Jaký vysílač do 6.000,- ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od RiMr »

Já jsem měl taky Dx6i a když vyšla T9x, tak jsem Dx6i prodal s tím, že "downgraduju" i zpracováním z hlediska odolnosti a že to mám na pár měsíců, než koupím něco lepšího, že to s T9x "nějak doklepu".
Musím ale říct že je T9x první rádio na kterém mi nic neupadlo... Oproti Dx6i je odolnost nesrovnatelná.
Ale je fakt že ji nehážu po kamarádech a chovám se k ní jako... prostě jako k vysílačce :D

EDIT:
abych nezapomněl, chvilku jsem měl k dispozici i Dx7 a ta mi přišla podstatně solidnější (než Dx6i).

Takže Dx7 klíďo píďo, Dx6i si dobře rozmysli... :)
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Luzr »

RiMr píše:Já jsem měl taky Dx6i a když vyšla T9x, tak jsem Dx6i prodal s tím, že "downgraduju" i zpracováním z hlediska odolnosti a že to mám na pár měsíců, než koupím něco lepšího, že to s T9x "nějak doklepu".
Musím ale říct že je T9x první rádio na kterém mi nic neupadlo... Oproti Dx6i je odolnost nesrovnatelná.
Ale je fakt že ji nehážu po kamarádech a chovám se k ní jako... prostě jako k vysílačce :D

Ale no tak, ja ji na tu zem nehazel schvalne, proste jsem nesika a obcas me upadne, no :)
Gartik

#48 Příspěvek od Gartik »

A ještě děláš machra, jak ti na tvůj dotaz/nedotaz který natlačils do cizího dotazu nikdo neodpoví během pár minut...

Deprese? Málo tekutin? Vážně ubohé. Pokud sis nevšiml, tak jsem se jen smál, že můj dotaz sotva jsem ho dopsal a upravil už je na jiné stránce. Ale pardon, pan je Mazák a já jsem hovno :roll:

Pěkně mi hnusíš tenhle koníček hned od začátku už jen kvůli té komunitě .. díky...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od RiMr »

Gartik píše:
A ještě děláš machra, jak ti na tvůj dotaz/nedotaz který natlačils do cizího dotazu nikdo neodpoví během pár minut...

Deprese? Málo tekutin? Vážně ubohé. Pokud sis nevšiml, tak jsem se jen smál, že můj dotaz sotva jsem ho dopsal a upravil už je na jiné stránce. Ale pardon, pan je Mazák a já jsem hovno :roll:

Pěkně mi hnusíš tenhle koníček hned od začátku už jen kvůli té komunitě .. díky...

"tak jsem se jen smál, že můj dotaz sotva jsem ho dopsal a upravil už je na jiné stránce."

A kde? Protože já jsem četl toto:
"Tak vidím že můj příspěvek je po 5 min už zaspamovaný hh.. tak si člověk musí poradit sám"

Tak nevím... Asi neumím číst mezi řádky... Omlouvám se ti za nedostatek mých telepatických schopností...

"Pěkně mi hnusíš tenhle koníček hned od začátku už jen kvůli té komunitě .. díky..."

Tady nevím jestli se mám smát nebo si klepat na čelo... Sorry...
Ale mohlo by to být horší... Taky jsi mě mohl obvininit nejen z komunitářství, ale přímo z komunistářství...
A to bych asi neunesl...

#50 Příspěvek od Gartik »

"Tak vidím že můj příspěvek je po 5 min už zaspamovaný hh.. tak si člověk musí poradit sám"

hh = ha ha = smát se

Takže tvé telepatické funkce jsou v pořádku, spíše to čtení mezi řádky ;)

Nech to plavat.. jsi arogantní až to bolí.
Drondys

#51 Příspěvek od Drondys »

Gartik píše:hh = ha ha = smát se

Takže tvé telepatické funkce jsou v pořádku, spíše to čtení mezi řádky ;)

Nech to plavat.. jsi arogantní až to bolí.

Nemá smysl se tady dohadovat o významu zkratek a už vůbec není dobré se vzájemně začít osočovat. :wink:

Na tomto serveru je registrováno celkem dost lidí a když nějaké téma zaujme více lidí tak to pak mohou v některých chvílích přibývat odpovědi skoro jako na chatu. Takže z tohoto pohledu se není čemu až tak moc divit.

Občas se stává, že někteří tazatelé v různých diskusích používají "tvrdší slovník", což není vhodné a není to zde ani vítané a tak bývá dost ošemetné dávat do formulací takové zkratky, které mohou být nesprávně pochopeny.

Teď k věci tj. DX7 pro tvůj účel.

