Jaký vysílač do 6.000,- ?
bbbooo,
Ať už máš v plánu koupit jakýkoliv TX, ještě s tím chvilku počkej a sbírej informace.
- ujasni si co budeš opravdu chtít létat
- seznam se s tím jak to vůbec pracuje, na co je telemetrie, co jsou letové režimy, k čemu je to dobré, co jsou mixy a k čemu je to dobré........
A až potom vybírej konkrétní TX.
Ať už máš v plánu koupit jakýkoliv TX, ještě s tím chvilku počkej a sbírej informace.
- ujasni si co budeš opravdu chtít létat
- seznam se s tím jak to vůbec pracuje, na co je telemetrie, co jsou letové režimy, k čemu je to dobré, co jsou mixy a k čemu je to dobré........
A až potom vybírej konkrétní TX.
Re: .
bbbooo píše:Tak nějaké ladění nebo doupravování to není moje parketa.......tak to asi pro mě nebude,i když cena skvělá...............
T9X se dá pro modely co jsi zmiňoval používat i bez úprav. Úpravy nejsou naprosto nezbytné a jsou zaměřeny spíš pro zvýšení komfortu. Někteří lidé prostě T9X koupí a tak jak ji koupili tak ji používají aniž by v ní cokoli upravovali.
Výhodou T9X je, že je o ni obrovský zájem a poptávka po ní dlouhodobě výrazně převyšuje nabídku. Takže když si ji pořídíš a třeba za půl roku nebo za rok se ji rozhodneš prodat tak ji prodáš velmi rychle a nejen, že s minimální ztrátou, ale klidně i s mírným ziskem oproti ceně, za kterou ji koupíš na HC. Takže si můžeš pořídit T9X úplně s klidným srdcem na zkoušku a pokud ti nesedne tak se jí bez problému zbavíš. Stačí ji pak nabídnout k prodeji třeba v sekci Prodám na tomto serveru a za krátko ji od tebe někdo koupí (pozn. skoro ti utrhnou ruce jaký je o ni zájem).
Jen pro zajímavost. Zrovna včera nebo předevčírem v té sekci Prodám někdo prodával cca půl roku starou T9X s několika přijímači za 2200 Kč a bylo to prodáno za pár hodin od okamžiku co se tam ta nabídka objevila. Nyní je ten inzerát už smazaný.
bbbooo píše:...
Tak nějaké ladění nebo doupravování to není moje parketa.......tak to asi pro mě nebude,i když cena skvělá.............. .
"boboland" ochotne ponúkal že všetko (ešte aj podsvietenie displeja ak s nemýlim) urobí. Ak sa tam nahrá stabilná verzia o ktorej nie je známe že by v nej bola chyba (t.j. pre istotu nie najposlednejšiu) tak sa toho nebude treba viac chytať ani nič upravovať či ladiť.
Pôvodný Flysky 2,4 FHSS sa dá použiť do bubliniek či lodičiek, do príliš náročných modelov sa dá kúpiť ten Duplex.. Ak je to niekomu moc drahé (= nebude mať až tak náročné modely aby nepozeral na cenu príjmača), tak niekde na pol ceste je FrSky (to nie je preklep, je tam rozdiel oproti originál FlySky. Ten FrSky je tiež čína, tiež preskakuje celé pásmo, ale príjmače sú s diverzitou antén a má už v základe telemetriu (aspoň úroveň signálu, to nie je pri 2,4GHz na srandu) a má FailSafe, a hlavne vraj je spoľahlivý.
Pretože kupovať Spektrum DX6 či DX7 a k nemu DSM2 príjmače, čo ako vysielač nemá nič moc funkcií pre tie vetrone, príjmače ktoré stoja rozumné sumy občas padajú bez vysvetlenia, a vôbec celý jeho DSM2 systém sa dá považovať zastaralý (ani nepodporuje telemetriu ako DX8, aj už existuje upgrade z DSM2 na DSMX ktorý preskakuje pásmo ale ten upgrade stojí viac ako T9x vysielač) - by som proste neradil.
