Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
krtek2k

#811 Příspěvek od krtek2k »

Už to nemám, předělal jsem to na hexa s KK deskou, lítalo to v pohodě.
Kamarád ze Žatce si to taky posatvil s GA250tkama a lítá to ku spokojenosti. Já ale z toho nikdy moc odvázanej nebyl, normální helina mě baví asi tisíckrát víc. Tady je jeho video:
http://www.youtube.com/watch?v=O9Rg52mI27s
GA250 , plush 30 a nejaký motory z HK.
A strašně moc dělají APC vrtule SF . Zkoušel jsem z HC toho mraky, a nic není tak kvalitní. S APC se to celý zklidní a funguje podle očekávání.
A za kvalitu se samozřejmě platí.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
mrpilot

#812 Příspěvek od mrpilot »

krtek2k píše:Už to nemám, předělal jsem to na hexa s KK deskou, lítalo to v pohodě.
Kamarád ze Žatce si to taky posatvil s GA250tkama a lítá to ku spokojenosti. Já ale z toho nikdy moc odvázanej nebyl, normální helina mě baví asi tisíckrát víc. Tady je jeho video:
http://www.youtube.com/watch?v=O9Rg52mI27s
GA250 , plush 30 a nejaký motory z HK.
A strašně moc dělají APC vrtule SF . Zkoušel jsem z HC toho mraky, a nic není tak kvalitní. S APC se to celý zklidní a funguje podle očekávání.
A za kvalitu se samozřejmě platí.

čaf, no tak potom super :) mohol by si mi prosím Ťa zistiť aké presne motory má na tom tricopterovi? je už dosť veľký tak asi niečo primerané 30A Plushom ;) dík
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
krtek2k

#813 Příspěvek od krtek2k »

však mu napiš
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Jiri U

#814 Příspěvek od Jiri U »

Nazdar vsichni,
stojim pred zasadnim rozhodnutim, jestli tri nebo quad nebo vic.

Moje budouci ucely budou hlavne FPV, takze mi jde predevsim o stabilitu. Nejsem nikde schopnej vycist, co ze vsech tech copteru se hodi na co.

Mam nekolik jednoduchych dotazu, ktery pro lidi se zkusenostma budou snad hrackou.

1. vic vrtuli vic unese?
2. vic vrtuli vetsi narok na baterie = kratsi cas letu (takze nutna vetsi kapacita baterie)?
3. ktery z tech moznych reseni je stabilnejsi a ktere min?
4. na cem presne stabilita zavisi (delka ramen, kvalita soucastek, hmotnost cele sestavy)?
5. mam zkusenosti jen s letadly. co se slozitosti ovladani tyce, je to jedno, kolik vrtuli?
6. zatim mam dojednanou desku od JirkyA, ale trochu pokukuju po nejakem hotovem reseni s jednim z techto setu http://www.kkmulticopter.kr/index.html? ... &modeb=Set . Co kdo na to?

Diky za vase nazory, snad mi pomuzou vyresit posledni otazky.
arij
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od arij »

Jiri U píše:Nazdar vsichni,

Moje budouci ucely budou hlavne FPV, takze mi jde predevsim o stabilitu. Nejsem nikde schopnej vycist, co ze vsech tech copteru se hodi na co....

Jednoznačne sa nedá odpovedať. V zásade všetko na všetko sa hodí, ale logicky viac vrtulí, malo by byť stabilnejšie.
1. ano možeš dať vačšiu záťaž, ale aj to záleží od toho ake použiješ komponenty. keby si mal napr. tricopter a tie isté motory a regle dáš na hexakopter, samozrejme 6+6ks, určite odnesie oveľa viac, dáš silnejšie + vačšie vrtule zas odnesie viac atď...
2. tiež podla toho čo použiješ..zas uvediem príklad- maš tricopter a postaviš hexakopter rovnakej veľkosti a chceš aby uviezol rovnakú záťaž, stačí Ti dať slabšie motory, regle aj menšie vrtule, pretože sa Ti sila rozdelí a spoterba ani moc nevzrastie - mohol by si vydržať vo vzduchu ten istý čas čo s tricopterom
3. už bolo odpovedané na žačiatku
4. čiastočne si si už aj odpovedal, použité sučiastky asi najdoležitejšie, /kvalitné vyvážené motory, kavlitné vrtule, tiež vyvážiť.../,presnosť stavby...,rozmery, váha
5. ovláda sa to ako vrtulník, čiže omnoho tažšie ako lietadlo a je to úplne jedno koľko vrtulí, všetko za teba urobí elektronika
6. doska od Jirku je super doporučujem, ostatné to čo majú tam si kúpiš všade inde a lacnejšie....
A samozrejme za kvalitu sa platí, takže keď to má byť tip topa niečo aj odniesť tak to niečo bude stáť, ale ak to nechceš na nejaké extra filmovačky nebude to až také hrozné.
Jiri U

#816 Příspěvek od Jiri U »

arij píše:6. doska od Jirku je super doporučujem, ostatné to čo majú tam si kúpiš všade inde a lacnejšie....