Myslím, že základní info od některých uživatelů co mají DX7 už tady padlo. Víc asi v tomto vlákně očekávat nelze. Pokud chceš podrobnější informace případně zkušenosti ve vztahu k oblastem, které jsi zmínil, projdi si téma Sčítání vysílačů 2011 v sekci Vrtulníky viz tento odkaz kde byla nedávno anketa mezi diskutéry o tom jaké používají vysílačky pro vrtulníky. Mimochodem DX7 byla hned na druhém místě za DX6i. Pro tvůj účel nejde o to, která vysílačka byla dle té ankety nejpoužívanější, ale o to, že tam bylo dost uživatelů DX7 používajících tuto soupravu pro velmi podobné účely, které zmiňuješ a tudíž je můžeš oslovit nejlépe přes SZ a zeptat se jich na zkušenosti z nichž pak můžeš sám nejlépe odvodit to na co ses ptal. Takže doporučuji projít to téma Sčítání vysílačů 2011 viz už uvedený odkaz a u jednotlivých příspěvků kde příslušný diskutér uvádí DX7 kliknout na tlačítko SZ a poslat dotyčnému dotaz. Taktéž můžeš zkusit oslovit i pár diskutérů z tématu Tricopter viz tento odkaz.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 17.03.2011 15:25, celkem upraveno 2 x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od RiMr »

Gartik píše:...hh = ha ha = smát se

Promiň, v tom případě se omlouvám. Význam zkratek jako "hh" "OMG" "DDP" "BTW" je mi povětšinou utajen...
Jsem totiž nejen arogantní a komunitářský, ale jsem i dříve narozený...
Zvládám ještě tak PETRONILKU, ale tyto moderní zkratky už jdou mimo mě. Nejen proto že je neznám, ale i proto že mi připadají příliš "komunitní" a "fejsbůkové". Ale to už je totální OT...
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od lubo1 »

Genagen píše:
lubo1 píše:
RiMr píše:S čím. S Dx7, F8FG? S T9x?
DX xx...

Hledam nejakou relevanci s tim co jsem psal. Dotaz nebyl na vysilacku co umi plnou mechanizaci kridla (byt i tu jsem do vyberu zaradil a doporucil). DX7 plnou mechanizaci 4serveroveho kridla neda (byt se na ni 4serverove kridlo s kompromisy napipat da). Jedine co jsem si dovolil o dx7 rici, ze za penize za ktere jde dnes koupit je to v cenovem limitu stanovenem tazatel volba s velmi vysokou uzitnou hodnotou. a za tim si stojim.

Dotaz bol na EPP poletovadla a vetrone...
Touto evolučnou cestou som si prešiel a je to drahá cesta - s každým novým lietadlom kupoveť nové rádio.... Tiež som kupoval Eclipsu s tým, že to zavládne krídelká a komplet mechanizáciu budem potrebovať až neskôr. O rok som kúpil stavebnicu nového stroja - krídelká klapky no a Eclipsa bola v pr..li. Nieže by to nešlo - ak si si dokázal zapametať, že na vysunutie klapiek musíš precvaknúť SW1 hore, SW2 dolu SW3...... a postaviť sa na ľavú nohu... S tým som spokojný rozhodne nebol a po roku Eclipsa išla z domu. No a keďže to bolo už štvrté rádio za 6 rokov, ktoré neudržalo krok s mojím vývojom, tak u toho ďaľšieho bola cena až niekde na konci výberových kritérii....
Možno som profesionalne zdeformovaný, ale keď je niečo programovateľné a ja chcem naprogramovať plyn a stopky na SWxx tak to rádio to má dovoliť dáť na SW xx a ešte sa slušne opýtať, ktorým smerom to mám zapínať a nie tvrdiť, že je to možné dať len na SW2 a zapnúť len smerom k sebe. To ma vie pekne vytočiť.... a pocit, že som ušetril 2 litre ma neuspokojí - skôr ma vytočí šte viac, pretože si vravím, že ak by som pritlačil a doložil dva litríky - mohlo to fungovať bez kompromisov, podľa mojich predstáv....
P.S. Netvrdím, že Eclipsa je najhoršie rádio na svete - je to myslené ako obecná kategória... Eclipse, Optic, DXxx a pod.. Pred Eclipsou som mal FX14 a tam mi bolo po týždni laborovania jasné, že som vyhodil 11 litríkov.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Genagen »

lubo1 píše:Dotaz bol na EPP poletovadla a vetrone...

... do 6000. Do 6000 zadna vysilacka nezvladne plnou mechanizaci kridla. Proto jsem napsal tri verze. Nezvednes limit penez - pak jdi do dx7 - za ty prachy sezenes tezko neco lepsiho. Chces seriozneji litat - vem t8.

Porad nedavam jak ty tvoje komenty souvisi s mym prispevkem. Neco si z nej vytrhl a ted cela diskuse nedava smysl :-)
Gartik

#55 Příspěvek od Gartik »

To Drondys: Díky moc, takhle jsem potřeboval pošťouchnout. Když hledám konkrétní problém, umím si jej najít na foru. Spíš jsem chtěl s někým probrat přímo moji situaci... pokecat si o tom. No dostal jsem po čumáku a už to neudělám :?
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Genagen »

RiMr píše:
Gartik píše:...hh = ha ha = smát se

Promiň, v tom případě se omlouvám. Význam zkratek jako "hh" "OMG" "DDP" "BTW" je mi povětšinou utajen...
Jsem totiž nejen arogantní a komunitářský, ale jsem i dříve narozený...

ja jsem z oboru - s netiketou a vsemi internetovymi zkratkami szit - a taky jsem to desifroval jako "hovno hovno". Takze si z toho RiMre nic nedelej...
Naposledy upravil(a) Genagen dne čtv 17.03.2011 16:42, celkem upraveno 1 x.
coro

#57 Příspěvek od coro »

Zdá sa mi že som sám v názore že spoľahlivosť riadenia je daná použitým prenosovým systémom a hlavne kvalitou príjmača - a že samotné telo vysielačov je len zriedka poruchové. Ak samozrejme neposkakujú baterky v pružinkovom držiaku.