Spektrum je podľa mňa dobré pre američanov, na výmenu žiarovky volajú elektrikára, legálne používať nemôžu žiaden z moderných kvalitných systémov lebo robia cavyky s FCC certifikátom....
- Sluggish
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:TO Gartik - myslím že dlužíš Ríšovi omluvu-kéž by byl každý tak """arogantní""" jako on - to by se nám panečku žilo....arda1BOT
plne súhlasím, v žiadnom jeho príspevku na tomto fóre som "nezacítil" ani len najmenší kúsok arogancie, fakt ak môže pomôže...myslím že ospravedlnenie by bolo na mieste...
Já se smál, že už nevidím svůj příspěvek a on po mě vyjel. Nevím za co se omlouvat. Špatně pochopil "hh" což je snad smích a vždy byl.. proč bych psal hovno hovno.. nechápu za co se omlouvat. To potom už byla jen reakce, protože jsem naprosto nechápal co se do mě tak pustil.
Chápu, že se znáte už delší dobu a bráníte se navzájem, ale dle mého názoru jsem nic špatného nenapsal, jen jsem se chtěl s někým pobavit o své situaci. Za to jsem se už omluvil že to neudělám. Protože tady se takové věci asi řešit nesmí.
Chápu, že se znáte už delší dobu a bráníte se navzájem, ale dle mého názoru jsem nic špatného nenapsal, jen jsem se chtěl s někým pobavit o své situaci. Za to jsem se už omluvil že to neudělám. Protože tady se takové věci asi řešit nesmí.
Míra 66 píše:No,jen dodám,v té EVO-9 nastavíš vše bez kompromisů,navíc ve spojení s Duplexem získáš telemetrii která tě v základu umožní sledovat stav akku v modelu a upozorní tě na strátu signálu.Bohužel přijímače nekoupíš za 300k.
Ani Evo nieje bez kompromisov.... ale dá sa s nimi žiť...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Genagen píše:lubo1 píše:Dotaz bol na EPP poletovadla a vetrone...
... do 6000. Do 6000 zadna vysilacka nezvladne plnou mechanizaci kridla. )
Preto mu nepíšem aké rádio si má kúpiť do 6000 a za rok bude zháňať niečo iné....
Snažím sa ho mierne popostrčiť k tomu, nech trošku prihodí a napr. s T8 môže bez problémov existovať ďaľších 10 rokov.....
lubo1 píše:Preto mu nepíšem aké rádio si má kúpiť do 6000 a za rok bude zháňať niečo iné....
Snažím sa ho mierne popostrčiť k tomu, nech trošku prihodí a napr. s T8 môže bez problémov existovať ďaľších 10 rokov.....
To je to co me mate. To jsem mu presne doporucil ja. Myslis to s letanim vazne - kup t8. Nejak se ztracim v tom o co tu jde
- KarelSkala
Gartik píše:Já se smál, že už nevidím svůj příspěvek a on po mě vyjel. Nevím za co se omlouvat. Špatně pochopil "hh" což je snad smích a vždy byl.. proč bych psal hovno hovno.. nechápu za co se omlouvat. To potom už byla jen reakce, protože jsem naprosto nechápal co se do mě tak pustil.
Sám Rimr se ti za to nepochopení omluvil, ale jak vyplynulo i z další diskuze nejen on pochopil tu zkratku jinak než jsi zamýšlel. Pohybuju se i na jiných diskusních serverech už dost dlouho, ale zkratku "hh" taktéž znám převážně v jiném, spíše tom vulgárním významu, než tady ty zmiňuješ. Takže není pravdou, že by to bylo až tak jednoznačné a vůbec to není záležitost jen tohoto serveru.
Chápu, že se znáte už delší dobu a bráníte se navzájem, ale dle mého názoru jsem nic špatného nenapsal...
