Jaký vysílač do 6.000,- ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od kasssy »

Ahoj,než se rozhodneš který systém púořídíš, tak se mrkni i po ceně přijímačů pro ten který systém. Pořízením vysílače to začíná:-))
Já pořídil jetý Graupner MX 16 a až mě někdy dojde trpělivost,koupím do něj 2.4ghz. a hotovo. mě se zamlouvá MZK, ikdyž taky není zadarmo. U MX-16 je výhoda volby jakéhokoliv modu. Což např HiteciOptic nemaj,ale pokud nepotřebuješ volně přiřazovat kanály, přiklonil bych se k Hitecu. ten DX7 by byl taky dobrej,ale mrkni co stojí přijímače. A co stojí u Hitecu. V tom moc přehled nemám..
Naposledy upravil(a) kasssy dne čtv 17.03.2011 11:51, celkem upraveno 1 x.
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Drondys

Re: .

#17 Příspěvek od Drondys »

bbbooo píše:Ještě k tomu Turnigy 9X 9Ch vysílači,když jsem kupoval ten svůj mc 10 dostal jsem k tomu nějakej papír jako,že to mohu provozovat v čr.Nikdo to tedy po mě nikdy nechtěl,tak v případě koupě z HK ho určo nedostanu,co s tím?
Jirka

CE certifikace platná pro RC soupravy Eurgle, FS-TH9X i Turnigy 9X je volně ke stažení přímo na webu výrobce FlySky viz tento odkaz. Stačí když si ji stáhneš a vytiskneš.

Dále doporučuji k prostudování web stránky RiMra kde je k Turnigy 9X spousta informací včetně různých video návodů viz tento odkaz.

Když zmiňuješ cenu a větší počet modelů, tak je třeba počítat zejména u dražších RC souprav i s nezanedbatelnými náklady na více přijímačů. Ceny přijímačů k Turnigy 9X viz níže (všechny jsou aktuálně na HC skladem).

tří kanál - cca 150 Kč včetně poštovného
šesti kanál - cca 200 Kč včetně poštovného
osmi kanál - cca 200 Kč včetně poštovného

PS: V tématu viz tento odkaz nedávno měřili dosah a bylo to 2.5km.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Milan Nes »

a k cemu DX7?

ja bych volil optica 6 plnyho s assanem nebo frsky,
modul za par korun prijimace za par korun a spolehliva a overena vysilacka

popravde proste ty T9 neverim, mozna muj pocit ale radsi mam spolehlivou vysilacku plus spolehlivej system

na assanu mam naletano urcite prez 100 hodin bez problemu

a mas to pod 6000 i s peti prijimacema :)

pak ma cenu jit na 10k a koupit neco urovne Futaba 8, pripadne neco podobnyho jako Evo atp ale ja volil Fujtajblu

jinak pokud mas vic nez 2000 tak bych nebral vselek T9

Optic je dobra vysilacka a umi vse co rozumne potrebujes umet
pokud potrebujes vic tak bych zas nebral low cost china ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ninja949

#19 Příspěvek od ninja949 »

Ahoj,já mám DX7 z druhé ruky a maximální spokojenost.Pamět na 20 modelů.Mod jak na letadla,tak na vrtulníky.Přijímače z HK 6 kanálů za 7 doláčů :lol: u nás ten stejný kolem 1200kč
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od sharkcom »

Pokud se zadaří, budu prodávat OPTIC 6 s 6přímačema ASSAN. Potřebuju víc kanálů. Janak naprosto spolehlivý rádio s ASSANEM...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
KarelSkala

#21 Příspěvek od KarelSkala »

bbbooo píše:Tak to asi zůstanu u země,páč moje volšový ruce max minivetroně do 1.5metru a vodník a parkflyery........

Pro tyhle modely ti bohatě stačí T9X jak spolehlivostí tak i možnostmi. Třeba RiMr, který už s T9X má dlouhodobé zkušenosti, ten se už nebojí jít s T9X dokonce i do větroňů přes 2m jako je třeba Fox 2.32m. :wink:

http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/epo-fox/99-prvni-lety-fox-original/
kocour
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od kocour »

Já mám vysilač FX-18. Původně v r. 2004 z výprodeje u Lindingera asi za 113 Euro - jen 4 kanál. Ten jsem si neoriginálními přepinači a poťáky rozšířil na 8kanál (je to výrobcem připraveno). Pak jsem doinstaloval Duplex. Protože tenhle vysilač byl už dost ojetý (taky mi upadl), koupil jsem asi před 1,5 rokem skoro neužívaný stejný vysilač na inzerát. S přidaným Campacem to má paměť na 24 modelů, programování trochu krkolomné, ale dá se zvládnout. Jediná škoda je, že se už nevyrábí, ale ještě se dá sehnat na inzerát. Lítám elektrovětroně a velké polomakety větroňů a tenhle vysilač k tomu užívá víc modelářů. Jen někomu může být těch 8 kanálů málo.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od RiMr »

KarelSkala píše:
bbbooo píše:Tak to asi zůstanu u země,páč moje volšový ruce max minivetroně do 1.5metru a vodník a parkflyery........

