Bezpádlo BeastX Microbeast

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
apoke

#811 Příspěvek od apoke »

apoke píše:
JirkaA píše:
apoke píše:
Vladimir7 píše:tak pak jedině ty kabely, a nebo to nejhorší závada beastu.

PRO INFO. vše jinde, nové jiné kabely, výsledek totožný.
http://www.youtube.com/watch?v=Y4pc4HHEVIk

zkusil bych jiný serva, jiné napájení (jiný bec nebo přijímačovky). Servo s načnutým tranzistorem v můstku může způsobovat extrémní špičky odběru proudu, porucha BECu může způsobit i při normálním odběru dropouty napájení, s tím vším se mikrobestie ani jiné systémy nemusí poprat a zvítězit. Menší špičky v napájení umí doslova zázračně eliminovat elektrolytický kondenzátor dostatečné kapacity ( cca <= 1500 mikroFaradů) pokud možno s nízkou impedancí resp. odporem (označováno jako "low-ESR").

Vyzkoušel jsem BEC co mám v elektrice CCphoenix ICE , stejný,už jsem dokonce i vyhrabal NICD Sanyo 4s příjímačovky,odpojoval serva. Zapojoval DS510 a totez.A ted tu mam velikou novinku po naky dobe zkouseni na stole najednou koukam ze uz nechodi vubec vejskovka ani kridylka :) dvakrat odpojit zapojit a jede to.

http://www.youtube.com/watch?v=JROqVSseKCY

Zdravim Vas, jen pro info diky skvelemu pristupu nasich prodejcu byl BEAST vymenen a jako takovy nejevi zadne z predchazejicich problemu, serva ani necuknou.Ted uz jenom poresit vibrace na spalovaku , kdyz mam POT1 stazeny tak se pri roztaceni na zemi nic nedeje a vse drzi jakmile dam devet hodin tak se mi se zvysujicima otackama zvysuji vibrace a deska se skloni doprava.Toto uz ale priklanim k vibracim a ne k vade na BEASTu.
Kenny McCormick

#812 Příspěvek od Kenny McCormick »

laborujem s kmitanim chvosta,
Bud kmita alebo uz nedrzi. Ked znizim pot3 na 8hod, dovoli mi to zvysit zisk v Tx /44/ a nezakmitava.
Nejak sa mi to nezda, necital som aby niekto znizoval pot pod 9hod.
Neviem ako velmi ma pri nastavovani na to vplyv parametr D, znizil som na blika cervena, nefukalo, neviem ci su piruety dobre...

Tiez mi prekmitavala heli priecne, tiez som znizil pot1 na 8 a zvysil pot2 na 11:30, je to fajn, moze byt? Mam zatial serva "na ceste", nasadene trosku vybehane HD1810.
V parametr menu som znizil len D, ostatne default..
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#813 Příspěvek od pkotatko »

Gain 44 v TX je dost. Já lítám lehce pod 30. Parametr D na blikající modrá nebo modrá. Pot 3 je na nastavení "tvrdosti zastavení". Pokud ti po zastavení rotace ještě trochu ocas pokračuje, zvedni hodnotu. Pokud překmitne zpátky, hodnotu sniž.
Kolik točíš a jaké máš úhly na kolektivu ?
Nastavuji +-11° a točím cca 3 tis. Pak teprve začne vrtulka stíhat a funguje tak jak má. Pod 2800 ot. mi nikdy pořádně při lomcování kolektivem vrtulka nedržela. A bylo jedno jestli s normálním gyrem nebo Bestií.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Kenny McCormick

#814 Příspěvek od Kenny McCormick »

Dnes som sa k tomu nedostal, rano mi pri prvej baterke drbol padlovy vrtas, potom sa nastastie rozprsalo, inak by asi rozmlatil aj druhy... Den blbec... :evil:

Chvost mi vcera prekmitaval, pri znizeni zisku plaval, preto som znizil parametr D, ale prekmitaval zas tak som znizil pot3, a zvysil gain, potom to akotak slo. Musim ist na to od zaciatku. Treba to urobit naopak - znizit gain az bude trochu plavat a zvysit pot3 ?
Tocim s govikom priemer 3020, max 3080, vycitane z roxxy programatora. Uhly +-11, cize to je tiez v pohode.