Pouze si někoho obvinil neprávem z arogance.
jen jsem se chtěl s někým pobavit o své situaci. Za to jsem se už omluvil že to neudělám. Protože tady se takové věci asi řešit nesmí.
Problém s tím, že jsi svůj dotaz v podstatě vklínil do tématu zaměřeného původně obecněji tedy nejen na DX7 se myslím také vysvětlil. Jde o to, že když se obrátíš na konkrétní lidi v diskuzích jak ti na ně dal odkazy Drondys, tak budeš mít větší šanci se o tom pobavit, protože ti lidi používají DX7 v oblasti, která tě zajímá, ale přitom se vůbec nemusí vyskytnout v této diskusi.
Naposledy upravil(a) KarelSkala dne čtv 17.03.2011 21:06, celkem upraveno 1 x.
Genagen píše:lubo1 píše:Preto mu nepíšem aké rádio si má kúpiť do 6000 a za rok bude zháňať niečo iné....
To je to co me mate. To jsem mu presne doporucil ja. Myslis to s letanim vazne - kup t8. Nejak se ztracim v tom o co tu jde
Kašli na to.... Než by som niekomu písal, kúp to a to... radšej mu napíšem argumenty k rozhodovaniu a dotyčný nech sa rozhodne sám.....
Mnohokrát som si povedal, že na podobné témy nebudem reagovať .... a zas som sa nechal strhnúť
sorry howgh
.
lubo1 píše:Míra 66 píše:No,jen dodám,v té EVO-9 nastavíš vše bez kompromisů,navíc ve spojení s Duplexem získáš telemetrii která tě v základu umožní sledovat stav akku v modelu a upozorní tě na strátu signálu.Bohužel přijímače nekoupíš za 300k.
co znamená ve spojení s duplexem?Se něco jako ještě k vysílačce dokupuje?
Jinak k čemu mi je upozornění na ztrátu signálu???Bud ho mám a je to na rukách a ,nebo nemám a éro se zrakví tak jako tak.............
bbbooo píše:lubo1 píše:Míra 66 píše:No,jen dodám,v té EVO-9 nastavíš vše bez kompromisů,navíc ve spojení s Duplexem získáš telemetrii která tě v základu umožní sledovat stav akku v modelu a upozorní tě na strátu signálu.Bohužel přijímače nekoupíš za 300k.
Jinak k čemu mi je upozornění na ztrátu signálu???Bud ho mám a je to na rukách a ,nebo nemám a éro se zrakví tak jako tak.............
Ja som mal na mysli,že ani Evo nieje bez SW problémov a kompromisov... Našťastie ic nieje veľa...
bbbooo píše:lubo1 píše:Míra 66 píše:No,jen dodám,v té EVO-9 nastavíš vše bez kompromisů,navíc ve spojení s Duplexem získáš telemetrii která tě v základu umožní sledovat stav akku v modelu a upozorní tě na strátu signálu.Bohužel přijímače nekoupíš za 300k.
V tom inzeráte to už bolo "dokúpené", inak ano, TMe alebo TU2:
http://www.jetimodel.cz/index.php?page= ... category=1
Nie je to celkom pravda, že buď máš alebo nemáš signál.. To platilo keď si zistil problém až keď si nemal, a tu Ti ho to oznámi skorej.
Duplex zapípa varovanie hneď pri zapnutí, t.j. ešte kým je model na zemi, keď budeš mať utrhnutú alebo povolenú hociktorú z antén (na vysielači alebo na príjmači).
Takisto to pípa že si na hranici dosahu o dosť skorej ako by skutočne došlo k strate spojenia, na najnovších verziách sa dá dokonca nastaviť akú rezervu má nechať..
Ono to podobne podporuje aj originál 2,4GHz modul od Multiplexu, čo sa volá M-Link, ale tam sp príjmače s telemetriou o dosť drahšie (ale zas maličký Rx do bubliniek je jeden z najlacnejších značkových na trhu..)