Pro tyhle modely ti bohatě stačí T9X jak spolehlivostí tak i možnostmi. Třeba RiMr, který už s T9X má dlouhodobé zkušenosti, ten se už nebojí jít s T9X dokonce i do větroňů přes 2m jako je třeba Fox 2.32m. :wink:

http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/epo-fox/99-prvni-lety-fox-original/

To není tak jednoduché. Je to výsledek mých zkušeností s konkrétním kusem vysílače, lokality, nějakých mých už trošku zkušeností hlavně s řešením krizovek, základní obezřetnosti atd.

Pokud to má sloužit skutečně na houbolety jak píše tazatel, pokud není poleno a dokáže si udělat potřebné úpravy a kontrolu, pokud není "maňánista" a/nebo "svobodawoevšechnojedovoleno", klidně takovému člověku T9x doporučím, informací pro a proti je tady i u mě na webu neúrekom.

Já osobně (tedy jen můj názor), pokud bych přemýšlel o rádiu za "šestku", tak bych dva měsíce přiškudlil a koupil T8FG, což je podle mého názoru za ty prachy super rádio, které navíc stále roste. Přijímač co dostaneš k rádiu můžeš lítat v čemkoliv, když se ti do houboletů nebude chtít kupovat řádně oceněné originální přijímače, můžeš koupit levné komatibilní přijímače, které jak jsem pochopil jsou do bublin úplně zlaté.

Neříkám že Optic, Assan atd je špatný. Sám jsem Assan lítal a neměl jsem problém. Ale já osobně zastávám názor, že když šetřit tak (rozumně) šetřit. Když chceš dosáhnout kousek výš (a šest litrů je slušný základní budget), tak nekoukat v úrovni očí, ale natáhnout se na špičky kam až dosáhneš, protože tam nebo dřív pravděpodobně dorosteš... :wink:
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od corsair »

Ta MX 16 je dobrá volba, dnes ji mám už bez 35 ale zase v ní mám dva systému 2,4 a spokojenost.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Genagen »

- dx7 je za 4kKc - IMO lepsi pomer cena vykon nenajdes
- pokud to s letanim myslis vazne - t8 futaba - je IMO nejlepsi vysilacka v pomeru cena/vykon/ekosystem
- Turnigy je dozacatku ok vysilacka - za ty prachy toho umi docela dost, ale v nedeli jsem videl, jak kolegovi uprostred letu prestala fungovat. Po stremhlavem letu ze 100 metru jsem hledali pricinu a nakonec jsme ji identifikovali jako neco uklepaneho/studenak ve vysilacce/vysilacim modulu (asan). 2x se zespodu kleplo do vysilacky fungovalo vsechno, 2x se kleplo do vysilacky - nefungovalo nic. Na obranu t9 je treba rici ze jeden pripad je nevypovidajici a ze tenhle konkretni kus bez problemu slouzil 2 roky
Gartik

#26 Příspěvek od Gartik »

Ahoj, taky řeším teď vysílač. Prodal jsem všechno walkerácké smetí a chci začít lépe. Budu kupovat T-rex 450 Pro super combo, nebo to zatím vidím jak nejlepší volbu, ale vysílač chci koupit už teď na simulátor (phoenix leží doma na prach a už mi chybí páčkování ).

Pořád jsem pokukoval po T8FG, ale vzhledem k tomu že jsem úplný nováček a na akrobacii to nechci, že by mi stačilo i něco opravdu do 6000,-

Po zvládnutí obyčejného letu s vrtulníkem se budu ubírat spíše cestou tri/hex-copter a fpv.

Nyní pokukuju po DX7. Bude k mým vyhlídkám stačit?