Genagen: Keď vidím cenu 6 tisíc a požiadavku na riadenie vetroňa, okrem bazárového riešenia, mi napadá jediná kombinácia ktorá požiadavky splní - spoľahlivý rádiový systém v lacnom ale nadmieru univerzálnom a z pohľadu mixovania výkonnom tele. To je pre mňa Duplex v tele vysielača Turnigy 9x s upgradnutým firmwarom na ER9x.

Duplex dodá spoľahlivosť spojenia, aj vo veľkej vzdialenosti, a ER9x firmware dovolí nastaviť to plne mechanizované krídlo. Cena je cca presne tých 6000 - 2tis za vysielač, 2tis za modul duplex, a 2 tis za prvý príjmač...

Keď si to zvládne urobiť alebo to dá niekomu kto zvládne naletovať dva drátiky na susediace nožičky TQFP64 puzdra ATMega, bude k tomu mať aj integrovanú telemetriu ako bonus - (podržaním šipky sa na 9x prepne displej do režimu JetiBox)..
To že aku pre vysielač si musí povinne zletovať do sady, aby nič nevypadávalo keď sa s tým klepne, mala byť samozrejmosť a týka sa všetkých hračiek ku ktorým sa dodáva pružinkový držiak..

Alebo teda možnosť vďaka bazáru sa dostať k značkovej kvalite, napr tak ako tu už bolo povedané dávno:
Míra 66 píše:Já to řešil minulí rok.Nakonec sem pořídil TX z druhé ruky,koupil sem to samé co je tady,je to supr TX.
http://inzerce.maxibazar.cz/inzerat/Mul ... ex/342293/
bbbooo

.

#58 Příspěvek od bbbooo »

Všem děkuji za rady.
Ještě dotaz když koupím dx7 jaký přijímače na to mohu kupovat-prej už to není jako u 35mhz že koupím jakýkoliv........ .
bbbooo

Re: .

#59 Příspěvek od bbbooo »

RiMr píše:
KarelSkala píše:
bbbooo píše:Tak to asi zůstanu u země,páč moje volšový ruce max minivetroně do 1.5metru a vodník a parkflyery........

Pro tyhle modely ti bohatě stačí T9X jak spolehlivostí tak i možnostmi. Třeba RiMr, který už s T9X má dlouhodobé zkušenosti, ten se už nebojí jít s T9X dokonce i do větroňů přes 2m jako je třeba Fox 2.32m. :wink:

http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/epo-fox/99-prvni-lety-fox-original/

To není tak jednoduché. Je to výsledek mých zkušeností s konkrétním kusem vysílače, lokality, nějakých mých už trošku zkušeností hlavně s řešením krizovek, základní obezřetnosti atd.

Pokud to má sloužit skutečně na houbolety jak píše tazatel, pokud není poleno a dokáže si udělat potřebné úpravy a kontrolu, pokud není "maňánista" a/nebo "svobodawoevšechnojedovoleno", klidně takovému člověku T9x doporučím, informací pro a proti je tady i u mě na webu neúrekom.

Já osobně (tedy jen můj názor), pokud bych přemýšlel o rádiu za "šestku", tak bych dva měsíce přiškudlil a koupil T8FG, což je podle mého názoru za ty prachy super rádio, které navíc stále roste. Přijímač co dostaneš k rádiu můžeš lítat v čemkoliv, když se ti do houboletů nebude chtít kupovat řádně oceněné originální přijímače, můžeš koupit levné komatibilní přijímače, které jak jsem pochopil jsou do bublin úplně zlaté.

Neříkám že Optic, Assan atd je špatný. Sám jsem Assan lítal a neměl jsem problém. Ale já osobně zastávám názor, že když šetřit tak (rozumně) šetřit. Když chceš dosáhnout kousek výš (a šest litrů je slušný základní budget), tak nekoukat v úrovni očí, ale natáhnout se na špičky kam až dosáhneš, protože tam nebo dřív pravděpodobně dorosteš... :wink:

Tak nějaké ladění nebo doupravování to není moje parketa.......tak to asi pro mě nebude,i když cena skvělá.............. .
Míra 66

#60 Příspěvek od Míra 66 »

No,jen dodám,v té EVO-9 nastavíš vše bez kompromisů,navíc ve spojení s Duplexem získáš telemetrii která tě v základu umožní sledovat stav akku v modelu a upozorní tě na strátu signálu.Bohužel přijímače nekoupíš za 300k.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“