Jasny, ze kdyz to koupim po komponentech z HK, tak to vyjde o neco levnejc, ale tady je to po kupe vyreseny, jen to poskladat. Zadna velka modelarina, ale litas hned.
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#817 Příspěvek od Mlhos »

Jiri U píše:Nazdar vsichni,

Moje budouci ucely budou hlavne FPV, takze mi jde predevsim o stabilitu.

3. ktery z tech moznych reseni je stabilnejsi a ktere min?

Já zkoušel tricoptera a moc se nechytám, jsem na to levý jak prase, strašně pozdní reakce a za chviku nevím s čím hýbnout abych to srovnal. Kamarát se ním polétá naprosto v pohodě. Já potřebuju max. stabilitu na GoPro a proto asi půjdu do FY-90Q, má to navíc akcelerometry a vypadá to opravdu stabilně, potřebuje prostě něco co musím do pohybu nutit a ne korigovat pohyby copteru, na to fakt nemám. Snad to nebudou vyhozené peníze.

http://www.electronicarc.com/catalogo/product_info.php?cPath=43_85&products_id=561&osCsid=6f43e9c61b64d28b55f905a1868cd078
pakozdy

#818 Příspěvek od pakozdy »

Mlhos píše:Já zkoušel tricoptera a moc se nechytám, jsem na to levý jak prase, strašně pozdní reakce a za chviku nevím s čím hýbnout abych to srovnal. Kamarát se ním polétá naprosto v pohodě. Já potřebuju max. stabilitu na GoPro a proto asi půjdu do FY-90Q, má to navíc akcelerometry a vypadá to opravdu stabilně,

a nebolo by vhodnejsie prejst na quad koncept ? ten by mohol o kus stabilnejsi ako tri.
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od Mlhos »

Quad to bude a s těma akcelerometrama to bude snad to pravé ořechové pro moje ruky. Cena není nejnižší ale vzhledem k ceně GoPro to není taková hruza.
arij
Kontaktovat uživatele:

#820 Příspěvek od arij »

pre Mlhos

ono je to o prstíkoch, ked to vieš je to malina, ked nie lietaš lietaš lietaš a zas lietaš lietaš a lietaš a div sa svete čím dalej tým ľahšie to je :D

to máš ako z lietaním lietadlom, tam keď je to vo vzduchu môžeš si aj v nose vŕtať a v pohode lietaš - litať sa naučíš za chvílku...
ale z vrťasom pustíš knipel a ideš k zemi a kedže copter sa ovláda tak ako vrťas, možno trošičku ľahšie, neôžeš si dovoliť vŕtať sa v nose :D :D :D
arij
Kontaktovat uživatele:

#821 Příspěvek od arij »

niečo podobne od toho istého výrobcu konkrétne FY21AP + AP117 stabilzáciu a OSD teraz testuje RCExporer tak tam budu info z prvej ruky ako to funguje
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#822 Příspěvek od Mlhos »

Určitě se dá hodně natrénovat ale žádný velký skok nečekám, roky letí a já byl na to vždycky levý. Proto létám EPPáky, ty to vcelku snáší :lol: Jak píšeš, já si potřebuju občas pustit kniple a odfrknout si, ten copter je na mne moc velký záhul, po chvíli už hlava nestíhá. :(
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od Mlhos »

Měl bych dotaz na volbu vrutulí, pohon bude 4 x Turnigy TR2830-1050kv

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2112

regly Turnigy Plus 12Amp

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2161

Původně měli být nějaké vrtule GWS, ale po pročtení pár příspěvků půjdu do kvality a to do APC. Z toho co dělají v levém i pravém provedení připadají v úvahu APC 10 x 3.8 SFP Slow Fly, APC 10 x 4.7 SFP Slow Fly, APC 11 x 3.8 SFP Slow Fly a možní i APC 9 x 6 EP Elektro. 11 palců je asi moc, stoupání 6 palců asi nemá u coptera opodstatnění, proto to vidím na 10x3,8 nebo 10x4,7. Chci klidný stabilní let a to menší stoupání by se mělo projevit při práci s plynem menšími odezvami copteru a proto je to můj favorit. Půjde sice dolů nosnost copteru ale chci to postavit co nejlehčí tak tam nevidím problém. A i ty regly mají jen 12Ampér(jiné pluska nebyli skladem). Tak co myslíte?

A tady je jedno videjko, provizorně přibastlené GoPro na tricopterovi.

http://www.youtube.com/watch?v=nZkzqiTgreo
arij
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od arij »

zober oboje - 10x3,8 budú také vláčnejšie pohodovejšie a 10x4,7 trošku ostrejšie
regle si mohol kludne aj silnejšie Turnigy 18A zobrať a sú skladom - tie 12ky to budu mať tak na hranicy ked mu pridáš
Naposledy upravil(a) arij dne sob 19.03.2011 11:33, celkem upraveno 1 x.
arij
Kontaktovat uživatele:

#825 Příspěvek od arij »

no ak to riadiš Ty tak niesi vobec až také poleno ako hovoríš :D :D :D
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“