdo z vas nezkousel
Podložka by řešila pouze to že kuličky nevypadnou ven, bohužel příčná hřídel je krátká nemá rezervu
Stejně je potřeba použít jiné axiální ložiska!
DX7
DX7
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Krabicka.
Dnes funělo tak jsem vytvořil přepravní krabičku do batohu pro MCPX. Rozměry sedí dobře a molitan výstelky kvedláka jistí. Měl jsem fajnovej malej alu kufřík od nabíječky jenže nedávno oněj přišel.
http://petsild.rajce.idnes.cz/MCPX-krabicka/
http://petsild.rajce.idnes.cz/MCPX-krabicka/
DX7
DX7
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem prubnul ty druhé listy s nálitkama - najednou seděla stopa, vibrace skoro zmizely a i při prudkém pumpování kolektivem se ocas skoro nehnul - takže spokojenost. Asi se budou listy lišit kus o kusu nebo se budou muset velice počlivě vyvážit (ty předtím mi přišly vyvážené dobře, ale asi to nebylo úplně ono).
Re:
František Koudelka píše:me by taky zajimalo jak je to s tou stopou listu u tohohle vrtulniku.....jak to resite pokud je rozhozena
Stopa listů rozhozená je tak 1,5mm, když kouknu na svojí desku cykliky je tam od začátku takovej vakl že o seřízení stopy listu nemůže být řeč.
Jinak máme v setu nepřesnou DC, pro pobavení zde je ta přesná
DX7
DX7