Díky za případné poznatky :wink:
Naposledy upravil(a) Gartik dne čtv 17.03.2011 12:01, celkem upraveno 1 x.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od lubo1 »

Genagen píše:- dx7 je za 4kKc - IMO lepsi pomer cena vykon nenajdes
- pokud to s letanim myslis vazne - t8 futaba - je IMO nejlepsi vysilacka v pomeru cena/vykon/ekosystem
- Turnigy je dozacatku ok vysilacka - za ty prachy toho umi docela dost, ale v nedeli jsem videl, jak kolegovi uprostred letu prestala fungovat. Po stremhlavem letu ze 100 metru jsem hledali pricinu a nakonec jsme ji identifikovali jako neco uklepaneho/studenak ve vysilacce/vysilacim modulu (asan). 2x se zespodu kleplo do vysilacky fungovalo vsechno, 2x se kleplo do vysilacky - nefungovalo nic. Na obranu t9 je treba rici ze jeden pripad je nevypovidajici a ze tenhle konkretni kus bez problemu slouzil 2 roky

Skús plnú mechanizáciu krídla..... :lol: :lol: Ja osobne by som doporučoval Futabu T8, GR MX16, Cockpit SX.... Radšej trošku pritlač na prasiatko. Za rok budeš chcieť niečo kridelkoklapkového a budeš uplakávať, že to nejde nastaviť. a budeš musieť buď kúpiť lepšie rádio, alebo stavať jednoduchšie modely. Vraj to zvláda aj tá Turnigy - tam ale nemám prehľad. DX xx sú rádia na úrovni Eclipsy a spol. Neako to tam síce dostaneš, ale vždy to bude s obmedzeniami a za použiatia kompromisov.....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne čtv 17.03.2011 12:08, celkem upraveno 1 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od RiMr »

Genagen píše:...2x se zespodu kleplo do vysilacky fungovalo vsechno, 2x se kleplo do vysilacky - nefungovalo nic. Na obranu t9 je treba rici ze jeden pripad je nevypovidajici a ze tenhle konkretni kus bez problemu slouzil 2 roky

Ale vypovídá, tohle se stává s T9x kde se furt štrachá s modulem, nebo je špatně nacvaknutý modul. On tam ten modul totiž nějak extra natuho nejde, oproti Assanu třeba. Takže buď je to poškozený koax od antény, nebo nedotyk na konektoru modul-deska. To může být způsobené buď štracháním při létání na simu, nedocvaknutým modulem (skutečně musí být obě pacičky roztažené, stačí kousek a už to může zlobit) nebo se stává že si pilot při štrachání s modulem pod modulem nechá smyčku antény, která buď zabrání dokonalému docvaknutí, nebo vyhne dno tak, že i když je docvaknuto, kontakt není spolehlivý. Nic složitého, stačí dodržovat obecné zásady a respekt k technice, ale někdy je to holt problém... :)
Proto - modul jednou důkladně po kontrole docvaknout, tak aby anténa prošla otvorem do těla vysílače a neudělala pod modulem smyčku a už s tím neštrachat a když tak jen pro kontrolu!
Taky jsem sii všimnul jedné věci, viděl jsem T9x pohozené v mokré trávě (né vlhké ale mokré, modulem dolů), v písku, protože "je to rádio za pár stovek". Pak se diví, že se něco podělá. I když je to rádio levné, tak aby bylo použitelně spolehlivé, tak vyžaduje minimálně stejnou základní péči jako dražší rádia :wink:
Naposledy upravil(a) RiMr dne čtv 17.03.2011 12:08, celkem upraveno 2 x.
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RiMr »

lubo1 píše:
Genagen píše:- dx7 je za 4kKc - IMO lepsi pomer cena vykon nenajdes

Skús plnú mechanizáciu krídla..... :lol: :lol:

S čím. S Dx7, F8FG? S T9x?

#30 Příspěvek od PavelN »

Mám Graupner MX 12, což je v podstatě MX 16 s šesti kanály. Létám 3m polomakety větronů, nějakou tu klasickou 3m V2 a nějaký ten elektrolet do 3m - taky větroňoidní model. Dále lodička, motorák. Paměť na 10 modelů mi bohatě stačí. S modelařinou to myslím vážně více jak 25 let a neuvažuju o koupi nového rádia. Dávat víc jak 5000,- za rádio mi přijde zbytečné radeji investuju do něčeho kde ta hodnota neklesá např. viz mé fotky :D
Variace na Motorspatz (2,3m), VSO-10 (3m-Fara), Aeronca -10ccm, Symfonik -V2 (3m), VT-116 (3m-Fara),L-13 Blaník - výstavba a další..
http://aero1000.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“