Co som teda necakal je zvysenie letoveho casu z 5 na 6min :idea: , sice sa o tom pise, ale neveril som tomu... A chova sa to viac ako v sime, pekne vykruty robi heli, rovne lopingy a aj na "sporta" je to celkom dost zive a obratne. :D
eco

#815 Příspěvek od eco »

Kenny McCormick píše:Co som teda necakal je zvysenie letoveho casu z 5 na 6min :idea: , sice sa o tom pise, ale neveril som tomu... :D

Po čem se ti zvýšil letový čas??
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
krtek2k

#816 Příspěvek od krtek2k »

po sundání padel ty drbo :)
Oh my god , they killed Kenny! Mě se nejvíc na vrtulce osvědčilo jít na nejkratší páku serva, s kterou se při plným možným limutu , dá dosáhnout celé dráhy pohybu smykátka na ose vrtulky.
Na miniprotosu mám páku serva vrtulky 5mm a funguje to nejlíp.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Howking
Kontaktovat uživatele:

#817 Příspěvek od Howking »

To pak ale musíš mít kurevsky rychlé servo - jinak ti musí při prudkém záběru kolektivu ocas lítat tak o 10º.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
eco

#818 Příspěvek od eco »

krtek2k píše:po sundání padel ty drbo :)

Ok, toto jsem nějak nezaznamenal :?
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
krtek2k

#819 Příspěvek od krtek2k »

No nevím co si dávají na vrtulku ostatní, ale já vždy vybírám digitál a rychlost pod 0,07s/60st. Naopak s dlouhou pákou , a sníženým limitem mi ocas utíká i s rychlým servem. Na všech helinách.
Frsky X10S Carbon
OPR
Kontaktovat uživatele:

#820 Příspěvek od OPR »

Ano, rychlé servo je potřeba ale zas žádný extrémy :) ..... čím větší pole působnosti umožníš gyru používat ....... tím zpřesníš jeho práci. Zároveň gyru i odlehčíš. Takže dlouhá páka na vrtulkovým servu je zmrdstvo a nemá to tam co dělat. :D
krtek2k

#821 Příspěvek od krtek2k »

Ale ono je to taky o helině, trex450 má prostě pomalou vrtulku. Na nízký otáčky se s ním nedá skoro lítat, to miniprotos je stavěnej jinak. Taky mu dali 4mm osu vrtulky, aby ty točky pobrala.
Frsky X10S Carbon
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#822 Příspěvek od pkotatko »

Kenny McCormick

#823 Příspěvek od Kenny McCormick »

pkotatko píše:Tady máš návod jak na to
http://www.beastx.com/showthread.php?26 ... tup-basics
vdaka za tip, len anglictinu ovladam pomocou google prekladaca :oops: :lol:
Celkom som nepochopil suvislosti, mohlo by to byt to iste co toto? :
boZZda píše:Nastavení ocasu:

1) nastav POT3 na 9hod.
2) nastav parametr D na fialovou
3) nastav si malý zisk gyra ve vysílačce

Nyní leť a přidávej zisk gyra ve vysílačce. Pokud při letu proti větru, nebo něco podobného vrtulka začně kmitat, tak sniž zisk gyra ve vysílačce. Pokud ne, tak zvyšuj.

Potom se proleť proti větru a dělej piruety. Jestli jsou moc rychlé po větru a pomalé proti větru, tak zvýšit parametr D.

Až tohle celé uděláš, tak potom to zastavování vrtulky na fleku bez zakmitávání. Tohle ale bude fungovat jen v případě, že jsi udělal správně kroky předtím! Takže nejdřív zisk, potom parametr D a až potom potenciometr.
ked zajtra nebude liat ako dnes, idem na to... :P

Krtek2k dik za radu, na padlovke som dal teraz 5,5mm paku na HGD201, uvidim co to urobi, na bezpadlovom /HGD261/ to prerobim hned ako mi pridu nove serva na cykliku, svrdli na poste v HK... Alebo ked bude hnusne /vraj sa zasa ochladi/ tak to prerobim skor, ked to bude zle, tak skusim to lacne sevo, objednal som jedno HKS-9257 do "rezervy" :)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od pkotatko »

Ano to je ono, jen pro upřesnění. Po nastavení parametru D bude možná potřeba zpátky trochu snížit zisk v radiu.
Jinak ten postup sedí a je nutné zachovat jeho pořadí.
PeeKay

#825 Příspěvek od PeeKay »

Dnes dorazili serva DS530 z Kennyho swarmu, dik za tip ! Som zvedavy ci rozdiel bude vidiet a citit oproti HXT900.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“